Ιντερ - Κιέβο 5-0

Gazzetta team
Ιντερ - Κιέβο 5-0

bet365

Η Ιντερ διέλυσε 5-0 την Κιέβο στο Giuseppe Meazza και πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή της Serie A. Χατ-τρικ ο Πέρισιτς.

Σε εκπληκτική κατάσταση βρίσκεται η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, η οποία μετέτρεψε σε party τον αγώνα στο Μιλάνο και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της είχε δώσει από το βράδυ της Παρασκευής (01/12) η Νάπολι. Μετά την ήττα των Vesuviani από την Γιουβέντους η Ιντερ θα μπορούσε να περάσει μόνη πρώτη και αυτό έκανε έχοντας για ακόμα μια φορά φέτος οn-target τους Ιβάν Πέρισιτς [3 γκολ] και Μάουρο Ικάρντι. Στο +1 από την Νάπολι είναι πλέον οι Nerazzurri και το +2 από την Γιουβέντους, με την οποία παίζουν εκτός έδρας την επόμενη αγωνιστική [16η].

Οπως αναμενόταν, η Ιντερ δεν ήθελε ούτε να... συζητήσει για χαμένη ευκαιρία και καθάρισε την υπόθεση τρεις βαθμοί από το πρώτο μέρος, στο οποίο έκανε 16 τελικές - επίδοση ρεκόρ για την ίδια φέτος. Στο 23' ο Ντάβιντε Σαντόν μπήκε από αριστερά και έκανε το σουτ, ο Σορεντίνο απέκρουσε και στη συνέχεια ο Πέρισιτς με δυνατό σουτ πήρε μέσα τα χέρια του πορτιέρε των Βερονέζων (1-0). Στο 38' τελείωσε η όποια αγωνία για την ομάδα του Σπαλέτι. Ο Μπρόζοβιτς έκανε ωραία μπαλιά για τον Ικάρντι, ο οποίος ζύγισε το δεξί του μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα πλαϊνά δίχτυα για το 2-0.

Στην επανάληψη η γιορτή στο Meazza συνεχίστηκε. Στο 57' ο Πέρισιτς έφυγε από αριστερά και τιμώρησε την χαλαρή επιτήρηση από τον Νταϊνέλι στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Σορεντίνο με δυνατό αριστερό και τρία λεπτά αργότερα ο κεντρικός αμυντικός, Σκρίνιαρ, βρέθηκε σε θέση φορ και με κεφαλιά ψαράκι εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Αντόνιο Καντρέβα για το 4-0, το οποίο έδωσε στην Ιντερ τη δυνατότητα να χαλαρώσει και να κρατήσει δυνάμεις για την κρίσιμη συνέχεια παρότι δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε φτάνοντας στο χατ-τρικ ο Πέρισιτς με νέο αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή.

Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Σαντόν, Ρανόκια, Σκρίνιαρ, Ντ' Αμπρόζιο (77' Νταλμπέρ), Ζοάο Μάριο, Βαλέρο, Μπρόζοβιτς, Καντρέβα (85' Καραμό), Πέρισιτς, Ικάρντι (75' Εντερ).

Κιέβο (Ρολάντο Μαράν): Γκόμπι, Γκαμπερίνι, Νταϊνέλι, Κατσιατόρε, Γκόμπι (Γιαροζίνσκι), Ριγκόνι (64' Τόμοβιτς), Ντεπάολι, Μπαστιέν, Μπίρσα, Ινγκλέζε, Μετζιορίνι (69' Γκαριτάνο).


Επιτέλους νίκη για Φιορεντίνα
Χρειάστηκε να υποδεχθεί την παραπαίουσα, Σασουόλο, η Φιορεντίνα για να επιστρέψει στις νίκες. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι επικράτησε 3-0 των Neroverdi παίρνοντας το πρώτο τρίποντο ύστερα από πέντε αγώνες. Στο 32' ο Τζιοβάνι Σιμεόνε άνοιξε το σκορ και στο 42' ο Βερετού έστειλε τους Viola στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο γκολ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 72' ο Φεντερίκο Κιέζα.

Το... έσωσε στο τέλος η Μπολόνια
Με γκολ του Ντέστρο στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μπολόνια έκανε το 1-1 και απέφυγε την ήττα από την Κάλιαρι. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο από το ξεκίνημα, με τον Ζοάο Πέδρο να χάνει την πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους και τον Βέρντι να σκοράρει για τους γηπεδούχους, αλλά από θέση οφσάιντ. Τελικά, εκείνη που έφτασε πρώτη στο γκολ ήταν η Κάλιαρι με τον Ζοάο Πέδρο και κατεβάζει να πλασάρει εύστοχα στο 42’. Το ματς ήταν ανοιχτό στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν για την ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 81’ με κεφαλιά του Ντέστρο για το τελικό 1-1.

 

SERIE A Τελευταία Νέα