Πάρμα - Φιορεντίνα 1-0

Gazzetta team
Πάρμα - Φιορεντίνα 1-0

bet365

Οι Παρμέντσι εξασφάλισαν την παραμονή στη Serie A μετά το 1-0 επί των Βιόλα, οι οποίοι πλέον κινδυνεύουν με υποβιβασμό! Εκτός ζώνης η Εμπολι με το 4-1 επί της Τορίνο, η οποία χάνει την Ευρώπη.

Στο Ennio Tardini η Πάρμα ήθελε νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή της και η Φιορεντίνα ισοπαλία. Τελικά, έπειτα από ένα ανοιχτό ματς με ένταση και πολλές ευκαιρίες, αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πήραν το τρίποντο χάρη στο αυτογκόλ του Ζέρσον, στο 80', μετά την προσπάθεια του Σκοτσαρέλα (1-0). Ενα λεπτό πριν, η Φιορεντίνα είχε δοκάρι με τον Μιλένκοβιτς και τώρα, έπειτα από αυτή την ήττα, θα παίξει για την παραμονή της κόντρα στην 18η Τζένοα, η οποία είναι στο -3, την επόμενη εβδομάδα στο Artemio Franchi!

Για παραμονή η Εμπολι, χάνει την Ευρώπη η Τορίνο
Την ίδια ώρα, στο Carlo Castellani, η Εμπολι υποδέχθηκε την Τορίνο, με τη νίκη να αποτελεί τον μοναδικό στόχο των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι την ήθελαν για να βγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού και να αφήσουν εκεί, έστω στο -1, την Τζένοα, ενώ οι φιλοξενούμενοι για να πιάσουν την Ρόμα στην 5η θέση. Το ματς ήταν πολύ καλό και η Εμπολι πολύ καλύτερη από την Τορίνο, όπως δείχνει και το τελικό 4-1. Οι Τοσκανοί άνοιξαν το σκορ στο 27' με τον Ακουα εντός περιοχής, για να ισοφαρίσει η Γκρανάτα στο 56' με το ωραίο σουτ του Ιάγο Φαλκέ. Η Εμπολι δεν πτοήθηκε όμως και ξαναπήρε το προβάδισμα στο 65' με το κοντινό πλασέ του Μπρίγκι, για να φτάσει στο 3-1 στο 70' με την ωραία προσπάθεια του Ντι Λορέντσο. Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο 88' με το πλασέ του Καπούτο στο τετ α τετ, με την Εμπολι πλέον να είναι στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού, μία αγωνιστική πριν το τέλος.

 

SERIE A Τελευταία Νέα