Ιντερ - Λάτσιο 0-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Ιντερ - Λάτσιο 0-0

bet365

Η Ιντερ έμεινε στο 0-0 με την Λάτσιο - που ήταν καλύτερη στο Meazza - και το φινάλε του πρώτου γύρου τη βρίσκει στο -7 από την κορυφή.

Ενα φινάλε που δεν είχε ευχηθεί αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο ήταν αυτό του 2017 για τους Nerazzurri. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε την ευκαιρία να κλείσει γιορτινά κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, όμως δεν σήκωσε κεφάλι ύστερα από δύο σερί ήττες και έμεινε στο 0-0 με την Λάτσιο, η οποία ήταν καλύτερη και μάλλον άξιζε τη νίκη στο Μιλάνο. Στο -7 από την Νάπολι είναι πλέον η Ιντερ, ενώ οι Λατσιάλι παρέμειναν στο -4 που μπορεί να γίνει -1 καθώς έχουν έναν αγώνα λιγότερο. Εξαιρετικά οργανωμένο ακόμα μια φορά το σύνολο του Σιμόνε Ιντζάγκι που είχε δοκάρι και στο τελευταίο 20λεπτο πίεσε για τη νίκη αφού οι γηπεδούχοι έμειναν από ιδέες και δυνάμεις.

Η Ιντερ προσπάθησε να μπει δυνατά αλλά η Λάτσιο έσπασε την πίεση του πρώτου δεκαλέπτου και απείλησε πρώτη στο 14΄με τον Λουίς Αλμπέρτο αλλά ο Χαντάνοβιτς μπλόκαρε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισορροπήσει και κεφαλιά του Μπάστος άουτ (21’) με την ομάδα του Σπαλέτι να φτάνει κοντά στο γκολ στο 30’ όταν ο Μπόρχα Βαλέρο έκανε τη σέντρα, ο Πέρισιτς το πλασέ στην κίνηση και ο Στρακόσα εκπληκτική επέμβαση με σούπερ αντανακλαστικά. Στο 33’ η κόντρα δεν είχε αποτέλεσμα για τους Ρωμαίους, που στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχαν δοκάρι όταν ύστερα από κόρνερ ο Μπόρχα Βαλέρο λίγο έλλειψε να βάλει αυτογκόλ αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Μιλανέζοι προσπάθησαν να χτίσουν επιθέσεις από την άμυνα και είχαν ευκαιρία στο 57’ όταν ύστερα από ωραία ντρίμπλα και σουτ ο Μπόρχα Βαλέρο ανάγκασε τον Στρακόσα σε δύσκολη επέμβαση και η Λάτσιο - όπως και στο πρώτο μέρος - άρχισε να παίρνει μέτρα και να είναι επικίνδυνη. Στο 60’ ο Ρόκι έδειξε τη βούλα του πέναλτι, όμως ύστερα από χρήση VAR είδε ότι ο Σκρίνιαρ είχε κόψει πρώτα με το πόδι και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο χέρι του μετά την προσπάθεια του Ιμόμπιλε, για να είναι στη συνέχεια μία κλάση πάνω η ομάδα του Ιντζάγκι με τον Φελίπε Αντερσον να δίνει τρομερή ενέργεια και ταχύτητα.

Στο 68’ ο Βραζιλιάνος είχε πλασέ άουτ, στο 73’ είχε μεγάλη ευκαιρία καθώς μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά ο Χαντάνοβιτς το έβγαλε και στο 74’ από πάσα του… Ρόκι ο Παρόλο εκτέλεσε με το αριστερό αλλά ο Χαντάμοβιτς απέκρουσε με τα πόδια. Η Ιντερ δεν μπορούσε να αντιδράσει, ο Ιντζάγκι είχε πάρει τη μάχη των αλλαγών από τον Σπαλέτι και στο 80’ Φελίπε Αντερσον είχε κορυφαία ευκαιρία μόνος από τρομερή θέση μέσα από την περιοχή μετά το γύρισμα του Ιμόμπιλε αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Η Ιντερ θα ήταν πολύ τυχερή αν είχε σκοράρει στο 89’ με την κεφαλιά του Ικάρντι [δεν πήρε ποτέ μπάλες στο ματς] ύστερα από το σουτ-τσαφ του Πέρισιτς, με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Κανσέλο (82’ Νταλμπέρ), Ρανόκια, Σκρίνιαρ, Σαντόν, Βεσίνο, Γκαλιαρντίνι, Βαλέρο (86’ Μπρόζοβιτς), Καντρέβα (73’ Ζοάο Μάριο), Πέρισιτς, Ικάρντι.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Στρακόσια, Μπάστος, Ντε Βράι, Ράντου, Λούκας, Παρόλο. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (83’ Νάνι), Μάρουσιτς, Λούλιτς (58’ Λουκάκου), Λουίς Αλμπέρτο (65’ Φελίπε Αντερσον), Ιμόμπιλε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα