Γιουβέντους - Νάπολι 0-1

Γιουβέντους - Νάπολι 0-1

bet365

Τεράστια νίκη βγαλμένη από την εποχή Μαραντόνα πήρε σε βάρος της Γιουβέντους η Νάπολι που άλωσε το Τορίνο (0-1) με γκολ του Κουλιμπαλί στο 90' και πήγε στο -1 από την κορυφή.

Μια νίκη η οποία μπορεί να της χαρίσει τον τίτλο για πρώτη φορά μετά το 1990 πέτυχε στην έδρα της πρωταθλήτριας και πρωτοπόρου, Γιουβέντους, η Νάπολι και πλέον έχει κάθε λόγο να ελπίζει για την κατάκτηση του Scudetto. Οι Vesuviani έχοντας απόλυτη ανάγκη τη νίκη που θα τους έφερνε στο -1 από την κορυφή και έχοντας φτιαχτεί όλες αυτές τις μέρες από τους τιφόζι που πίστευαν στην τεράστια νίκη, έπαιξαν ποδόσφαιρο κυριαρχίας στο Allianz Stadium και με γκολ στο 90' από τον θηριώδη κεντρικό αμυντικό, Καλιντού Κουλιμπαλί, πήραν το πολύτιμο 0-1. Πολύ παθητικό ρόλο κράτησε στο ματς η Γιούβε που περίμενε πολύ πίσω και είχε την ατυχία να χάσει στο 11' με τραυματισμό τον Κιελίνι, ενώ αλλαγή στο ημίχρονο βγήκε ο Ντιμπάλα.

Νωρίς ο Κιελίνι έδωσε τη θέση του στον Λιχτστάινερ και από το 11' η Γιουβέντους βρέθηκε να παίζει με κεντρικούς αμυντικούς Χέβεντες-Μπενάτια. Η Νάπολι έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά και να παίξει στο αντίπαλο μισό, όμως η πρώτη που λίγο έλειψε να σκοράρει ήταν η 6 φορές πρωταθλήτρια. Στο 17' το φάουλ του Πιάνιτς κόντραρε και πήγε στο δοκάρι του Ρέινα, ενώ η Νάπολι είχε τεράστια ευκαιρία στο 24' όταν μετά την έξυπνη πάσα του Μάριο Ρουί, ο Χάμσικ δεν πλάσαρε πειστικά με το αριστερό και η μπάλα πήγε άουτ.

Οι Ναπολιτάνοι είχαν βρει τον τρόπο να σταματήσουν τον φορμαρισμένο, Ντάγκλας Κόστα, Ντιμπάλα-Ιγουαΐν δεν είχαν φανεί και η ομάδα του Σάρι έκανε το παιχνίδι της κόντρα σε μια Γιούβε που δεν είχε λόγο να ανησυχήσει αφού κρατούσε το 0-0 και το +4. Το πρώτο μέρος έχει ήδη ξεχαστεί.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Αλέγκρι να βγάζει τον Ντιμπάλα και να βάζει τον Κουαδράδο και η Νάπολι είχε φάση στο 52' με το αριστερό του Χάμσικ στα πλαϊνά δίχτυα μετά την πάσα του Ινσίνιε. Οι φιλοξενούμενοι επέμεναν με την κατοχή και δεν έδειχναν διάθεση να αφήσουν το παιχνίδι στην τύχη και ο Σάρι προσπάθησε να πειράξει πράγματα βάζοντας στην περιοχή ένα μεγάλο κορμί, όπως του Μίλικ, στο 61' αντί του Μέρτενς. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, έναν τομέα στον οποίο δεν βοήθησε η Γιούβε αλλά μόνο οι Partenopei.

Στο 73' η Νάπολι πήγε να βάλει ένα γκολ που έχει πετύχει και στο παρελθόν στο Τορίνο, όμως μετά τη μπαλιά του Ινσίνιε το πανίσχυρο βολέ του Καγιεχόν έβγαλε εντυπωσιακά ο Μπουφόν, ο οποίος κράτησε καθαρή την εστία του και στο 83' από το σουτ του Ζιενλίνσκι, που είχε πάρει τη θέση του Χάμσικ. Η ζημιά για τους Bianconeri έγινε στο 90' όταν μετά το κόρνερ του Καγιεχόν, ο Κουλιμπαλί με απίστευτο άλμα και δύναμη έστειλε με κεφαλιά-κανονιά την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφούν γράφοντας το τελικό 0-1 και κάνοντας το party να ανάψει στον Νότο...

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Ασαμόα, Κιελίνι (11' Λιχτστάινερ), Μπενάτια, Χέβεντες, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί, Ντάγκλας Κόστα (71' Μάντζουκιτς), Ντιμπάλα (46' Κουαδράδο), Ιγουαΐν.

Νάπολι (Μαουρίσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Ζορζίνιο, Αλαν (80' Ρογκ), Χάμσικ (66' Ζιενλίνσκι), Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μέρτενς (61' Μίλικ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα