Γιουβέντους - Σαμπντόρια 2-1

Gazzetta team
Γιουβέντους - Σαμπντόρια 2-1

bet365

Η Γιουβέντους με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο επικράτησε δύσκολα με 2-1 της Σαμπντόρια και έκλεισε τον πρώτο γύρο με διαφορά στην κορυφή της Serie A και με ρεκόρ πόντων. Το VAR... έσωσε τη «Γηραιά Κυρία» στις καθυστερήσεις ακυρώνοντας σωστά γκολ της Σαμπ.

Το κλείσιμο του 2018 και του πρώτου γύρου στην Ιταλία βρίσκει τη Γιουβέντους ως το απόλυτο φαβορί και του φετινού τίτλου στη Serie A. Η Γιούβε με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στις νίκες με 2-1 επί της Σαμπντόρια και ολοκλήρωσε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος αήττητη και με διαφορά τουλάχιστον εννιά βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας. Παράλληλα έκανε και ρεκόρ, καθώς συγκέντρωσε 53 βαθμούς σε αυτόν τον πρώτο γύρο, αφήνοντας πίσω τα ρεκόρ των 52 βαθμών που η ίδια είχε από τις σεζόν 2005-2006 και 2013-2014. Βέβαια η νίκη αυτή ήρθε με... επεισοδιακό τρόπο καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το VAR ακύρωσε σωστά γκολ των Γενοβέζων.

H μαγεία των Χριστουγέννων σε περιμένει στο καζίνο της Novibet!

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη «Γηραιά Κυρία» καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ. «Δράστης» ο... συνήθης ύποπτος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο CR7 με ένα καλοζυγισμένο δεξί σουτ στη γωνία έγραψε το 1-0, με τον ίδιο να σκοράρει το 13ο φετινό του τέρμα στη Serie A και να γίνεται ο πρώτος Πορτογάλος σκόρερ μέσα σε μια σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τον Ρουί Μπάρος με τα 12 τέρματα που είχε σημειώσει με τη φανέλα της Γιούβε.

Η Γιουβέντους είχε το πάνω χέρι και κρατούσε εύκολα το προβάδισμα. Ωστόσο, από το πουθενά η Σαμπ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 33'. Ο Τσαν σε μια προσπάθεια για κεφαλιά βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεσε ανέλαβε ένας πρώην Γιουβεντίνος, ο Κουαλιαρέλα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μάλιστα με το γκολ αυτό ο Κουαλιαρέλα ισοφάρισε το ρεκόρ του Τρεζεγκέ από το 2005, σκοράροντας σε εννιά συνεχόμενα παιχνίδια στη Serie A.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Γιουβέντους για να ξαναπάρει το προβάδισμα ήρθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Αουντέρο πετάχτηκε στη γωνία του και έδιωξε το σουτ του Ματουιντί που πήγαινε... συστημένο στη γωνία. Η Γιούβε ανέβαζε την πίεσή της, με τον Ρονάλντο στο 59' και στο 61' να φτάνει πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά να μην τα καταφέρνει, βλέποντας στη πρώτη περίπτωση την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Το 2-1... μύριζε και τελικά ήρθε αμέσως μετά. Έπειτα από μια εκτέλεση κόρνερ, ο Φεράρι βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR καταλόγισε το πέναλτι και ο Ρονάλντο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το 14ο στη φετινή Serie A έβαλε στο 65' τη Γιούβε ξανά μπροστά στο σκορ. Οι παίκτες του Αλέγκρι έψαξαν, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία και ένα τρίτο τέρμα, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ...

Στις καθυστερήσεις το γήπεδο... πάγωσε καθώς ο Σαπονάρα βρήκε δίχτυα με ένα τρομερό σουτ, αλλά το VAR ακύρωσε το τέρμα σωστά καθώς ο παίκτης της Σαμπντόρια όταν δέχθηκε την μπάλα βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Ακόμα κι έτσι, με αυτόν τον αγχωτικό τρόπο, η Γιουβέντους διατήρησε το 2-1 και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το έτος, δείχνοντας και πάλι ποιος είναι το απόλυτο φαβορί.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Περίν, Κιελίνι, Σάντρο, Ντε Σίλιο, Ρουγκάνι, Ματουιντί (82' Ντάγκλας Κόστα), Πιάνιτς, Τσαν, Ρονάλντο, Μάντζουκιτς (69' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα

Σαμπντόρια (Μάρκο Τζαμπάολο): Αουντέρο, Σάλα, Μούρου, Κόλεϊ, Φεράρι, Εκνταλ (82' Γιάνκτο), Ραμίρες (72' Σαπονάρα), Πράετ, Λινέτι, Κουαλιαρέλα, Καπράρι (67' Ντεφρέλ)

 

SERIE A Τελευταία Νέα