Νάπολι – Ελλάς Βερόνα 2-0

Gazzetta team
Νάπολι – Ελλάς Βερόνα 2-0

bet365

Οι Παρτενοπέι ζορίστηκαν για το 2-0 με την 19η Ελλάς Βερόνα, αλλά βρέθηκαν έστω και με παιχνίδι περισσότερο στο +4 από τη Γιουβέντους. Νίκη με Μπονούτσι η Μίλαν, μυθική τριάρα η Μπενεβέντο, ακόμα βάζει η Λάτσιο στη Σπαλ.

Δεν ήταν λίγοι όσοι μεταξύ σοβαρού κι αστείου έριξαν τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό της Νάπολι στο Κύπελλο και μάλιστα εντός από την Αταλάντα, στο ότι πλέον θα μπορέσει όπως πρέπει να αφοσιωθεί στο πώς θα πάρει το Σκουντέτο. Αμεσα οι υποστηρικτές της εν λόγω θεωρίας πήραν πόντους, καθώς και η ομάδα τσίμπησε το τρίποντο με το 2-0 επί της Ελλάς Βερόνα.

Η αλήθεια είναι ότι παρά το ότι οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση, οι Παρτενοπέι ζορίστηκαν. Αμυντικά δεν απειλήθηκαν ποτέ. Μπροστά όμως αγχώθηκαν. Είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Ινσίνιε (58'), ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μέρτενς (62') και τρία λεπτά αργότερα τη λύση έδωσε με κοντινή κεφαλιά ο Κουλιμπαλί. Στο 78' ο Καγιεχόν έβαλε την προβολή για να κλειδώσει τη νίκη, η οποία έστω και για λίγο έστειλε τη Νάπολι στο +4 από τη Γιουβέντους, η οποία βράδυ Σαββάτου είχε έξοδο στην Κάλιαρι.

Νάπολι (Μαουρίτσο Σάρι): Ρέινα, Αλπιόλ (85' Μαξίμοβιτς), Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι, Χισάι, Αλαν, Ζορζίνιο, Χάμσικ (76' Ζιελίνσκι), Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (86' Ρογκ)

Βερόνα (Φάμπιο Πέκια): Νίκολας, Κάσερες, Ορτό, Καράτσολο, Φεράρι, Ρόμουλο, Μπούχελ, Φάρες, Μπέσα (77' Καλβάνο), Βέρντε (82' Φελιτσόλι), Κιν (58' Πατσίνι).

Με Μπονούτσι η Μίλαν
Ο Μπονούτσι πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μίλαν, έστω και με δόση τύχης, και της χάρισε τη νίκη με 1-0 επί της Κροτόνε. Καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια οι ροσονέρι, που έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Κόρντατς, που κατέβασε ρολά, αλλά το γκολ ήρθε από δικό του λάθος. Τσαλχάνογλου και Κεσί έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν, τους Μπίλια και Μποναβεντούρα να μην μπορούν να σκοράρει και το άγχος να κάνει την εμφάνισή τους. Τελικά, χρειάστηκε η τύχη να επέμβει στο γκολ του Μπονούτσι στο 54’, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν ελάχιστα, τον Κεσί να βλέπει το γκολ του λίγο αργότερα να ακυρώνεται ως οφσάιντ και τίποτα να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Ροντρίγκες, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Καλάμπρια, Μπίλια, Κεσί (84’ Λοκατέλι), Μποναβεντούρα, Τσαλχάνογλου, Σούσο, Κουτρόνε (76’ Κάλινιτς)

Κροτόνε (Βάλτερ Τζένγκα): Κόρντατς, Σαμπρίζι, Αγιέτι, Τσεκερίνι, Μαρτέγια, Μαντραγκόρα, Ροντέν (84’ Κροτσιάτα), Μπαρμπέρις (86’ Κραγκλ), Τρότα, Στόιαν, Μπούντιμιρ (76’ Νβάνκβο)

Πόκερ ο Ιμόμπιλε, πεντάρα η Λάτσιο
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2018 για την Λάτσιο, που σκόρπισε με 5-2 εκτός έδρας της ΣΠΑΛ, παίρνοντας εκδίκηση για το 0-0 του πρώτου γύρου στην Ρώμη. Αυτή τη φορά ο κίπερ Γκομίς δεν κατάφερε να κάνει και πολλά, με τους Ιμόμπιλε και Λουίς Αλμπέρτο να είναι σε μεγάλη μέρα για τους λατσιάλι. Ο Ισπανός ήταν εκείνος που άνοιξε με υπέροχη προσπάθεια το γκολ στο 5’, όμως στο 8’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Αντενούτσι.

Οι παίκτες του Ιντσάγκι δεν είχαν διάθεση να κάνουν γκέλα και στο 19’ ο Ιμόμπιλε έκανε το 1-2 έπειτα από ασίστ του Λουίς Αλμπέρτο, πριν κάνει και το 1-3 στο 26’ με άψογο πλασέ. Ο Αντενούτσι ήταν μόνιμη απειλή για τα καρέ του Στρακόσα, μειώνοντας σε 2-3 στο 30’, για να χάνει και άλλη ευκαιρία λίγο αργότερα, πριν ο Ιμόμπιλε κάνει το 2-4 στο 41’. Ο πρώτος σκόρερ της Serie A πέτυχε και τέταρτο γκολ στο 50’ για το 2-5, με τους φιλοξενούμενους να χαλαρώνουν και τους γηπεδούχους να χάνουν τρεις κλασικές ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Βιβιάνι, αλλά τίποτα να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

Ρε... λες η Μπενεβέντο;
Πλάκα στην πλάκα πουλάει ξαφνικά τρέλα. Η χειρότερη ομάδα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης αφού πήρε βαθμό από τη Μίλαν, ήρθε η ώρα να κάνει και δύο διαδοχικές νίκες. Ναι, η Μπενεβέντο καθάρισε 3-2 τη Σαμπντόρια και απέχει πλέον οκτώ βαθμούς από το θαύμα. Το φοβερό είναι πως στο 82' το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1, με την Ντόρια μάλιστα να έχει προηγηθεί (69' Κόντα – 45' Καπράρι). Ωστόσο, ο Σάλα αποβλήθηκε στο 82' και οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν τέλεια το αριθμητικό πλεονέκτημά τους. Δύο λεπτά αργότερα ο Κόντα σκόραρε ξανά και στο 91' ο Μπρινιόλα εξασφάλισε το τρίποντο. Το γκολ του Κονάτσκι στο 94' δεν μπορούσε ν' αλλάξει απολύτως τίποτα.

Ανάσα για Τζένοα
Αυτή η νίκη ήταν κάτι περισσότερο από επιτακτική για την Τζένοα. Το 1-0 άργησε να έρθει, αλλά το γκολ του Γκαλαμπίνοφ (80'), ο οποίος ήταν η «χρυσή» αλλαγή, έκρινε και το αποτέλεσμα στο εντός με τη Σασουόλο. Ετσι οι Ροσομπλού έπιασαν την αντίπαλό τους στη βαθμολογία και απομακρύνθηκαν στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.

 

SERIE A Τελευταία Νέα