Pause, Play, Rewind στη φετινή Serie A

Pause, Play, Rewind στη φετινή Serie A

bet365

Τι κρατάμε, τι βλέπουμε και τι αφήνουμε από το φετινό πρωτάθλημα της Serie A.
Η σεζόν 2018-19 για την Serie A έμοιαζε να έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει, σε ό,τι αφορά τη μάχη του τίτλου. Η επτά συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Γιουβέντους προχώρησε στην απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και αυτό αρκούσε για να μπει τέλος σε οποιαδήποτε συζήτηση για το πού θα κατέληγε και το φετινό scudetto. Ο Πορτογάλος, όντως, επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, αφού ήταν ο πρώτος σκόρερ των Τορινέζων και ο πρώτος σε ασίστ, οδηγώντας τους στην πιο εύκολη κατάκτηση του τίτλου, οπότε άπαντες εστίασαν το ενδιαφέρον τους στα άλλα "μέτωπα" του πρωταθλήματος. Στην έξοδο στο Champions League, στο Europa League, στη μάχη του υποβιβασμού κλπ.
Με αυτή τη λογική, λοιπόν, κάνουμε κι εμείς τον απολογισμό όσων είδαμε ως τώρα στα κανάλια της Novasports μέσω της WIND VISION, η οποία τέλος Απρίλη έκλεισε 1 χρόνο, πατώντας Pause, Play και Rewind στα σημαντικότερα σημεία της χρονιάς. Μια επέτειο την οποία η WIND VISION θα γιορτάσει χαρίζοντας πλούσια δώρα. Πριν αναφερθούμε, όμως, στον διαγωνισμό -που θα βρεις στο τέλος του κειμένου- ας επιστρέψουμε στην Serie A στην οποία μένουν ακόμη 90 λεπτά και πολλές εκρεμότητες ανοιχτές, την επίλυση των οποίων μπορούμε να παρακολουθήσουμε παντού μέσω του tablet μας.

Pause: 5 πράγματα που κρατάμε

1) Την εντυπωσιακή πορεία της Αταλάντα. Οι Μπεργκαμάσκι έχουν καταφέρει να καθιερωθούν τα τελευταία χρόνια ως μία από τις καλύτερες ιταλικές ομάδες, έχοντας παίξει και στο Europa League. Και αφού το έζησαν, είπαν να δοκιμάσουν για πιο ψηλά. Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έχει καταφέρει να βρίσκεται στην 3η θέση μία αγωνιστική πριν το φινάλε και θέλει νίκη με την αδιάφορη Σασουόλο για να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για το Champions League! Και όλο αυτό το έχει πετύχει παίζοντας -μάλλον- το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα.
2) Το τέλος της συνεργασίας της Γιουβέντους με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Το καλοκαίρι του 2014 ο Ιταλός τεχνικός έφτανε στο Τορίνο μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες, αυγά και πέτρες στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο προπονητικό κέντρο των Μπιανκονέρι, αφού κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια τον Αντόνιο Κόντε. Τελικά τον ξεπέρασε σε επιδόσεις, αφού σε αυτά τα πέντε χρόνια, η Κυρία κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ, ενώ έφτασε δύο φορές και στον τελικό του Champions League.
3) Την αποχώρηση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Γέννημα-θρέμμα Ρωμαίος και οπαδός της Ρόμα από πιτσιρικάς, ο Ιταλός χαφ έκανε το όνειρο του πραγματικότητα: Επαιξε στην ομάδα της καρδιάς του, έγινε αρχηγός της, έζησε την κορυφαία του στιγμή με την πρόκριση πέρυσι επί της Μπαρτσελόνα και την παρουσία στον ημιτελικό του Champions League. Ο Ντε Ρόσι, προφανώς, περίμενε, ήλπιζε και πίστευε ότι η καριέρα του θα ολοκληρωνόταν όπως αυτή του Φραντσέσκο Τότι, με τη φανέλα των Τζαλορόσι δηλαδή, αλλά η διοίκηση του Τζέιμς Παλότα είχε άλλα σχέδια, με συνέπεια στα 35 του να ετοιμάζεται να ξενιτευτεί... Οχι και το καλύτερο φινάλε σε μια σχέση αγάπης.
4) Τον Ντουβάν Ζαπάτα που έγινε... Μπατιστούτα. Οταν η Αταλάντα αποκτούσε τον Κολομβιανό φορ, ο οποίος ανήκε στη Νάπολι και είχε παραχωρηθεί στην Ουντινέζε ως δανεικός, μάλλον κανείς δεν πίστευε ότι θα εξελισσόταν σε έναν killer. Κι όμως, τέτοιος ήταν φέτος. Ο Ζαπάτα ανέβασε στροφές από τον Νοέμβριο και δεν κατέβασε ποτέ ξανά, με αποτέλεσμα να είναι ο 2ος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος με 22 γκολ. Δυνατός σαν τανκ, με τελειώματα που ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι είχε, ο Κολομβιανός έγινε φόβος και τρόμος για την άμυνα που αντιμετώπιζε κάθε εβδομάδα η Αταλάντα. Λογικό, επομένως, η τιμή του να έχει εκτοξευτεί, αν και στο Μπέργκαμο δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο πώλησης του.

5) Τον αειθαλή Φάμπιο Κουαλιαρέλα. Τα χρόνια περνάνε αλλά όχι για τον Ιταλό επιθετικό, ο οποίος διανύει δεύτερη νιότη στη Γένοβα με τη φανέλα της Σαμπντόρια. Στα 36 του χρόνια, ο "Κουάλια" έγινε ο γηραιότερος σκόρερ της εθνικής Ιταλίας, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι θα κερδίσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της φετινής Serie A, αφού με 26 γκολ βρίσκεται στο +4 από τους Πιόντεκ και Ζαπάτα, μία αγωνιστική πριν το φινάλε. Εχοντας κατακτήσει τίτλους με τη Γιουβέντους και έχοντας παίξει -αν και αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία- με τη φανέλα της αγαπημένης του Νάπολι, ο Κουαλιαρέλα βλέπει την καριέρα του να οδεύει προς το τέλος της εν μέσω αναγνώρισης από όλους. Και το αξίζει 100%.
Play: 5 πράγματα που περιμένουμε να δούμε
1) Ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα πάρουν τα τελευταία εισιτήρια για το Champions League. Με τις Γιουβέντους και Νάπολι να έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιες θα είναι οι άλλες δύο που θα τις ακολουθήσουν. Μία αγωνιστική πριν το τέλος, οι Αταλάντα και Ιντερ ισοβαθμούν στους 66 βαθμούς και ακολουθεί η Μίλαν στους 65. Οι δύο πρώτες έχουν το προβάδισμα αλλά στη φετινή Serie A τα δεδομένα άλλαξαν αρκετές φορές, οπότε κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το ποια θα είναι η τελική κατάταξη σε λίγες μέρες.
2) Αν ήρθε η ώρα για το άλμα του Σιμόνε Ιντσάγκι. Με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να αποτελεί παρελθόν, όπως ανακοίνωσε επισήμως το κλαμπ, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του και αν αυτός θα είναι κάποιος προπονητής της φετινής Serie A. Ο Σιμόνε Ιντσάγκι της Λάτσιο, για παράδειγμα. Εχοντας κατακτήσει το κύπελλο με τους Ρωμαίους και έχοντας παρουσιάσει για ακόμη μία χρονιά μια δυνατή ομάδα, χωρίς να έχει το ρόστερ των ανταγωνιστών του, ο Ιντσάγκι θεωρείται από τους Ιταλούς ανερχόμενος και ίσως έτοιμος για ένα άλμα στην καριέρα του. Ο ίδιος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για το μέλλον, αποφεύγοντας να δεσμευθεί για παραμονή στους Λατσιάλι, δίνοντας τροφή για σενάρια περί μετακόμισης του στο Τορίνο.
3) Ποια θα είναι η 3η ομάδα που θα ακολουθήσει τις Κιέβο και Φροζινόνε στη Serie B. Η μάχη της παραμονής ήταν μεγάλη σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και το δράμα έχει κορυφωθεί μία αγωνιστική πριν το τέλος. Σε πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Τζένοα, αλλά και οι Εμπολι και Φιορεντίνα μόνο σίγουρες δεν μπορούν να αισθάνονται. Το πρόγραμμα τα έφερε έτσι, μάλιστα, ώστε στην τελευταία αγωνιστική να έχουμε το Φιορεντίνα-Τζένοα, το οποίο μπορεί να στείλει στη Serie B τους Βιόλα, αν ηττηθούν και παράλληλα η Εμπολι πάρει νίκη επί της Ιντερ στο Μιλάνο. Δεν είναι και το πιο πιθανό σενάριο, αλλά είναι πιθανό, οπότε το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγαλύτερο.
4) Τι θα αποφασίσει για το μέλλον του ο Φεντερίκο Κιέζα. Ο εξτρέμ της Φιορεντίνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, ταλέντο του ιταλικού ποδοσφαίρου και ήδη αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει, έστω ανεπίσημα, το ενδιαφέρον τους. Με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση των Βιόλα, η πώληση του Κιέζα μοιάζει να είναι το... φάρμακο για να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση, αλλά το θέμα είναι πού θα πάει. Στην Ιντερ που ενδιαφέρεται εδώ και καιρό, στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Μπάγερν Μονάχου, ή στη μισητή για τους οπαδούς της Φιορεντίνα... Γιουβέντους; Αν πιστέψουμε τους Ιταλούς, οι Μπιανκονέρι είναι ο πιο πιθανός προορισμός, πράγμα που σημαίνει ότι το καλοκαίρι θα είναι πολύ καυτό στη Φλωρεντία.

