Νάπολι - Γιουβέντους 1-2

Gazzetta team
Νάπολι - Γιουβέντους 1-2

bet365

Με γκολ των Πιάνιτς και Εμρέ Τσαν από το πρώτο ημίχρονο, η Γιουβέντους πέρασε και από την έδρα της Νάπολι (1-2), πήγε στο +16 και οδεύει ολοταχώς για (νέο) αήττητο πρωτάθλημα! Εχασε πέναλτι ο μοιραίος Ινσίνιε.

Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε. Το +13, άλλωστε, δεν γινόταν να ανατραπεί, οπότε ήταν θέμα γοήτρου. Η Νάπολι ήθελε να σπάσει το αήττητο των Μπιανκονέρι, οι οποίοι -με τη σειρά τους- ήθελαν να φύγουν με αποτέλεσμα από το San Paolo για το αήττητο και για την ψυχολογία ενόψει Ατλέτικο. Αποστολή εξετελέσθη, επομένως, για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, η οποία κινδύνεψε να δει το 0-2 να γίνεται 2-2, αλλά ο Ινσίνιε αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 84. Η τιμωρία του, ενδεχομένως, για την φωτογραφία... αλα Σιμεόνε που έβγαλε πριν δύο μέρες στην προπόνηση. Αποβλήθηκαν οι Μερέτ και Πιάνιτς...

Το ωραίο πλασέ του Ζιελίνσκι που έφυγε λίγο άουτ, στο 11', ήταν η πρώτη καλή φάση του ματς, με τη Γιούβε να παίρνει την μπάλα αρχικά και τη Νάπολι να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Τελικά οι Παρτενοπέι έκαναν μόνοι τους ακόμη δυσκολότερη την αποστολή τους, αφού στο 25' ο Μαλκί έκανε το λάθος και η κατάληξη ήταν η ανατροπή του Ρονάλντο από τον Οσπίνα, ο οποίος αποβλήθηκε. Και για να γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, στην εκτέλεση του φάουλ ο Πιάνιτς έκανε το 0-1. Η Νάπολι μπορούσε να απαντήσει άμεσα, αφού έπιασε στον ύπνο τη Γιούβε, αλλά στο 29' το πλασέ του Ζιελίνσκι κατέληξε στο δοκάρι και στο 39' ήρθε το 0-2: Σέντρα του Μπερναρντέσκι, κεφαλιά του Εμρέ Τσαν, βάσεις νίκης οι Τορινέζοι.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Η δεύτερη κίτρινη του Πιάνιτς, για χέρι, στο 47', έδωσε ξανά πίστη στους Ναπολιτάνους, οι οποίοι στο 61' το πίστεψαν ακόμη περισσότερο: Το 1-2 από το κοντινό πλασέ του Καγιεχόν, μετά τη σέντρα του Μέρτενς, έβαλε ξανά φωτιά στο San Paolo, με τη Γιουβέντους να είναι συνεχώς πίσω και να αμύνεται στα διαδοχικά κόρνερ της Νάπολι. Αυτή η πίεση της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι θα μπορούσε να δικαιωθεί στο 84', όταν ο διαιτητής Ρόκι μέσω VAR είδε πέναλτι σε χέρι του Αλεξ Σάντρο παρά το γεγονός ότι πρώτα βρήκε στο στήθος η μπάλα, αλλά ο Ινσίνιε σημάδεψε δοκάρι και οι Μπιανκονέρι πήραν τη νίκη, σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με νεύρα λόγω των μαρκαρισμάτων του Κουλιμπαλί, ο οποίος γλίτωσε σε δύο περιπτώσεις την δεύτερη κίτρινη.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μερέτ, Μαλκί (46' Μέρτενς), Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Χισάι, Καγιεχόν (78' Ουνάς), Αλαν, Φαμπιάν, Ζιελίνσκι, Μίλικ (27' Οσπίνα), Ινσίνιε.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κανσέλο (62' Ντε Σίλιο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Εμρέ Τσαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι (85' Ντιμπάλα), Ρονάλντο, Μάντζουκιτς (74' Μάντζουκιτς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα