Μίλαν - Εμπολι 3-0

Μίλαν - Εμπολι 3-0

Gazzetta team
Μίλαν - Εμπολι 3-0

bet365

Με Πιόντεκ-Κεσί-Καστιγέχο οι Ροσονέρι καθάρισαν εύκολα (3-0) την Εμπολι και παρέμειναν στην 4η θέση, "καλωσορίζοντας" έπειτα από 17 μήνες τον Κόντι.

«Ο στόχος μας είναι να διεκδικούμε την έξοδο στο Champions League όταν θα μπαίνουμε στις τελευταίες αγωνιστικές, γιατί είναι καιρός που έχει να συμβεί αυτό», έχει πει ο Τζενάρο Γκατούζο και η ομάδα του δείχνει ότι αυτόν τον "στόχο" θα τον πιάσει. Κι αν συνεχίσει να βγάζει ενθουσιασμό, φρεσκάδα και -πάνω από όλα- βελτίωση, πιθανότατα θα είναι και το φαβορί για τον κανονικό στόχο, την έξοδο στο Champions League. Με τον Πιόντεκ να σκοράρει και στα τέσσερα πρώτα του παιχνίδια με τη Μίλαν ως βασικός στη Serie A, ισοφαρίζοντας τον Ολιβερ Μπίρχοφ από το 1998, και με τον Κόντι να επιστρέφει με ασίστ στην 11άδα έπειτα από 544 μέρες, οι Ροσονέρι καθάρισαν εύκολα την Εμπολι και θα δουν τα ματς του σαββατοκύριακου από την 4η θέση.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο απλά από νωρίς για τη Μίλαν, αλλά ο Πακετά ήταν οφσάιντ στην κεφαλιά που έκανε στο 10', από τη σέντρα του Ροντρίγκες, με συνέπεια το γκολ να ακυρωθεί μέσω VAR. Ετσι, έμεινε το 0-0, το οποίο μάλλον λογικά ήταν και αυτό με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι ομάδες, αφού οι καλές φάσεις έλειψαν. Δύο σουτ του Καστιγέχο (22', 26') ήταν ό,τι έκαναν οι Ροσονέρι, απέναντι σε μια Εμπολι που ήταν συνεχώς πίσω.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Τοσκανοί απείλησαν με τον Κρούνιτς αλλά σούταρε άστοχα και αμέσως μετά -στο 49'- ήρθε το 1-0: Ο Καστιγέχο στον Τσαλχάνογλου, αυτός γύρισμα για τον Πιόντεκ και ο Πολωνός από κοντά βρήκε δίχτυα. Και πάνω στον ενθουσιασμό για το 1-0, ήρθε και το 2-0, δύο λεπτά μετά, από την ασίστ του Καστιγέχο και το άψογο τελείωμα του Κεσί. Το ματς ουσιαστικά έλαβε τέλος αφού η Εμπολι δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ποτέ και η Μίλαν έψαξε και το τρίτο γκολ, το οποίο βρήκε στο 67' από το πλασέ του Καστιγέχο μετά το γύρισμα του Κόντι. Και με τους Τοσκανούς να τα έχουν παρατήσει, ο Μπορίνι πίστεψε στο 78' ότι έβαλε κι αυτός γκολ -και θα ήταν και ωραίο- αλλά ο Κουτρόνε ήταν οφσάιντ και το VAR στέρησε το 4-0. Μικρό το κακό...

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Κόντι, Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Κεσί, Μπακαγιόκο (80' Μπίλια), Πακετά (69' Μπορίνι), Καστιγέχο, Πιόντεκ (69' Κουτρόνε), Τσαλχάνογλου.

Εμπολι (Μπέπε Ιακίνι): Ντραγκόφσκι, Βέσελι, Σιλβέστρε, Ντελ'Ορκο, Ντι Λορέντσο, Ακουα (66' Ουτσάν), Μπενασέρ, Κρούνιτς, Πασκουάλ (74' Πάγιατς), Φαρίας (66' Λα Γκούμινα), Καπούτο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα