Stop στην Νάπολι η Κιέβο (vid)

Gazzetta team
Stop στην Νάπολι η Κιέβο (vid)

bet365

Στο ντεμπούτο του τρίτου της προπονητή στη σεζόν η Κιέβο πήρε 0-0 από την Νάπολι στο San Paolo και την άφησε στο -8 από την κορυφή. Τρελή ανατροπή η Εμπολι, «λευκό» και το Μπολόνια - Φιορεντίνα.

Αρχισε Κιέβο να θυμίζει. Κάπως έτσι πήγε το εντός έδρας ματς των Vesuviani με τους Βερονέζους, οι οποίοι - στο ντεμπούτο του Μίμο Ντι Κάρλο - θυμήθηκαν πως είναι να τσακίζουν τα νεύρα στους μεγάλους και πήραν τον πρώτο πόντο που θα γράψει στην βαθμολογία της Serie A καθώς ξεκίνησαν με -3. Ο Κάρλο Αντσελότι έκανε λίγες αλλαγές ενόψει του καθοριστικού αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα για το Champions League και είδε την ομάδα του να κολλάει στο βαρύ από τη βροχή τερέν του San Paolo.

Το νέο Pamestoixima.gr παίζει στο Aτρόμητος – Ολυμπιακός με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Ο Χοσέ Καγιεχόν είχε την καλύτερη φάση για την Νάπολι στο πρώτο μέρος με βολέ που πέρασε έξω, ενώ κοντά στο γκολ έφτασε και η Κιέβο, με τον Ζοέλ Ομπι να έχει διπλή ευκαιρία με σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Μαλκί και με δεύτερο που πήγε στα πλαϊνά δίχτυα. Στην αρχή της επανάληψης η Νάπολι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ινσίνιε που ολομόναχος πλάσαρε άουτ και ακολούθησε σειρά με καλές φάσεις με τους Μέρτενς, Ινσίνιε, Καγιεχόν. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν μονότερμα όλο το ματς, στο 58' ο Αντσελότι έβαλε Αλαν, Μίλικ, όμως τίποτε δεν έμελλε να αλλάξει με έναν Σορεντίνο να βγάζει ό,τι χρειαζόταν. Στο 75' το κλασικό curler του Ινσίνιε πήγε στο δοκάρι και στο 89' το ψαλιδάκι του Κουλιμπαλί (!) πέρασε μόλις έξω για να παραμείνει το 0-0 μέχρι το τέλος.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Καρνέζης, Μαλκί, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Χισάι (74' Μάριο Ρουί), Ντιαβαρά (59' Αλαν), Ζιενλίνσκι, Ουνά (59' Μίλικ), Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μέρτενς.

Κιέβο (Μίμο Ντι Κάρλο): Σορεντίνο, Μπάρμπα, Ροσετίνι, Μπάνι, Ντεπάολι, Ραντοβάνοβιτς, Ομπι (65' Στεπίνσκι), Χετεμάι, Μπίρσα, Μετζιορίνι (75' Κατσιατόρε), Πελισιέ (62' Κιγινέ).

Η αναμενόμενη ισοπαλία στο Renato Dall'Ara
Μπολόνια και Φιορεντίνα πανηγύρισαν για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο κι από τότε έχουν πάει οι ισοπαλίες σύννεφο... Καμία έκπληξη, επομένως, για το 0-0 στην αναμέτρηση τους, η οποία δεν είχε και πολλές συγκινήσεις. Το ματς ήταν μοιρασμένο από το ξεκίνημα και οι μεγάλες φάσεις απουσίαζαν, με την Μπολόνια να γίνεται απειλητική για πρώτη φορά στο 43' με την κεφαλιά του Ορσολίνι που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λαφόντ. Η Φιορεντίνα, από την άλλη πλευρά, είχε την καλύτερη της στιγμή με ένα σουτ του Βερετούτ που έφυγε λίγο άουτ στο 77' και το τελικό 0-0 μάλλον δεν άφησε ικανοποιημένη καμία από τις δύο.

Εγραψε ιστορία η Εμπολι!
Στο Carlo Castellani η Εμπολι υποδέχθηκε την Αταλάντα και είδε τα πάντα να πάνε στραβά από νωρίς, αφού είχε στο μισό γήπεδο τους Μπεργκαμάσκι αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33' με την κοντινή προσπάθεια του Φρόιλερ (0-1). Στο 38' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι αλλά ο Καπούτο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και αμέσως μετά, στο 40', ήρθε και το 0-2 από τον Χάτεμπερ στην επανάληψη. Ολα έδειχναν ότι η Αταλάντα θα έπαιρνε το τρίποντο αλλά οι Τοσκανοί μείωσαν αμέσως, στο 42', με τον Λα Γκουμίνα (1-2) και απέκτησαν ξανά πίστη. Και αφού το πίστεψαν, στην επανάληψη έγραψαν ιστορία αφού για πρώτη φορά στα χρονικά πήραν νίκη στη Serie A σε ματς που βρέθηκαν να χάνουν με δύο γκολ! Για να γίνει αυτό, βέβαια, χρειάστηκε να χαμογελάσει και λίγο η τύχη στην Εμπολι αφού στο 77' έγινε το 2-2 με το αυτογκόλ του Μαζιέλο και στο 84' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ιλιτσιτς για διαμαρτυρίες. Με παίκτη παραπάνω, πλέον, οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα στα τελευταία λεπτά και λυτρώθηκαν στο 92', όταν ο Πασκουάλ έκανε την σέντρα και ο Σιλβέστρε με κεφαλιά έκανε το 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

 

SERIE A Τελευταία Νέα