5) Τι θα κάνει η Ιντερ με τον Μάουρο Ικάρντι. Ο Αργεντίνος έχει βρεθεί σε δυσμενή θέση τόσο στις τάξεις των οπαδών της ομάδας του όσο και της διοίκησης του κλαμπ, λόγω της συμπεριφοράς του και του τρόπου με τον οποίο επηρεάζεται από τη σύζυγο και μάνατζερ του, Γουάντα Νάρα. Στη χειρότερη του σεζόν από τότε που φόρεσε τη φανέλα των Νερατζούρι, ο Ικάρντι έχει αφήσει αρκετές φορές να εννοηθεί, μέσω της Γουάντα, ότι επιθυμεί την αποχώρηση του, αλλά θα πρέπει να βρεθεί και η ομάδα που θα δεχθεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ιντερ. Και επειδή προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποιος ενδιαφερόμενος που να εμφανίζεται έτοιμος να πληρώσει όσα χρειαστεί, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση.
Rewind: 5 πράγματα που θέλουμε να ξεχάσουμε
1) Την τραγική σεζόν της Φιορεντίνα. Στη Φλωρεντία άρχισαν το φετινό πρωτάθλημα με στόχο το όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο και όνειρο την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά 90 λεπτά πριν το τέλος της σεζόν ενδέχεται να ζήσουν τον απόλυτο εφιάλτη. Ο Στέφανο Πιόλι αποχώρησε, ο Βιτσέντσο Μοντέλα που τον διαδέχθηκε δεν κατάφερε να βελτιώσει κάτι, παίκτες που υποτίθεται ότι θα έδιναν πολλά έδωσαν ελάχιστα (Σιμεόνε, Πιάτσα), η διοίκηση των αδερφών Ντέλα Βάλε έχει δημιουργήσει μια κακή οικονομική κατάσταση, το θέμα του νέου γηπέδου έχει κολλήσει και γενικά στο Artemio Franchi δεν έχουν κάτι να θυμούνται από τη φετινή σεζόν.
2) Τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της Κάλιαρι προς τον Μόιζε Κεν. Στο περσινό Κάλιαρι-Γιουβέντους η κατάσταση είχε ξεφύγει ανάμεσα στους οπαδούς των γηπεδούχων και τον Μπλες Ματουιντί, αλλά όλοι τότε έκαναν λόγο για μεμονωμένο περιστατικό. Τελικά μάλλον είναι πιο γενικό το φαινόμενο στη Σαρδηνία, τουλάχιστον όταν πάνε εκεί οι Μπιανκονέρι, αφού στο φετινό 0-2 είχαμε νέο κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς, αυτή τη φορά προς τον Μόιζε Κεν. Ετσι, ο πιτσιρικάς πανηγύρισε το γκολ του, στεκόμενος μπροστά στην εξέδρα που τον αποδοκίμαζε, κερδίζοντας τη στήριξη του Τύπου εντός ή εκτός Ιταλίας, όπως και όλων των μαύρων παικτών.

3) Το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Γιουβέντους. Οι Μπιανκονέρι ήταν εξαρχής το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και το επιβεβαίωσαν, καταφέρνοντας να τον εξασφαλίσουν επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σάρωσε τους πάντες αλλά δεν το έκανε αποδίδοντας το ποδόσφαιρο που ήθελαν και περίμεναν οι οπαδοί της, ότι θα έβλεπαν. Η Γιούβε είναι δίκαιη πρωταθλήτρια αλλά όχι και... όμορφη, αφού έβαλε το θέαμα σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, προτάσσοντας το ενδιαφέρον της για το αποτέλεσμα και μόνο. Και επειδή αυτό δεν άρεσε στους οπαδούς της ή στη διοίκηση της, έχουμε και την αποχώρηση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.
4) Την κατάρρευση της Κιέβο και την τιμωρία για αφαίρεση βαθμών. Οι Βερονέζοι είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ομάδας, είναι μια ομάδα που... δεν προσφέρει τίποτα στον ουδέτερο, αλλά για όλους στην Ιταλία ή για όσους αγαπούν το ιταλικό πρωτάθλημα ακόμη κι αν δεν είναι Ιταλοί, είναι μια ομάδα-μνημείο. «Serie A χωρίς Κιέβο δεν γίνεται», έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια όσοι ασχολούνται με το Campionato, αλλά τελικά ήρθε η ώρα που αποδείχθηκε ότι και η Κιέβο υποβιβάζεται τελικά... Και υποβιβάστηκε με πολύ άσχημο τρόπο, αφού άρχισε τη σεζόν με αφαίρεση βαθμών λόγω οικονομικών ατασθαλιών, συνέχισε με πολλές διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος της και τελικά ολοκληρώνει το πρωτάθλημα έχοντας, μία αγωνιστική πριν το τέλος, μόλις δύο νίκες. Για Κιέβο, πολύ άσχημη κατάρρευση...

5) Την πολύ κακή σεζόν του Πάουλο Ντιμπάλα. Το περασμένο καλοκαίρι όλοι ανυπομονούσαν να δουν το δίδυμο του Αργεντίνου άσου με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά τελικά είδαν μόνο τον Πορτογάλο. Ο Ντιμπάλα έκανε τη χειρότερη του σεζόν στη Γιουβέντους, έχοντας χαθεί στον αγωνιστικό χώρο κάπου ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, δείχνοντας ότι δεν υπήρχε επαφή πλέον με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο παίκτης που αποκτήθηκε ως ένα τεράστιο ταλέντο το καλοκαίρι του 2015 και έκανε ρεκόρ σκοραρίσματος για πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη στη Γιούβε, είναι σε μια φθίνουσα πορεία και μέχρι και πριν λίγες μέρες παρουσιαζόταν σαν σχεδόν σίγουρη η πώληση του. Η αποχώρηση τελικά του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα, αλλά μπορεί και όχι...

Η WIND VISION κλείνει ένα χρόνο και σου χαρίζει το απόλυτο ΚΙΤ Τεχνολογίας για να απολαμβάνεις στο μέγιστο τις απίστευτες δυνατότητες της. Δες παρακάτω το διαγωνισμό και μην αργείς να πάρει μέρος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα