Ιντερ - Λάτσιο 0-1

Ιντερ - Λάτσιο 0-1

bet365

Η κεφαλιά του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 13' έδωσε σπουδαίο τρίποντο στη Λάτσιο επί της Ιντερ (0-1) στο Meazza και έβαλε φωτιά στη μάχη για την έξοδο στο Champions League.

Η Ιντερ ήξερε ότι με νίκη θα εδραιωνόταν στην 3η θέση και θα ήταν πολύ κοντά στην εξασφάλιση της εξόδου στο Champions League, αλλά είχε να αντιμετωπίσει το επιθετικό πρόβλημα που δημιουργούσαν ο τραυματισμός του Λαουτάρο και ο αποκλεισμός του Ικάρντι από την αποστολή. Η Λάτσιο ήξερε ότι με νίκη θα έμπαινε γερά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην 4άδα, αλλά είχε να αντιμετωπίσει την αρνητική παράδοση. Τελικά η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι, ο οποίος φέτος απέκλεισε τον Λουτσιάνο Σπαλέτι και στο Coppa Italia, πήρε μεγάλο διπλό με το γκολ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και πλησίασε στο -3 από την 4η Μίλαν και στο -5 από την 3η Ιντερ, έχοντας και ματς λιγότερο (με Ουντινέζε στο Olimpico)...

Το παιχνίδι άρχισε με τους Νερατζούρι να έχουν τρεις φάσεις στο 10λεπτο, με καλύτερη αυτή του Σκρίνιαρ που αστόχησε από κοντά στο 9'. Οι Μιλανέζοι έδειχναν έτοιμοι να... πνίξουν τους Ρωμαίους, αλλά τελικά αυτοί ήταν που σκόραραν! Η κεφαλιά του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 13', μετά την σέντρα του Λουίς Αλμπέρτο, σήμανε το 0-1 και στη συνέχεια η Λάτσιο, η οποία έχασε στο 27' με τραυματισμό τον Κορέα, ήλεγξε τον ρυθμό. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο 42' πλησίασε στο 0-2 με την κοντινή κεφαλιά του Μπάστος, όπως και στο 45' με το πλασέ του Λουίς Αλμπέρτο, αλλά ο Χαντάνοβιτς είπε και στις δύο περιπτώσεις "όχι". Ακριβώς όπως το είπε ενδιάμεσα, στο 43', ο Στρακόσια στο σουτ του Κεϊτά εντός περιοχής.

Η Ιντερ πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ και όταν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο πίεσε ασφυκτικά την Λάτσιο, η οποία στο πρώτο 10λεπτο της επανάληψης απλά αμυνόταν. Και όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, λίγο έλειψε να σκοράρει στην πρώτη της φάση αλλά ο Χαντάνοβιτς σταμάτησε τον Καϊσέδο στο τετ α τετ του 55'. Το ματς είχε καλό ρυθμό και παιζόταν στο όριο, αφού στο 61' ο Ιμόμπιλε είχε καλή ευκαιρία για το 0-2 και στη συνέχεια ο Πολιτάνο πήρε διάφορες πρωτοβουλίες, απειλώντας τον Στρακόσια. Κανένα από τα σουτ που επιχείρησε, όμως, δεν είχε αποτέλεσμα, όπως δεν είχαν και οι διαδοχικές σέντρες των παικτών του Σπαλέτι, αφού από ένα σημείο κι έπειτα αυτός ήταν ο τρόπος που είχαν για να κάνουν κάτι καλό. Και δεν το έκαναν τελικά, με τους Λατσιάλι να κρατάνε το 0-1 και να δίνουν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στις 9 αγωνιστικές που απομένουν, αφού όλα είναι ανοιχτά (υπάρχει και η Αταλάντα που επίσης είναι στο -3 από την 4άδα) για την έξοδο στο Champions League!

Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Ντ'Αμπρόζιο (79' Καντρέβα), Σκρίνιαρ, Μιράντα, Ασαμόα, Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Πολιτάνο, Μπόρχα Βαλέρο (74' Ναϊνγκολάν), Πέρισιτς, Κεϊτά Μπαλντέ (84' Ζοάο Μάριο).

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Στρακόσια, Λουίς Φελίπε, Ατσέρμπι, Μπάστος, Ρόμουλο, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λέιβα, Λουίς Αλμπέρτο (67' Παρόλο), Λούλιτς (87' Ντουρμίσι), Κορέα (27' Καϊσέδο), Ιμόμπιλε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα