Έμπολι - Ίντερ 0-1

Gazzetta team
Έμπολι - Ίντερ 0-1

bet365

Η Ίντερ επιβλήθηκε με 1-0 της Έμπολι και διατηρεί το προβάδισμα στην τρίτη θέση. Νίκη για την Ρόμα, που πλησίασε στο -2 από την τέταρτη θέση.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Νάπολι η Ίντερ κέρδισε ξανά με 1-0, αυτή τη φορά την Έμπολι. Οι Νερατζούρι δεν ικανοποίησαν, όμως έφτασαν στη νίκη χάρη στο γκολ του Κεϊτά Μπαλντέ στο 72’.

Το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο, λίγες φάσεις και ύστερα από κάποιες καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους ο Κεϊτά ήρθε να τους λυτρώσει. Σέντρα του Βρσάλικο και πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση του Ιβοριανού για το 0-1. Οι παίκτες του Σπαλέτι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ σε 1-2 περιπτώσεις, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Ίντερ να φτάνει δύσκολα στους τρεις βαθμούς.

Έμπολι (Τζουζέπε Ιακίνι): Πρόβεντελ, Πασκουάλ (38’ Αντονέλι – 74’ Μιχελίτζε), Σιλβέστρε, Ράσμουσεν, Βέσελι, Ούντερζεε, Άκουα, Τραορέ, Μπενάσερ, Καπούτο, Λα Γκούμινα (24’ Ζάιτς)

Ίντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Βρσάλικο, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Βεσίνο (57’ Ναϊνγκολάν), Μπόρχα Βαλέρο (67’ Μαρτίνες), Ζοάο Μάριο, Πολιτάνο, Μπαλντέ (84’ Ντ’ Αμπρόζιο), Ικάρντι

Μεγάλη νίκη στην Πάρμα και κοντά στην 4άδα η Ρόμα
Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα κόντρα σε επικίνδυνες ομάδες έδωσε η Ρόμα, η οποία μετά τη νίκη κόντρα στην Σασουόλο, επικράτησε εκτός έδρας της Πάρμα (0-2) και πλέον βρίσκεται στο -2 από την 4η θέση και την Λάτσιο. Η ομάδα του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο χρειάστηκε να κάνει μεγάλη επέμβαση ο Ολσεν για να μείνει στο ματς και στο ματς και αφού το πρώτο μέρος έφυγε με 0-0. 'χτύπησε' στην επανάληψη και πήρε σημαντικό τρίποντο. Στο 58' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Κριστάντε με κεφαλιά έκανε το 0-1 και τη νίκη καθάρισε στο 75' ο Τσενγκίζ Ουντέρ με πλασέ με το αγαπημένο του, αριστερό, μέσα από την περιοχή.

Χ-αμένη ευκαιρία για Λάτσιο
Η Λάτσιο έμεινε στο 1-1 με την Τορίνο, σε ματς που είχε πολλές αμφισβητούμενες αποφάσεις και είδε την Ρόμα να την πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής. Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την πρώτη ευκαιρία με τον Ντε Σιλβέστρι, πριν Ιμόμπιλε και Κορέα φτάσουν μία ανάσα από το 1-0 για τους γηπεδούχους. Τελικά, το γκολ ήρθε για την Τορίνο, όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπελότι έκανε το 0-1 με πέναλτι. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 62’ με... βολίδα του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς εκτός περιοχής, με τον Ντε Σιλβέστρι να χάνει τεράστια ευκαιρία στιγμές νωρίτερα για το 0-2. Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το τέλος, έχασαν ευκαιρίες, ζήτησαν πέναλτι σε παρόμοια φάση με εκείνη για το 0-1, είχαν δοκάρι και τεράστια ευκαιρία με τον Λουίζ Φελίπε, ενώ στο τέλος ο διαιτητής Ιράτι έχασε πλήρως τον έλεγχο, αποβάλλοντας τους Μάρουσιτς (86’) και Μεϊτέ (90’) για Λάτσιο και Τορίνο αντίστοιχα με απευθείας κόκκινες κάρτες για να παραμείνει το 1-1.

Τρέλα η Αταλάντα, χατ-τρικ ο Ιλιτσιτς
Η Αταλάντα πέτυχε για δεύτερη φορά φέτος 5+ γκολ μακριά από την έδρα της καθώς διέλυσε με 2-6 την Σασουόλο στην Εμίλια-Ρομάνια και βρέθηκε κοντά στις θέσεις της Ευρώπης. Στο 19' ο Ντούβαν Ζαπάτα άνοιξε το σκορ και έφτασε τα 9 γκολ μέσα στον Δεκέμβριο και στο 42' ο Παπού Γκόμες έκανε το 0-2 για την La Dea, που πήγε με 0-2 στο ημίχρονο. Στο 51' ο Ντάνκαν μείωσε για την Σασουόλο αλλά τρία λεπτά μετά ο σέντερ-μπακ, Μαντσίνι, έδωσε ξανά αέρα δύο γκολ στους φιλοξενούμενους (1-3). Στο 57' ο Ντάνκαν σκόραρε ξανά και έβαλε και πάλι στο ματς τους Neroverdi, όμως το φινάλε ήταν όλο Ιλιτσιτς, με τον Σλοβένο playmaker να πετυχαίνει χατ-τρικ από το 74' μέχρι το 92' και να διαμορφώνει μόνος του το τελικό 2-6.

Ματσάρα χωρίς γκολ
Στο Luigi Ferraris η Τζένοα υποδέχθηκε την Φιορεντίνα, σε ένα ανοιχτό ματς και με πολλές φάσεις. Οι Βιόλα, ειδικά, είδαν την τύχη να μην τους θέλει ποτέ, αφού είχαν δοκάρι με τον Μιραλάς και χαμένες ευκαιρίες με τον Σιμεόνε στο πρώτο ημίχρονο, για να ακολουθήσει και δεύτερο δοκάρι με τον Κιέζα στο 58'. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι δημιουργούσε αλλά δεν αξιοποιούσε, με αποτέλεσμα στο φινάλε να κινδυνέψει και με ήττα, αλλά ο Πιόντεκ έχασε την ευκαιρία στο 94'.

Ανάσα για Ουντινέζε
Το ματς με την Κάλιαρι ήταν must win για τους Φριουλάνι ώστε να κλείσουν με νίκη το 2018 και να πάρουν μια κάποια διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Και ακριβώς αυτό έκαναν. Η Ουντινέζε ήταν από το ξεκίνημα πιο πειστική, έψαξε περισσότερο το γκολ και το βρήκε στο 39' με την ωραία προσπάθεια του Πουσέτο μετά την πάσα του Λάρσεν. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασαν στο 2-0 με τον Μπεχράμι στο 57' και πήραν το τρίποντο απέναντι σε μια κακή Κάλιαρι.

Πρώτη νίκη και ελπίδα για Κιέβο
Επρεπε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη η Κιέβο. Οι Βερονέζοι φιλοξένησαν την Φροζινόνε και το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς να υπάρχει ούτε μία αξιόλογη φάση. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 58' η Φροζινόνε έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Καπουάνο και τελικά στο 76' ο Τζακερίνι με τέλεια εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 και έδωσε τη νίκη -και το δικαίωμα στην ελπίδα- στην Κιέβο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα