Γιουβέντους - Μίλαν 2-1

Gazzetta team
Γιουβέντους - Μίλαν 2-1

bet365

Οι Ροσονέρι προηγήθηκαν με Πιόντεκ, αλλά οι Μπιανκονέρι το ανέτρεψαν με Ντιμπάλα-Κεν και με το τελικό 2-1 απέχουν, πλέον, τρεις βαθμούς από την κατάκτηση και του φετινού scudetto.

Βαθμολογικά, το ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο και αφορούσε τη Μίλαν, η οποία ήθελε το αποτέλεσμα που θα της εξασφάλιζε ότι θα παρέμενε στην 4άδα. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό, ότι το έξτρα κίνητρο ήταν μόνο από την πλευρά των Ροσονέρι δηλαδή, φαινόταν στην απόδοση. Μόνο που οι Μπιανκονέρι, όπως έχει αποδειχθεί, δεν χρειάζεται να παίζουν και στα... τέρματα, για να κάνουν το καθήκον τους στη Serie A. Αρκεί, για παράδειγμα, το να είναι ζεστός ο Μόιζε Κεν για να βρίσκει συνεχώς δίχτυα, σφραγίζοντας την ανατροπή που φέρνει τη Γιούβε στο -3 (με επτά ματς να απομένουν) από την κατάκτηση του τίτλου. Αποχώρησε με τραυματισμό ο Εμρέ Τσαν, επέστρεψε ο Κεντίρα...

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μίλαν μπήκε στο ματς με χαμένη ευκαιρία του Πιόντεκ στο 2' και παρέμενε καλύτερη από τη Γιουβέντους, η οποία ήταν από χαλαρή ως κοιμισμένη. Και στο 25' ήταν και άτυχη, αφού ο Εμρέ Τσαν ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και άφησε τη θέση του στον Κεντίρα. Το ματς ξαναπήρε τα πάνω του μετά το ημίωρο, κυρίως χάρη στους Ροσονέρι, οι οποίοι έψαχναν το γκολ. Θα μπορούσαν να το κάνουν στο 37', αν ο διαιτητής έδινε μέσω VAR -το οποίο και εξέτασε- πέναλτι για χέρι του Αλεξ Σάντρο, το έκανε τελικά αμέσως μετά, στο 39', από το κλέψιμο και την ασίστ του Μπακαγιόκο για τον Πιόντεκ, ο οποίος πλάσαρε όπως έπρεπε για να πιάσει τον Κουαλιαρέλα στα 21 γκολ!

Το ημίχρονο έκλεισε με την απόκρουση του Ρέινα στο ψαλιδάκι του Μάντζουκιτς, με τη Μίλαν πάντως να παραμένει καλύτερη, πιο ζωηρή. Μέχρι που ήρθε το 59ο λεπτό, όταν ο Μουσάκιο βρήκε χαμηλά τον Ντιμπάλα και ο ρέφερι έδειξε στο σημείο του πέναλτι, από όπου ο Αργεντίνος ισοφάρισε (1-1). Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έβαλε τους Πιάνιτς και Κεν, η Γιουβέντους άρχισε να ψάχνει πιο έντονα το δεύτερο γκολ, οι Μιλανέζοι άρχισαν να κουράζονται και τελικά το ματς κρίθηκε στο 84': Κλέψιμο του Πιάνιτς και πάσα στον Κεν, πλασέ στη γωνία από αυτόν, 2-1 το σκορ, ετοιμασίες για ακόμη μία φιέστα στο Τορίνο και άγχος στο Μιλάνο για την 4η θέση, στην οποία μπορεί να μη βρίσκεται η Μίλαν το βράδυ της Κυριακής...

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντερ Σίλιο, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Σπινατσόλα (61' Πιάνιτς), Μπερναρντέσκι, Εμρέ Τσαν (25' Κεντίρα), Μπεντανκούρ, Αλεξ Σάντρο, Ντιμπάλα (66' Κεν), Μάντζουκιτς.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια (85' Κουτρόνε), Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Κεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου, Σούσο (76' Καστιγέχο), Πιόντεκ, Μπορίνι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα