Φιορεντίνα - Αταλάντα 2-0

Gazzetta team
Φιορεντίνα - Αταλάντα 2-0

bet365

Με ένα πέναλτι και ένα φάουλ η Φιορεντίνα νίκησε 2-0 την Αταλάντα εντός έδρας και έπιασε Ιντερ και Σασουόλο στην 3η θέση. Νίκες Τορίνο, Τζένοα.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι επέστρεψε στις νίκες μετά το 2-1 από την Ιντερ στο Μιλάνο μεσοβδόμαδα και λύγισε την Αταλάντα στο Artemio Franchi. Οι Viola σκόραραν δύο φορές στο δεύτερο μέρος, με τον Βερετού να ανοίγει το σκορ από τη βούλα στο 61' με πέναλτι το οποίο δεν έκανε ποτέ ο Ραφαέλ Τολόι στον Ενρίκο Κιέζα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να χτίσουν κάποια πίεση, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν τη ζημιά στην Φιορεντίνα, η οποία σφράγισε την πολύ σημαντική νίκη στο 94' μετά την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπιράγκι που έστειλε την μπάλα μέσα από τη γραμμή και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Πιάτεκ ξανά και ξανά!
Επρεπε να φτάσουμε στην 7η αγωνιστική της Serie A για να βάλει το πρώτο της γκολ η Φροζινόνε, αλλά τελικά δεν ήταν αρκετό για να της δώσει ούτε την ισοπαλία, εντός έδρας, με αντίπαλο την Τζένοα. Γιατί; Επειδή ο Κριστόφ Πιάτεκ είναι σε... έξαλλη κατάσταση και έβαλε άλλα δύο γκολ, δίνοντας στους Ροσομπλού τη νίκη (1-2) που την ανέβασε στην 7η θέση, ισόβαθμη με την 6η Λάτσιο. Ο Πολωνός άνοιξε το σκορ στο 33' με σουτ από το ύψος της περιοχής και στο 36' "χτύπησε" ξανά, αυτή τη φορά από κοντά, για το 0-2! Η Φροζινόνε αντέδρασε και μείωσε στο 41' με το πέναλτι του Σιάνο, αλλά το 1-2 έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης.

Ανάσταση (με) Τζάτζα!
Στο Bentegodi Κιέβο και Τορίνο πήγαιναν ολοταχώς για το 0-0, το οποίο θα ήταν απολύτως δίκαιο με βάση όσα έδειχναν στο γήπεδο. Ή μάλλον με όσα δεν έδειχναν, αφού ευκαιρίες δεν υπήρχαν και το ματς γινόταν σε ένα χαμηλό, βαρετό ρυθμό που δε βοηθούσε καμία εκ των δύο. Τελικά στο 88', πάνω που όλοι πίστευαν ότι το ματς θα τελείωνε χωρίς τίποτα αξιομνημόνευτο, ήρθε το γκολ της Γκρανάτα. Ο Μπερενγκέρ έφυγε στην κόντρα και έβγαλε τετ α τετ τον Τζάτζα, ο οποίος νίκησε τον Σορεντίνο και έκανε το 0-1, δίνοντας ανάσα και χρόνο στον Βάλτερ Ματσάρι για να βελτιώσει τα πράγματα. Οσο για την Κιέβο, μετά την αφαίρεση βαθμών παραμένει στην τελευταία θέση και στο -1...

 

SERIE A Τελευταία Νέα