Κιέβο - Φιορεντίνα 3-4 (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Κιέβο - Φιορεντίνα 3-4 (vid)

bet365

Με δέκα παίκτες για την τελευταία μισή ώρα, με την Κιέβο να ισοφαρίζει και να έχει την αυτοπεποίθηση για το ολικό come-back, η Φιορεντίνα όχι μόνο άντεξε, αλλά πήρε τεράστια νίκη με σκορ 4-3 στη Βερόνα για την 21η αγωνιστική της Serie A! Δυο καθοριστικά γκολ από τον Κιέζα, δυο δοκάρια για τους «βιόλα» όταν είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο, παραμένει στον πάτο η ομάδα του Ντι Κάρλο.

Μόλις στο 4ο λεπτό η Φιορεντίνα πήρε το προβάδισμα με δυνατό αριστερό σουτ του Μουριέλ στην κλειστή γωνία για το 1-0, με την Κιέβο να ... εξοργίζεται από τις αποφάσεις του ρέφερι, καθώς θεωρούσε πως δεν της επέτρεπε να πάρει ό,τι διεκδικούσε στον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων καθώς ο Πελισιέ δεν είχε προλάβει να βγει από τη μεγάλη περιοχή όταν ο Λαφόντ στην εστία των «βιόλα» έκανε τη γκάφα κι έστειλε τη μπάλα πάνω στον Τζιακερίνι που την έστειλε στα δίχτυα, ενώ λίγο αργότερα, η ομάδα της Βερόνα «φώναξε» για πέναλτι στον Πελισιέ, με τον διαιτητή να μην συμβουλεύεται καν το VAR.

Όσο η ομάδα του Ντι Κάρλο έκανε παράπονα, η Φιορεντίνα βγήκε στην αντεπίθεση και στο 26' με το δυνατό δεξί σουτ του Μπενάσι έγραψε το 2-0!

Η Κιέβο θα κατάφερνε να επιβεβαιώσει το καλύτερο σενάριο για εκείνη, μειώνοντας με τρομερή κεφαλιά του Στεπίνσκι στο 38ο λεπτό, ο Τζιακερίνι είχε δοκάρι σε τρομερή εκτέλεση φάουλ πριν την ανάπαυλα και η ολική επαναφορά στο παιχνίδι σημειώθηκε όταν στο 60' ο Πελισιέ εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι για το 2-2. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη φάση αποβλήθηκε ο Μπενάσι που σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα ξεκάθαρα με το χέρι του και αποχώρησε δίχως να διαμαρτυρηθεί. Ήταν πλέον ευκαιρία για την Κιέβο να κυνηγήσει την τεράστια ανατροπή με το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Φιορεντίνα σε ξαφνική επίθεση είχε δοκάρι με τον Κιέζα στο 66' και ο ίδιος παίκτης στο 78' έβαλε ξανά μπροστά τους «βιόλα»!

Από πάσα του Νταμπό σε επίθεση... δυο εναντίον έξι, ο Κιέζα κατάφερε από πολύ πλάγια θέση να σκοράρει για το 3-2! Δοκάρι με ξαφνικό σουτ ολομόναχος από εκτέλεση κόρνερ είχε και ο Μουριέλ στο 81', πράγμα που παραλίγο να στοιχίσει πολύ ακριβά! Αυτό, ο Πελισιέ έστησε ξανά τη μπάλα στην άσπρη βούλα για την Κιέβο έπειτα από χέρι του Χιούγκο, με τον Λαφόντ ν' αποκρούει στο 84ο λεπτό και δυο λεπτά αργότερα, σε νέα αντεπίθεση δυο εναντίον πέντε, οι Νταμπό και Κιέζα κάνουν ό,τι θέλουν και ο τελευταίος πλασάρει σωστά για το 4-2! Στο 89' ο Τζόρτζεβιτς μείωσε στο τελικό 4-3 με κεφαλιά για τον σύλλογο της Βερόνα... Με τη μεγάλη νίκη, ο Πιόλι γιόρτασε όπως ήθελε τα 300 παιχνίδια του ως προπονητής στη Serie A!

 

SERIE A Τελευταία Νέα