Μίλαν - Ιντερ 0-0 κ.α. (1-0 παράταση)

Γιώργος Κοντογεώργης
Μίλαν - Ιντερ 0-0 κ.α. (1-0 παράταση)

bet365

Μια ψυχωμένη και σε φάσεις αγνώριστη Μίλαν έπιβλήθηκε 1-0 της Ιντερ στην παράταση [Κουτρόνε, 104'] και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου θα παίξει διπλά ματς με την Λάτσιο.

Ημερολόγιο Προσφορών* για τα μέλη! *Ισχύουν όροι και Προϋποθέσεις

Μια νίκη που μπορεί να τη βοηθήσει η σεζόν να εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά πήρε σε βάρος της Ιντερ η Μίλαν και έφτασε δύο βήματα από τον τελικό του Coppa Italia. Οι Rossoneri είχαν στοιχεία από τον χαρακτήρα του Τζενάρο Γκατούζο, σώθηκαν δίκαια από το VAR, είχαν δοκάρι και έδειξαν ότι υπάρχουν στιγμές που η ποιότητά τους μπορεί να βγει μέσα στο γήπεδο. Μετά τον τραυματισμό του Τζίτζιο, ο Στοράρι χτύπησε στο ζέσταμα και έτσι ο πρώην keeper του Αστέρα Τρίπολης, Αντόνιο Ντοναρούμα [τελευταίο επίσημο ματς κόντρα στην Λάρισα], πήρε τα γάντια για πρώτη φορά και κράτησε το «μηδέν» σε ένα derby το οποίο έκρινε ο 19χρονος επιθετικός, Πάτρικ Κουτρόνε, με γκολ στην παράταση.


Καλύτερη ήταν η Ιντερ στο πρώτο κομμάτι, όμως η Μίλαν είχε την πρώτη καλή φάση όταν ο Χαντάνοβιτς είπε «όχι» στην κεφαλιά του Μποναβεντούρα στο 19’ και πέντε λεπτά μετά οι Nerazzurri πίστεψαν ότι προηγήθηκαν. Ο Καντρέβα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σκρίνιαρ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πέρισιτς έκανε το σουτ και από τα πόδια του Ντοναρούμα η μπάλα πήγε στα δίχτυα, όμως ύστερα από χρήση VAR ο Γκουίντα ακύρωσε σωστά το γκολ αφού ο Ρανόκια ήταν εκτεθειμένος. Στο 29’ ο Χαντάνοβιτς σταμάτησε τον Σούσο, στο 33’ ο Ικάρντι είχε κεφαλιά άουτ και τα μακρινά σουτ των Rossoneri δεν βρήκαν στόχο για βγει το πρώτο μέρος χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο μέρος ο Μποναβεντούρα είχε ένα καλό σουτ άουτ στο 57’ όμως την τεράστια φάση την είχε η Ιντερ που στο 60’ έκρυψε την μπάλα αλλά από τη μικρή περιοχή ο Ζοάο Μάριο είδε τον Ντοναρούμα να τον νικάει με τα πόδια. Στο 65’ ξανά ο Μποναβεντούρα έφτασε κοντά αλλά μετά το λάθος του Χαντάνοβιτς η κεφαλιά του πέρασε έξω. Προς το τέλος του 90λεπτου οι ομάδες είχαν ξανά καλές στιγμές, με την Μίλαν να έχει δοκάρι στο 79’ με το σουτ του Σούσο που κόντραρε και η Ιντερ απείλησε σοβαρά στο 81’ με το αριστερό του Πέρισιτς και το 87’ με το σουτ του Καντρέβα, πριν ο Σούσο δεν σταθεί τυχερός για εκατοστά στο 90’.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στην παράταση και το 104’ όταν η μπαλιά του Σούσο πέρασε στο κέντρο της άμυνας της Ιντερ και ο Κουτρόνε [είχε μπει αντί του Κάλινιτς] νίκησε τον Χαντάνοβιτς για το 1-0. Στο δεύτερο μέρος της παράτασης η Μίλαν διαχειρίστηκε άριστα το προβάδισμα με σωστή κυκλοφορία και κράτημα της μπάλας, οι παίκτες της έδωσαν ό,τι είχαν και δίκαια πήραν τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Αντόνιο Ντοναρούμα, Ροδρίγες, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Αμπάτε (53’ Καλάμπρια), Μπίλια, Λοκατέλι (73’ Τσαλχάνογλου), Κεσί, Μποναβεντούρα, Σούσο, Κάλινιτς (75’ Κουτρόνε).

Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Ναγκατόμο, Σκρίνιαρ, Ρανόκια, Κανσέλο, Βεσίνο, Γκαλιαρντίνι (75’ Μπρόζοβιτς), Ζοάο Μάριο (67’ Μπόρχα Βαλέρο), Καντρέβα (101’ Εντερ), Πέρισιτς, Ικάρντι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα