Ρόμα - Αταλάντα 0-2: Η περσινή ομαδάρα (vid)

Gazzetta team
Ρόμα - Αταλάντα 0-2: Η περσινή ομαδάρα (vid)

bet365

Οι Μπεργκαμάσκι ήταν όπως πέρυσι και με γκολ των Ζαπάτα και Ντε Ρουν πήραν μεγάλη νίκη στο Olimpico και μπήκαν στην 4άδα.

Είχε προαναγγελθεί ως ένα ματς που θα έδειχνε σε τι σημείο βρίσκεται η ομάδα που προσπαθεί να χτίσει ο Πάουλο Φονσέκα και αυτή που θέλει να... διατηρήσει ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι. Και ήταν, τελικά, ένα ματς, στο οποίο οι Μπεργκαμάσκι επιβεβαίωσαν ότι έχουν χαρακτήρα και ποιότητα. Και αφού έχουν και τον Ζαπάτα μπροστά, μάλλον δε χρειάζονται και πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν και να πάρουν ένα τρίποντο που τους δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Αντιθέτως, για τους Τζαλορόσι είναι μια ήττα που κόβει τη φόρα που έδειχναν έτοιμοι να πάρουν μετά τα τελευταία αποτελέσματα και ειδικά τη νίκη στην Μπολόνια...

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από το ξεκίνημα του, αλλά για να έχει και φάσεις έπρεπε να περάσει το πρώτο 20λεπτο. Στο 21' ήταν η Αταλάντα αυτή που έκανε το πρώτο καλό σουτ με τον Γκόμες (απέκρουσε ο Λόπεθ), για να απειλήσει η Ρόμα στο 26' με το φάουλ του Κολάροφ που έφυγε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Σμόλινγκ θα μπορούσε να σκοράρει μετά την εκτέλεση κόρνερ και την άστοχη έξοδο του Γκολίνι, ο οποίος όμως στο 32' αντέδρασε πολύ καλά στο διαγώνιο σουτ του Τζέκο. Λίγα λεπτά μετά, στο 36', ήταν η σειρά των Μπεργκαμάσκι με τον Ιλιτσιτς να πλησιάσουν στο γκολ, για να κλείσει το πρώτο μέρος με μια απροσεξία του Σμόλινγκ, ο οποίος όμως πρόλαβε να διορθώσει πριν εκτελέσει ο Ιλιτσιτς.

Το δεύτερο άνοιξε με το σουτ του Ντε Ρουν που μπλόκαρε ο Λόπεθ (54') και στο 59' η Ρόμα άγγιξε το 1-0 με τον Τζανιόλο που τα έκανε όλα σωστά εκτός από το τελείωμα. Οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοιχτά για τη νίκη και στο 70' ήρθε το γκολ και ήταν για την Αταλάντα. Οχι με την κεφαλιά του Παλομίνο που έφυγε άουτ, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα με τον Ζαπάτα, ο οποίος πήρε την πάσα του Φρόιλερ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πάου Λόπεθ (0-1)! Ο Πάουλο Φονσέκα αντέδρασε βγάζοντας τον Φάσιο για να βάλει τον Κάλινιτς στο 76' και τρία λεπτά αργότερα ο Κροάτης έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Γκολίνι είπε "όχι" και κράτησε το 0-1. Το οποίο θα μπορούσε να γίνει 0-2 στο 87' αλλά ο Ζαπάτα από κοντά, μετά την πολύ ωραία ενέργεια του Χάτεμπερ, σημάδεψε δοκάρι. Μικρό το κακό για τους Μπεργκαμάσκι, αφού το δεύτερο γκολ ήρθε τελικά στο 90', με την κεφαλιά του Ντε Ρουν στην κενή εστία μετά την εκτέλεση φάουλ και την πρώτη κεφαλιά του Πάσαλιτς.

 

SERIE A Τελευταία Νέα