Γιουβέντους - Μίλαν 1-0

Gazzetta team
Γιουβέντους - Μίλαν 1-0

bet365

Η Γιουβέντους νίκησε την Μίλαν 1-0 στην Σαουδική Αραβία με γκολ του Ρονάλντο και κατέκτησε το 8ο Ιταλικό Super Cup της ιστορίας της.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει σε έναν ακόμα τελικό στην καριέρα του, η Γιουβέντους λύγισε 1-0 την Μίλαν στην Τζέντα και κατέκτησε το 8ο Supercoppa. Δοκάρι είχαν στο 0-0 οι Rossoneri, που από το 76' έπαιξαν με δέκα παίκτες εξαιτίας σωστής αποβολής του Κεσί.

Με φάση για την Γιουβέντους ξεκίνησε το ματς, με τον Ντάγκλας Κόστα να κάνει το πλασέ στο 4' αλλά να μην βρίσκει στόχο, ενώ στόχο δεν βρήκε ούτε ο Κανσέλο με το διαγώνιο σουτ να φεύγει επίσης έξω. Οσο η ώρα περνούσε, η Μεγάλη Κυρία φάνηκε ότι θα επιβάλλει ολοκληρωτικά τον ρυθμό της και στο 31' το σουτ του Κιελίνι με καλές προϋποθέσεις έφυγε ψηλά και έφτασε στο 43' πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Ματουιντί έδωσε στον Ντάγκλας Κόστα, ο οποίος έκανε τη σέντρα αλλά το σκαστό βολέ του Ρονάλντο πέρασε μόλις έξω. Στις καθυστερήσεις έχασε την καλύτερη ευκαιρία της η ομάδα του Γκατούζο καθώς το σουτ του Τσαλχάνγλου μέσα από την περιοχή σταμάτησε ο Σέζνι.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τρομερή φάση για την Μίλαν, καθώς στο 48' ο Κουτρόνε με δυνατό αριστερό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σέζνι. Στο 59' ο Κριστιάνο Ρονάλντο έριξε την προειδοποιητική στα γάντια του Ντοναρούμα και δύο λεπτά μετά πήρε σε τέλειο timing την πάσα-μύθο του Πιάνιτς και νίκησε με κεφαλιά τον keeper της Μίλαν (1-0). Ο Γκατούζο έβαλε τον Ιγουαΐν στο 72' αλλά δεν έμελλε να αλλάξει τίποτα υπέρ των Rossoneri καθώς μερικές στιγμές αργότερα με δολοφονικό μαρκάρισμα ο Κεσί είδε μέσω VAR σωστή απεθείας κόκκινη. Η Γιούβε έπαιξε στο μισό γήπεδο στο τελευταίο τέταρτο και παρότι δεν 'κλείδωσε' το ματς, κράτησε άνετα τον τίτλο.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Αλεξ Σάντρο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Ζοάο Κανσέλο, Πιάνιτς (65' Εμρέ Τσαν), Ματουιντί, Μπετανκούρ (86' Μπερναρντέσκι), Ντάγκλας Κόστα (90' Κεντίρα), Ντιμπάλα, Ρονάλντο.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Nτοναρούμα, Καλάμπρια, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ροδρίγες, Μπακαγιόκο, Κεσί, Πακετά (72' Ιγουαΐν), Τσαλχάνογλου, Καστιγιέχο (72' Μπορίνι), Κουτρόνε (79' Κόντι).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα