Ιντερ - Γιουβέντους 1-2: Αφεντικό με Ιγουαΐν! (vid)

Ιντερ - Γιουβέντους 1-2: Αφεντικό με Ιγουαΐν! (vid)

bet365

Το derby d'Italia βάφτηκε Μπιανκονέρο! Οπως και η βαθμολογία. Με Ντιμπάλα - Ιγουαΐν η Γιούβε πέρασε από το Meazza και προσπέρασε την Ιντερ, σπάζοντας της το αήττητο!

To sold out είχε γίνει εδώ και καιρό, οι εισπράξεις (περισσότερα από 6,5 εκατ. ευρώ) αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της Serie A και όλος ο πλανήτης... συνδέθηκε με Μιλάνο, προκειμένου να δει τον Αντόνιο Κόντε να αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους ως προπονητής μιας Ιντερ που θέλει να την αμφισβητήσει. Αλλο το "θέλω" και άλλο το "μπορώ" όμως, αφού η Κυρία ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι και τελικά πήρε τη νίκη που τη στέλνει στην κορυφή, κόβοντας παράλληλα το αήττητο και τη φόρα των Νερατζούρι. Πρωταγωνιστής ο Ιγουαΐν που ήρθε από τον πάγκο για το γκολ της νίκης, οι Ντιμπάλα - Λαουτάρο τα άλλα δύο, για να έχουμε έτσι για πρώτη φορά derby d'Italia με τρεις Αργεντίνους σκόρερ...

Το ξεκίνημα του ματς ήταν ιδανικό για τη Γιουβέντους, η οποία μπήκε αφηνιασμένη. Γκολ του Ντιμπάλα στο 4' για το 0-1, τρομερό δοκάρι του Ρονάλντο στο 9' και γενικά μια εκκίνηση που αιφνιδίασε την Ιντερ. Η οποία, όμως, σύντομα βρήκε τα πατήματα της και τη σωστή αντίδραση. Το χέρι του Ντε Λιχτ στο 17' έστειλε τον διαιτητή Ρόκι στο σημείο του πέναλτι και από εκεί ο Λαουτάρο έκανε το 1-1, με τους Νερατζούρι να τρέχουν πολύ πρεσάροντας συνεχώς, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των Τορινέζων. Αυτό, όμως, είχε και το τίμημα του. Οπως η αποχώρηση του Σένσι με τραυματισμό στο 34' ή όπως η κούραση που φάνηκε από νωρίς στους Μιλανέζους. Ετσι, το τελευταίο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου είχε τη Γιούβε σε θέση οδηγού, αφού αυτή ήταν που είχε μπάλα και πρωτοβουλίες.

Αυτό συνεχίστηκε και στο β' μέρος και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό. Οι Μπιανκονέρι, οι οποίοι στο 56' είχαν ευκαιρία με τον Ντιμπάλα, ήταν σαν να έπαιζαν μόνοι τους, αφού ήταν η σειρά τους να πρεσάρουν ψηλά και έκοψαν στη μέση την Ιντερ. Παρ' όλα αυτά, στο 69', σε ένα σουτ του Βεσίνο που κόντραρε σε πλάτη και άλλαξε πορεία, λίγο έλειψε να γίνει το 2-1 για τους γηπεδούχους αφού η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων ως εκείνο το σημείο, μάλλον θα ήταν "άδικο" κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, το 1-2 στο 80' από τον Ιγουαΐν, σε μια φάση που οι παίκτες του Σάρι έκρυψαν την μπάλα σε μικρό χώρο, ήταν δίκαιο. Και ίσως γι' αυτό έγινε και πράξη...

Ιντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γοδίν (54' Μπαστόνι), Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ντ'Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Σένσι (34' Βεσίνο), Ασαμόα, Λουκάκου, Λαουτάρο (78' Πολιτάνο).

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα (62' Μπεντανκούρ), Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι (62' Ιγουαΐν), Ντιμπάλα (71' Εμρέ Τσαν), Ρονάλντο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα