Λάτσιο - Κιέβο 5-1

Gazzetta team
Λάτσιο - Κιέβο 5-1

bet365

Με δύο γκολ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς οι Λατσιάλι διέλυσαν (5-1) την Κιέβο και είναι στην 3η θέση, περιμένοντας το Ιντερ-Ρόμα. Νίκη Ευρώπης η Σαμπντόρια (3-1 την Φιορεντίνα).

Ο Σιμόνε Ιντσάγκι έλεγε την παραμονή του ματς ότι ήθελε να δει σοβαρότητα από τους παίκτες του στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Τελικά δεν είδε μόνο σοβαρότητα αλλά και θέαμα, αφού οι Λατσιάλι έκαναν ό,τι ήθελαν την Κιέβο και πήραν επιβλητική νίκη, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να πάνε ως το τέλος για να πάρουν ένα εισιτήριο για το Champions League. Οι Ρωμαίοι από την αρχή πατούσαν καλά και στο 9' είχαν οριζόντιο δοκάρι με τον Παρόλο και στο 23' άνοιξαν το σκορ με τον Λουίς Αλμπέρτο, μετά την ασίστ του Μάρουσιτς. Η Κιέβο δεν πτοήθηκε και ισοφάρισε άμεσα, στο 25', με τον Πουτσαρέλι αλλά δεν πτοήθηκε ούτε η Λάτσιο και αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Στο 32' ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με σουτ εκτός περιοχής έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Λάτσιο (2-1), η οποία δύο λεπτά μετά έχασε τον Ιμόμπιλε με τραυματισμό, για να κλείσει το πρώτο μέρος με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι για την Κιέβο για μαρκάρισμα του Λούλιτς στον Στεπίνσκι, για να αλλάξει τελικά την απόφαση του μέσω VAR. Το παιχνίδι, ουσιαστικά, τελείωσε στο 68' με το 3-1 ξανά από τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, από κοντά, μετά το γύρισμα του Λούκας Λέιβα, με την Λάτσιο να μην ρίχνει ρυθμό και να βάζει άλλα δύο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο: Το 4-1 έγινε στο 83' από το σουτ του Μπαστός, το 5-1 ήρθε στο 86' από το σουτ του Νάνι.

The Quagliarella Show!
Με τρία γκολ του Φάμπιο Κουαλιαρέλα, η Σαμπντόρια επιβλήθηκε 3-1 της Φιορεντίνα στο Luigi Ferraris και συνεχίζει την τρελή πορεία της προς την Ευρώπη. Ο Ιταλός επιθετικός σκόραρε στο 30', το 60' και το 68' χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Μάρκο Τζαμπάολο που παραμένει στην 6η θέση της Serie A. Για τους Viola, το γκολ της τιμής πέτυχε στο 80' ο Κολομβιανός μέσος, Κάρλος Σάντσες. Αυτή είναι η κορυφαία σεζόν στην καριέρα του Κουαλιαρέλα στη μεγάλη κατηγορία, καθώς έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ είναι ο πρώτος από τους εν ενεργεία σκόρερς στο Campionato.

Βαθμό στο Ούντινε η SPAL
Σημαντικό βαθμό που κάνει στην προσπάθεια για την παραμονή πήρε εκτός έδρας από την ανανεωμένη φορμαρισμένη, Ουντινέζε η SPAL (1-1). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Σαμίρ και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο, όμως στην επανάληψη οι νεοφώτιστοι ισοφάρισαν με τον Σέρτζιο Φλόκαρι και πήραν βαθμό που μπορεί να φανεί πολύ σημαντικός στη συνέχεια.

Μοιρασία στο MAPEI
Τορίνο προηγήθηκε, όμως για ακόμα μία φορά δεν κατάφερε να πάρει νίκη στην έδρα της Σασουόλο (1-1). Το σκορ για την ομάδα που προπονεί πλέον ο Βάλτερ Ματσάρι, άνοιξε στο 26' ο Ζοέλ Ομπι, όμως δεν κατάφερε να το κρατήσει. Στο δεύτερο μέρος και το 54' ο Ντομένικο Μπεράρντι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των δέκα αγώνων χαρίζοντας στην Σασουόλο το βαθμό που άξιζε, όταν έφερε την μπάλα στο δεξί και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το τελικό 1-1.

Εύκολα η Μπολόνια
Η Μπενεβέντο έχει πάρει βαθμούς στα τελευταία ματς και έχει ανέβει ψυχολογικά αλλά η Μπολόνια δεν είχε καμία διάθεση για αστεία στο Renato Dall' Ara, επικρατώντας τελικά με 3-0. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι στάθηκε τυχερή στο 8' με το δοκάρι του Γκιγέρμε και στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο, πίεσε και άνοιξε το σκορ στο 35' με τον Ντέστρο μετά το φάουλ του Βέρντι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κλείδωσαν το τρίποντο στο 73' με το 2-0 από τον Ντε Μάιο έπειτα από νέα εκτέλεση φάουλ του Βέρντι, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0 στο 88' με το σουτ του Τζεμαϊλί.

Μεγάλη νίκη η Κροτόνε
Η άψογη εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπέρις στο 3' για το 0-1, ήταν μήνυμα για το τι θα ακολουθούσε στο Βερόνα-Κροτόνε. Βασικά ήταν ένδειξη ότι η μέρα θα ήταν καλή για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, κράτησαν το 0-1 και στην επανάληψη καθάρισαν με άλλα δύο γκολ και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Κροτόνε έκανε το 0-2 στο 54' με τον Στόιταν, είδε την Βερόνα να μένει με 10 παίκτες στο 61' λόγω της αποβολής του Ζουκουλίνι και στο 67' ο Ρίτσι ολοκλήρωσε ιδανικά την αντεπίθεση για το 0-3.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα