Γιουβέντους - Ρόμα 1-0

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Γιουβέντους - Ρόμα 1-0

bet365

Η Γιουβέντους κράτησε με... μαγικό τρόπο το μηδέν με όλες τις ομάδες της τετράδας, κέρδισε με 1-0 την Ρόμα και παρέμεινε στο -1 από τη Νάπολι.

Η Ρόμα ήταν εκείνη που εντυπωσίαζε με τις αμυντικές της επιδόσεις, όμως η Γιουβέντους είναι εκείνη που με το τέλος του πρώτου γύρου δεν έχει δεχθεί γκολ από καμία άλλη ομάδα της τετράδας, έστω και με τύχη στο τελευταίο παιχνίδι. Και αυτό ήταν που έφερε τη νίκη με 1-0 επί των τζαλορόσι στο Τορίνο και διατήρησε την ομάδα του Αλέγκρι στο -1 πίσω από τη Νάπολι και την κορυφή.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό να δείξουν ότι δεν πρόκειται να κλειστούν στην άμυνα, αλλά η υπεροχή τους δεν κράτησε για πολύ. Όταν στο 6’ οι γηπεδούχοι βγήκαν για πρώτη φορά στην κόντρα, χάνοντας την ευκαιρία με τον Κεντίρα, έπρεπε να έρθει πιο προσεκτική προσέγγιση. Και κάπως έτσι οι παίκτες του Αλέγκρι ανέβασαν σταθερά ρυθμό και στο 18’ έφτασαν στο γκολ, όταν ύστερα από κόρνερ και τρεις τελικές προσπάθειες η τρίτη ήταν και η φαρμακερή, με τον Μπενάτια να σκοράρει επί της πρώην του ομάδας για το 1-0.

Από εκεί και πέρα ήταν απλά θέμα διαχείρισης. Και οι μπιανκονέρι έχουν αποδείξει ότι αυτό μπορούν να το κάνουν καλά. Φυσικά, με την ποιότητα της Ρόμα στην επίθεση οι φάσεις θα έρθουν, όμως δεν ήταν η μέρα της. Στο 27’ ο Ελ Σαραουί έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία και το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Η επανάληψη ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο μέρος: με τους παίκτες του Ντι Φραντσέσκο να δείχνουν αποφασισμένοι και την Γιουβέντους να χάνει την πρώτη ευκαιρία με τον Ιγουαΐν στο 54’. Όσο σπάταλος αποδείχθηκε ο τελευταίος, άλλο τόσο ήταν και οι αντίπαλοί του.

Το ματς κυλούσε με τους γηπεδούχους να έχουν φαινομενικά τον έλεγχο, αλλά να μην μπορούν να βρουν το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε τα πάντα και στο τέλος παραλίγο να το πληρώσουν. Οι αλλαγές του Ντι Φραντσέσκο βοήθησαν επιθετικά και η Ρόμα ρίσκαρε μετά το 75’, φτάνοντας δύο φορές μία ανάσα από την ισοφάριση. Αρχικά στο 80’, όταν ο Φλορέντσι είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στις καθυστερήσεις, όταν ο Σικ έφυγε μόνος στην περιοχή μετά το λάθος του Μπενάτια μόνο και μόνο για να δει τον Σέζνι να τον κερδίζει στο τετ α τετ! Ενδιάμεσα και ο Πιάνιτς είχε δει την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Άλισον, με το φινάλε να μην επιφυλάσσει γκολ και το 1-0 να παραμένει.

Γιουβέντους (Μάσιμο Αλέγκρι): Σέζνι, Άλεξ Σάντρο, Κιελίνι, Μπενάτια, Μπαρτσάλι, Κεντίρα, Ματουιντί (79’ Μαρκίζιο), Πιάνιτς, Κουαδράδο (77’ Μπερναρντέσκι), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (86’ Ουντέρ), Ναϊνγκολάν, Στρούτμαν (70’ Πελεγκρίνι), Ελ Σαράουι (67’ Σικ), Περότι, Τζέκο

 

SERIE A Τελευταία Νέα