Νάπολι - Σαμπντόρια 3-2

Gazzetta team
Νάπολι - Σαμπντόρια 3-2

bet365

Η Νάπολι κέρδισε με 3-2 την Σαμπντόρια και θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή. Τεσσάρα η Ουντινέζε, στις καθυστερήσεις η Τζένοα, έσωσε το βαθμό η ΣΠΑΛ.

Η Νάπολι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά έκανε την ανατροπή πριν το ημίχρονο για να κερδίσει με 3-2 την Σαμπντόρια στη μέρα που ο Χάμσικ ξεπέρασε τον Μαραντόνα και να κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους παίκτες του Σάρι, παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο 3’, όταν ο Γκαστόν Ραμίρες με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1.

Γιουβέντους – Ρόμα με ειδική προσφορά* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει, με τον Άλαν να κάνει από κοντά το 1-1 στο 16’. Πέρασαν περίπου 10’ πριν η Σαμπντόρια πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Χισάι ανέτρεψε τον Ραμίρες εντός περιοχής και ο Κουαλιαρέλα έκανε το 1-2 από την άσπρη βούλα! Και πάλι, όμως, οι γηπεδούχοι είχαν την απάντηση, με τον Ινσίνιε να κάνει το 2-2 ύστερα από υπέροχη ομαδική προσπάθεια στο 33’. Και πριν το ημίχρονο η ανατροπή είχε ολοκληρωθεί, με τον Χάμσικ να κάνει το 3-2 στο 39’ και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Νάπολι! Οι Γενοβέζοι δεν κλείστηκαν ούτε στο δεύτερο μέρος, έψαξαν την ισοφάριση, έχασαν ευκαιρίες με τους Κουαλιαρέλα και Ραμίρες, ενώ ακόμη και όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 77’ (δεύτερη κίτρινη στον Μάριο Ρούι) τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Μάριο Ρούι, Κουλιμπαλί, Αλμπιόλ, Χισάι, Άλαν, Χάμσικ (70’ Ζιελίνσκι), Ζορζίνιο (56’ Ντιαβαρά), Ινσίνιε (79’ Μάτζιο), Καγιεχόν, Μέρτενς

Σαμπντόρια (Μάρκο Τζανπάολο): Βιβιάνο, Μπερεζίνσκι, Σιλβέστρε, Φεράρι, Στρίνιτς (84’ Ζαπάτα), Τορέιρα, Πραέ, Μπαρέτο (71’ Βέρε), Ραμίρες, Καπράρι, Κουαλιαρέλα (75’ Κοβνάτσκι)

Εντυπωσιάζει η Ουντινέζε
Η Ουντινέζε συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τον Μάσιμο Όντο στον πάγκο και διέλυσε με 4-0 την Βερόνα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και έφτασαν στο γκολ στο 27’ με τον Μπαράκ να κάνει το 1-0, σκοράροντας για τρίτο ματς στη σειρά. Τα πάντα τελείωσαν στο 44’, όταν ο Βίντμερ πήρε το ριμπάουντ ύστερα από αλλεπάλληλες προσπάθειες των παικτών της Ουντινέζε για το 2-0, με τον Μπαράκ να βρίσκει ξανά δίχτυα στο 68’ για το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα στο παιχνίδι και δέχθηκαν και τέταρτο γκολ, με τον Λαζάνια να κάνει το τελικό 4-0 στο 80’, με τους παίκτες του Όντο να χάνουν και άλλες ευκαιρίες.

Ούτε τώρα η Μπενεβέντο, ανάσα η Τζένοα
Φαίνεται πως είναι γραφτό ο μοναδικός βαθμός που θα πάρει φέτος η Μπενεβέντο θα είναι αυτός με την Μίλαν. Το club από την Καμπάνια, που είναι βαθιά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Serie A, άντεξε μέχρι το 90' στο εκτός έδρας ματς με την Τζένοα, όμως λύγισε στις καθυστερήσεις από το πέναλτι του Τζανλούκα Λαπαντούλα που χάρισε νίκη 1-0 τεράστια βαθμολογική στους Rossoblu που πήραν μικρή έστω απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αυτοκτόνησε η Τορίνο
Στο Σπαλ-Τορίνο η Γκρανάτα χρειάστηκε μόλις... 20 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ με το σουτ του Ιάγκο Φαλκέ και στο 10' ο ίδιος παίκτης, στην αντεπίθεση, έκανε το 0-2. Το ματς έδειχνε πανεύκολο για την ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς αλλά ενώ θα μπορούσε να βάλει και τρίτο γκολ προτίμησε να αμύνεται και το πλήρωσε... Η Σπαλ ανέβηκε όσο περνούσε η ώρα, πίεσε και στο 42' ξαναμπήκε στο ματς με την άψογη εκτέλεση φάουλ του Βιβιάνι (1-2). Η Τορίνο δεν άλλαξε τακτική στην επανάληψη και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με αποτέλεσμα στο 69' να κερδίσουν πέναλτι -μέσω VAR- για μαρκάρισμα του Ντε Σιλβέστρι στον Γκράσι, για να γίνει το 2-2 από την εκτέλεση του Αντενούτσι! Κάπου εκεί η Γκρανάτα αποφάσισε να παίξει κανονικά με στόχο το τρίτο γκολ αλλά η τιμωρία της για την λάθος τακτική της ήταν το γεγονός ότι η μπάλα πήγε στο δοκάρι στο 94' από την κεφαλιά του Μπελότι, με συνέπεια να χαθεί μια νίκη που έδειχνε σίγουρη από το πρώτο 10λεπτο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα