Νάπολι - Γιουβέντους 0-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Νάπολι - Γιουβέντους 0-1

bet365

Με γκολ του Ιγουαΐν (13') η Γιουβέντους πέτυχε τεράστια νίκη επί της Νάπολι στο San Paolo (0-1) και μείωσε τη διαφορά στο -1. Ευκαιρία να πάει μόνη πρώτη έχει η Ιντερ.

Ο γιος του προέδρου της Νάπολι είχε πει ότι θέλει τον Ιγουαΐν στο γήπεδο για να του βάλει η ομάδα του τέσσερα γκολ, όμως το ματς στον Νότο είχε μόλις ένα γκολ και αυτό ήταν το 5ο του Pipita σε 5 αγώνες κόντρα στους Vesuviani. Με αυτό η Γιουβέντους πήρε μεγάλη νίκη στο San Paolo και έδειξε ότι ξέρει πως να βρίσκεται κοντά στην κορυφή ακόμα και όταν δεν βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα. Για 44ο σερί παιχνίδι σκόραραν οι Bianconeri - επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του calcio - που έδωσαν την ευκαιρία στην Ιντερ να περάσει μόνη πρώτη με νίκη κόντρα στην Κιέβο στο Meazza.

Μόλις στο 3' ήρθε η πρώτη φάση για την Νάπολι, όταν ο Πιάνιτς πούλησε την μπάλα αλλά η πάσα του Αλαν δεν βρήκε στην κίνηση τον Χάμσικ και στο επόμενο λεπτό η κάθετη του Ντάγκλας Κόστα πήγε στον Ιγουαΐν αλλά ο Ρέινα βγήκε σωστά και απέκρουσε. Στο 13' οι Bianconeri άνοιξαν το σκορ, όταν στην κόντρα ο Ντιμπάλα πέρασε στον Pipita και εκείνος αφού πήρε όμορφα με ένα κοντρόλ πλάσαρε ψύχραιμα μέσα από την περιοχή και πανηγύρισε έντονα το 0-1. Η Νάπολι προσπάθησε να επιστρέψει από το σοκ, όμως στις κινήσεις της φαινόταν έλλειψη αυτοπεποίθησης και παρότι η Γιουβέντους έκανε λάθη στην άμυνα, δεν μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί και περιοριζόταν σε μακρινά σουτ. Στο 22' οι Τορινέζοι βρέθηκαν κοντά σε δεύτερο γκολ αλλά το βολέ του Μπενάτια έφυγε ψηλά. Στο 31' το σουτ του Ινσίνιε απέκρουσε ο Μπουφόν και από κόρνερ ο Ινσίνιε είδε τον Τζίτζι να βγάζει την κεφαλιά του και στη συνέχεια το βολέ του Αλμπιόλ να πηγαίνει έξω για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με το σκορ στο 0-1.

Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε και η Γιουβέντους έδειξε ότι έχει ότι απαιτείται για να αντέξει την πίεση της Νάπολι και να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Στο 54' το σουτ του Ινσίνιε μπλόκαρε ο Μπουφόν και αυτό του Καγιεχόν στο 55' πέρασε έξω. Στο 65' ο Μέρτενς θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα και δεύτερη κίτρινη για θέατρο και στο 68' οι Bianconeri είχαν την καλύτερη στιγμή μετά το γκολ όταν η μπαλιά με διαβήτη του Πιάνιτς έσβησε στο πόδι του Ματουιντί, ο οποίος έκανε το βολέ και ανάγκασε τον Ρέινα σε μια επέμβαση που θα μπει στο βιντεάκι με τα best-of όταν κλείσει την καριέρα του. Η Νάπολι είχε στο μισό την Γιουβέντους και έφτασε πιο κοντά στην ισοφάριση στο 73' με το αριστερό του Ινσίνιε που πέρασε μόλις έξω και στη συνέχεια δεν κατάφερε να βρει άλλη ευκαιρία ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν ο Αλέγκρι γύρισε σε σύστημα με 3 στόπερ και κλείδωσε κάθε πόρτα κρατώντας το πολυτιμο 0-1.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (76' Μάτζιο), Ζορζίνιο, Αλαν (67' Ζιενλίνσκι), Χάμσικ, Καγιεχόν, Ινσίνιε (76' Ουνά), Μέρτενς.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντε Σίλιο (83' Μπαρτσάλι), Μπενάτια, Κιελίνι, Ασαμόα, Κεντίρα (67' Μαρκίζιο), Ματουιντί, Πιάνιτς, Ντάγκλας Κόστα (79' Κουαδράδο), Ντιμπάλα, Ιγουαΐν.

 

SERIE A Τελευταία Νέα