Νάπολι - Σπαλ 1-0

Gazzetta team
Νάπολι - Σπαλ 1-0

bet365

Το γκολ του Αλμπιόλ ήταν αρκετό για τη νίκη (1-0) επί της Σπαλ, με τους Παρτενοπέι να περιμένουν το αποτέλεσμα της Γιουβέντους κόντρα στη Ρόμα.

Στο San Paolo άπαντες περίμεναν τη νίκη της Νάπολι και μάλλον περίμεναν ότι θα δουν και αρκετά γκολ. Το πρώτο έγινε, το δεύτερο όχι. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε από την αρχή την μπάλα και ήταν αυτή που έκανε παιχνίδι, απέναντι σε μια Σπαλ που αμυνόταν καλά. Τόσο καλά, ώστε να αντέξει μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Αλμπιόλ με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μέρτενς έκανε το 1-0. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι βγήκαν λίγο πιο μπροστά, δεν έκαναν τίποτα αλλά κατάφεραν με κάποιο τρόπο να μείνουν ζωντανοί ως το τέλος, αφού η Νάπολι έχασε όσες ευκαιρίες δημιούργησε ενώ στο 81' είχε και δοκάρι με τον Μέρτενς. Κι αφού δεν έβαλαν δεύτερο γκολ για να είναι σίγουροι, οι Παρτενοπέι ανησύχησαν στο 92', μέχρι να δουν τον Μερέτ να αποκρούει το σουτ, εντός περιοχής, του Παλόσκι.

Ζήσε τη Χριστουγεννιάτικη δράση στο καζίνο της Novibet με 1700+ δημοφιλή φρουτάκια!

Το έσωσε η Σασουόλο
Το Σασουόλο-Τορίνο ήταν ένα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που πάνε καλά και θέλουν ακόμη καλύτερα (Ευρώπη). Ισοδύναμες πάνω-κάτω, Νεροβέρντι και Γκρανάτα το επιβεβαίωσαν αυτό και με την αναμέτρηση τους, η οποία ήταν ισορροπημένη από την αρχή ως το τέλος. Κι αν στο πρώτο 45λεπτο δεν υπήρξαν πολλές φάσεις, στο δεύτερο ήρθαν και τα γκολ. Η μπαλιά του Τζάτζα για τον Μπελότι και το ωραίο τελείωμα του τελευταίου είχε ως αποτέλεσμα το 0-1 για την Τορίνο στο 54', με την Σασουόλο να ισοφαρίζει στο 92' με την κεφαλιά του Μπρινιόλα μετά τη σέντρα του Λιρόλα (1-1). Αμέσως μετά, η Τορίνο πίστεψε ότι πήρε τη νίκη, αφού ο Ιάγο Φαλκέ βρήκε δίχτυα, αλλά το VAR έδειξε ότι ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Μεγάλο διπλό με Καπράρι η Σαμπ
Αν και η Εμπολι αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, η Σαμπντόρια πέρασε από την Τοσκάνη με 2-4 και πλησίασε τις θέσεις του Champions League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Πασκουάλ αλλά με τους Γκαστόν Ραμίρες και Κουαλιαρέλα, η ομάδα του Μάρκο Τζαμπάολο γύρισε το ματς σε 1-2 πριν ισοφαρίσει σε 2-2 ο Καπούτο για την Εμπολι. Στο φινάλε όμως με δύο δικά του γκολ (87', 91') ο Τζανλούκα Καπράρι διαμόρφωσε το τελικό 2-4 χαρίζοντας μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Αλλη Τζένοα με Πραντέλι
Μετά την καλή εμφάνιση και τα παράπονα για τη διαιτησία στην ήττα από την Ρόμα, η Τζένοα επιβεβαίωσε κόντρα στην Αταλάντα ότι βγάζει αντίδραση με τον Τσέζαρε Πραντέλι στον πάγκο. Οι Ροσομπλού ήταν τόσο καλοί όσο και οι φορμαρισμένοι Μπεργκαμάσκι, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να είναι γεμάτο ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων το χαμένο πέναλτι του Ιλιτσιτς (απέκρουσε ο Ράντου) στο 34'. Η τιμωρία της Αταλάντα για το γεγονός ότι δεν έκανε το 0-1 εκεί, ήταν το 1-0 για την Τζένοα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με το αυτογκόλ του Τολόι... Στο 55' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ξανά πέναλτι και αυτή τη φορά εκτέλεσε ο Ζαπάτα και ισοφάρισε (1-1), αλλά οι Γενοβέζοι δεν πτοήθηκαν: 2-1 από τον Λάζοβιτς στο 67' μετά τη σέντρα του Ρομέρο, 3-1 με ωραίο τελείωμα του Πιόντεκ στο 88' και αισιοδοξία για καλύτερη συνέχεια.

Δεν μπόρεσε την Φροζινόνε η Ουντινέζε
Αν και προηγήθηκε νωρίς, η Ουντινέζε δεν κατάφερε να κάμψει εντός έδρας την αντίσταση της Φροζινόνε, η οποία έφυγε με βαθμό (1-1) από το Dacia Arena. Οι Φριουλιάνι άνοιξαν το σκορ στο 32' με τη φωτοβολίδα του Μαντραγκόρα, όμως στο 61' από τη βούλα του πέναλτι ο Τσιάνο έγραψε το 1-1 που έμεινε ως το τελικό αποτέλεσμα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα