Κίβου: «Είμαι θαυμαστής του Μανωλά!»

Θάνος Σαρρής
Κίβου: «Είμαι θαυμαστής του Μανωλά!»

bet365

Ο Κρίστιαν Κίβου... αποθέωσε τον Κώστα Μανωλά στο gazzetta.gr και τόνισε ότι είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ.

Έχοντας εκτοξεύσει την καριέρα του στον Άγιαξ, στον οποίο φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο Κρίστιαν Κίβου το 2003 έκανε το βήμα για τη Serie A, με τη Ρόμα να είναι εκείνη που κατάφερε να τον κερδίσει. Ο Ρουμάνος αμυντικός έμεινε στην «μάτζικα» για τέσσερα χρόνια, καταφέροντας να κατακτήσει Κύπελλο Ιταλίας. Το 2007 πήγε στην΄Ιντερ, στην οποία έμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του και ήταν μέλος της ομάδας του τρεμπλ με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Κίβου είναι πλέον τεχνικός παρατηρητής της UEFA και εργάζεται παράλληλα ως σχολιαστής σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Έχοντας περάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της καριέρας του στο υψηλότερο επίπεδο του ιταλικού ποδοσφαίρου, γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις για τους αμυντικούς, σωματικά, πνευματικά, τακτικά.

Το gazzetta.gr τον συνάντησε μετά το τέλος του Match for Solidarity, στο οποίο αγωνίστηκε με την ομάδα του Φίγκο. Ο Ρουμάνος δήλωσε... θαυμαστής του Μανωλά, αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της Ρόμα και προέβλεψε ότι το καλοκαίρι το όνομα του Έλληνα κεντρικού αμυντικού θα... συζητηθεί αρκετά στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού!

«Πράγματι το γκολ του συζητήθηκε πολύ, όμως δεν χρειαζόταν να βάλει γκολ με τη Μπαρτσελόνα για να διαπιστώσουμε ότι είναι παίκτης μεγάλης κλάσης εμείς που παρακολουθούμε τον ίδιο και την ομάδα. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Μανωλά, εδώ και περίπου δύο χρόνια που ουσιαστικά έχει ανεβάσει επίπεδο στην απόδοσή του. Γιατι κατάφερε να βελτιωθεί πάρα πολύ και απέδειξε ότι είναι από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη», δήλωσε αρχικά στο gazzetta.gr ο Κρίστιαν Κίβου.

Σε ερώτηση για το αν περιμένει να μείνει στην «αιώνια πόλη» μετά τη χρονιά που κάνει, υποστήριξε: «Αυτό δεν το ξέρω και δεν μπορεί κανείς να το πει από τώρα. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι θα υπάρξει πολύ ενδιαφέρον για την απόκτησή του, οπως υπήρξε και στο παρελθόν. Θα δούμε τι θα αποφασίσει ο ίδιος, αλλά και πως θα χειριστεί ο σύλλογος την περίπτωσή του. Αυτή τη στιγμή όμως είναι σίγουρα από τους κορυφαίους της Ρόμα και ένας κεντρικός αμυντικός δυσεύρετος στο κορυφαίο επίπεδο».

Τέλος, τον ρωτήσαμε για τη Ρόμα και αν περίμενε να αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα και να φτάσει στους καλύτερους «4» της Ευρώπης. «Δεν το περίμενα, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε στο δεύτερο ματς, στη ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα... νομίζω πως το άξιζε. Ήταν εκπληκτική. Απέδειξε ότι ειναι μια πολύ δυνατή ομάδα, πολύ ενωμένη, πολύ αποφασισμένη. Κι αυτό έκανε τη διαφορά. Δεν ηταν εύκολο, όμως δεν είχαν τίποτα να χάσουν και το να παίζεις έτσι απέναντι στη Μπαρτσελόνα, τότε αξίζεις να περάσεις στα ημιτελικά του Champions League».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα