Νάπολι - Τορίνο 2-2

Gazzetta team
Νάπολι - Τορίνο 2-2

bet365

Η Νάπολι προηγήθηκε δύο φορές όμως παραχώρησε 2-2 στην Τορίνο στο San Paolo, ενώ η Λάτσιο έχασε ένα μαξιλαράκι για το CL μετά το 1-1 με την Αταλάντα. Χαμός στον υποβιβασμό.

Στο San Paolo υπήρχε κλίμα διαμαρτυρίας. Για τις διαιτητικές αποφάσεις αλλά και σε βάρος του προέδου των Partenopei, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος τα έβαλε με τον προπονητή, Μαουρίτσιο Σάρι, με τους τιφόζι να τίθενται υπέρ του allenatore με πανό και συνθήματα. Η εμφάνιση της Νάπολι δεν ήταν καλή και μετά το 2-2 η Γιουβέντους κατέκτησε ουσιαστικά το 7ο σερί πρωτάθλημα καθώς είναι πλέον στο +6 με δύο αγωνιστικές να απομένουν και έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Ο Ινσίνιε έστειλε την μπάλα στα χέρια του Σιρίγκου ύστερα από μπαλιά του Μέρτενς, ενώ η Granata είχε καλές προϋποθέσεις στην κόντρα αλλά ο Νιανγκ κατέστρεψε τη φάση. Ο Μέρτενς πήρε δώρο για τα γενέθλιά του από την άμυνα των φιλοξενούμενων και έκανε στο 25' το 1-0, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στο 55' η Τορίνο ισοφάρισε με το σουτ μέσα από την περιοχή του Μπαζέλι που κόντραρε και ξεγέλασε τον Ρέινα αλλά οι Vesuviani πήραν ξανά προβάδισμα με τρομερό μακρινό βολέ του Χάμσικ (2-1). Τελικά η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι τιμώρησε τη χαλαρότητα της Νάπολι και με τον Ντε Σιλβέστρι στο 83' πήρε το 2-2 στον Νότο.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κίρικες, Μάριο Ρουί, Αλαν, Ζορζίνιο, Ζιενλίνσκι (69' Χάμσικ), Καγιεχόν (88' Ουνά), Ινσίνιε, Μέρτενς (61' Μίλικ).

Τορίνο (Βάλτερ Ματσάρι): Σιρίγκου, Ν' Κουλού, Μπουρδίσο, Μπονιφάτσι, Ντε Σιλβέστρι, Ακουα, Μπαζέλι (78' Φαλκέ), Ρινκόν (87' Ρινκόν), Ανσάλντι, Λιάγιτς, Νιανγκ (63' Νιανγκ).

Στο Olimpico έγινε μεγάλο ματς για Champions και Europa League, με τις Λάτσιο και Αταλάντα να μένουν στο 1-1. Οι Μπεργκαμάσκι προηγήθηκαν αμέσως (2') με τον Μπάροου αλλά οι Λατσιάλι ισοφάρισαν στο 24' με τον Καϊσέδο από την ασίστ του Λουίς Αλμπέρτο, ο οποίος στη συνέχεια τραυματίστηκε. Στην επανάληψη η Αταλάντα ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες αλλά το 1-1 δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να τα παίζουν όλα για όλα τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Το ίδιο και η Φιορεντίνα, η οποία πήρε μεγάλη νίκη επί της Τζένοα με 2-3 στο Marassi και ελπίζει για Europa League. Οι Βιόλα προηγήθηκαν στο ημίχρονο με τον Μπενάσι αλλά ο Τζουζέπε Ρόσι επέστρεψε στα γκολ και μαζί με τον Λαπαντούλα το γύρισαν (2-1). Η αποβολή του Πάντεφ, όμως, βοήθησε τη Φιορεντίνα, η οποία έκανε ανατροπή στην ανατροπή χάρη στους Εϊσερίκ (77') και Νταμπό (80').


Νίκες για Κιέβο, SPAL - η πίεση στην Κάλιαρι
Η Κιέβο είχε βρεθεί σε μια θέση που δεν συνηθίζει, στις θέσεις του υποβιβασμού και να κινδυνεύει άμεσα, όμως έσπευσε να επανορθώσει. Με γκολ των Μπίρσα και Στεπίνσκι πήρε το πολύ σκληρό six-pointer με 2-1 κόντρα στην Κροτόνε [την έπιασε στους 34 βαθμούς], ενώ η SPAL το πολύτιμο τρίποντο κόντρα στην υποβιβασμένη, Μπενεβέντο με 2-0 με τους Παλόσκι και Αντενούτσι να βρίσκουν δίχτυα. Τα δύο αποτελέσματα φέρνουν την πίεση στην Κάλιαρι, η οποία με ματς λιγότερο έπεσε στην επικίνδυνη ζώνη και το βράδυ υποδέχεται την Ρόμα στην Σαρδηνία.

 

SERIE A Τελευταία Νέα