«Δεν έχω συνηθίσει να χάνω»

«Δεν έχω συνηθίσει να χάνω»

Γιώργος Κοντογεώργης
«Δεν έχω συνηθίσει να χάνω»

bet365

Ο Κώστας Μανωλάς είναι το κεντρικό πρόσωπο στο Match Programme του αγώνα της Ρόμα με την Μπενεβέντο και τόνισε τη νοοτροπία νικητή των Giallorossi.

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός μίλησε στο Match Programme για το επόμενο ματς των Ρωμαίων. «Είμαι αισιόδοξος. Αποστολή μας είναι να συνεχίσουμε να μην δεχόμαστε γκολ. Κόντρα στην Μπενεβέντο δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, έχουν βελτιωθεί πολύ σε τεχνικό επίπεδο». Η αντίδρασή του μετά τη νίκη με την Ελλάς Βερόνα δεν είχε διαφορά από ενός τιφόζο της Ρόμα...

-Τι ένιωσες εκείνη τη στιγμή και τι σημαίνουν αυτοί οι τρεις βαθμοί για την ομάδα;

«Ο λόγος για αυτό τον πανηγυρισμό ήταν ότι είχαμεκαιρό να νικήσουμε. Υπήρχε μεγάλη πίεση στα αποδυτήρια και γενικά στην ομάδα. Και μέσα μου γιατί δεν είμαι συνηθισμένος να μην νικάω. Ηταν αυθόρμητος ο πανηγυρισμός και χαίρομαι επειδή στο δεύτερο μέρος ήμασταν με δέκα παίκτες και υποφέραμε».

-Η μαύρη περίοδος έχει τελειώσει οριστικά για την ομάδα;

«Δεν παίρναμε αποτελέσματα αλλά στα τελευταία τρία ματς, δύο με την Σαμπντόρια και ένα με την Ιντερ δεν είχαμε παίξει άσχημα. Νομίζω ότι η νίκη με την Μπενεβέντο θα μας ξαναβάλει στον δρόμο που ήμασταν πριν. Η Ρόμα μπορεί να επιστρέψει στις θέσεις που αξίζει».

-Τι δεν δούλευε από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι το ματς με την Ελλάς; Ελειπε η αυτοπεποίθηση;

«Είναι φυσιολογικό, όταν δεν νικάς η αυτοπεποίθηση να πέφτει».

-Στο δεύτερο μέρος με την Βερόνα, η αποβολή του Πελεγκρίνι έκανε δύσκολα τα πράγματα. Η Ρόμα δεν κινδύνευσε, ήταν καλή η παρουσία της άμυνας.

«Η άμυνα δουλεύει πάντα για να μην δεχθεί γκολ αλλά όπως λέω πάντα, αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τη δική της δουλειά, είναι κάτι ομαδικό. Ολοι υποφέραμε, δώσαμε τα πάντα και στο τέλος ήρθε το αποτέλεσμα που δικαιούμασταν».

-Στην Βερόνα η ομάδα μπήκε με 4-2-3-1 αλλά ανεξάρτητα από το σύστημα, το χαρακτηριστικό της είναι τα λίγα γκολ που δέχεται και τα πολλά που χάνει. Σε τι πρέπει να βελτιωθείτε;

«Πρέπει να βελτιωθούμε απ' όλες τις πλευρές. Πρέπει να συνεχίσουμε να μην δεχόμαστε γκολ και να προσπαθήσουμε να βάζουμε περισσότερα όπως πέρυσι και πριν από δύο χρόνια. Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν τις αξιοποιούμε, σε αυτο πρέπει να βελτιωθούμε. Είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα ματς θα είμαστε καλύτεροι».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για φέτος;

«Προσπαθώ να δίνω πάντα το μάξιμουμ, πάντα θα δίνω το 150% στο γήπεδο για να βοηθάω την ομάδα να νικά».

-Οι κεντρικοί αμυντικοί πρέπει να είστε όλο και περισσότερο μέσα στο παιχνίδι. Τι είναι αυτό που σας ζητά ο Ντι Φραντσέσκο;

«Ο Mister μας ζητά να παίζουμε με την μπάλα γιατί μπορούμε να το κάνουμε. Είμαστε όλοι ποιοτικοί παίκτες, αν δεν ήμασταν δεν θα φορούσαμε αυτή τη φανέλα. προσπαθούμε να δημιουργούμε χώρους για να κυκλοφορεί η μπαλά πιο γρήγορα και αν γίνεται αυτό, είναι πιο εύκολο για την επίθεση.

-Πριν καιρό είχες πει ότι όποιος δεν έχει νοοτροπία νικητή δεν μπορεί να έχει θέση στην Ρόμα. Πιστεύεις ότι αυτή η περίοδος, με λίγες νίκες, σας βοηθά να ωριμάσετε;

«Το θέμα της νοοτροπίας είναι αυτό στο οποίο πρέπει πάντα να βελτιωνόμαστε. Δεν πρέπει με δύο ήττες να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας, η ομάδα έχει αξία και δικαιούται να είναι ψηλά».

-Η προσεχής αντίπαλος, Μπενεβέντο, είναι τελευταία με επτά βαθμούς αλλά έκανε σημαντικές μεταγραφές. Τι ματς περιμένεις;

«Από τότε που άλλαξε προπονητή, με την άφιξη του Ντε Τζέρμπι η Μπενεβέντο είναι διαφορετική ομάδα. Προσπαθεί πάντα να παίξει με την μπάλα και πρεσάρει ψηλά. Είναι ομάδα που παίζει και αυτό μου αρέσει. Στο προηγούμενο ματς με την Νάπολι, έχασε αλλά την δυσκόλεψε στο πρώτο μέρος. Δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε, επειδή είναι τελευταίοι, πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι στο μάξιμουμ. Θα δείτε, θα είναι δύσκολο ματς».

-Το Ρόμα - Μπενεβέντο είναι η ευκαιρία να επιστρέψετε στις νίκες και μπροστά στους οπαδούς σας. Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια των τιφόζι;

«Για μας είναι πολύ σημαντικοί, ο κόσμος σε σπρώχνει αλλά όταν τα αποτελέσματα λείπουν, είναι λογικό να δυσανασχετούν. Εχουν συνηθίσει να βλέπουν την Ρόμα ψηλά. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να παίξουμε ωραία για να τους δώσουμε ικανοποίηση».

-Δυστυχως θα λείψουν Ναϊνγκολάν και Πελεγκρίνι...

«Είναι δύο σημαντικοί παίκτες για την ομάδα αλλά υπάρχουν άλλοι που περιμένουν και πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία για να μας βοηθήσουν να νικήσουμε».

-Μετά την Μπενεβέντο υπάρχει το εκτός έδρας ματς με Ουντινέζε, η Σαχτάρ, η Μίλαν και η Νάπολι. Είναι η πιο σημαντική στιγμή της σεζόν;

«Δεν μπορείς να πεις ότι είναι η πιο σημαντική, κάθε ματς είναι καθοριστικό, σε κάθε ματς πρέπει να παίζεις για τη νίκη. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το μάξιμουμ και το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος».

 

SERIE A Τελευταία Νέα