Ουντινέζε - Νάπολι 0-1

Ουντινέζε - Νάπολι 0-1

bet365

Οι Παρτενοπέι πέρασαν από το Ούντινε (0-1) και επανήλθαν στην 1η θέση, την ίδια ώρα που οι Τζαλορόσι αυτοκτόνησαν στη Γένοβα (1-1 με Τζένοα).

Μετά τη νίκη της Ιντερ στη Σαρδηνία το βράδυ του Σαββάτου και με τη Γιουβέντους να κατεβαίνει στο San Paolo την προσεχή Παρασκευή, η νίκη ήταν υποχρεωτική για τη Νάπολι στη Dacia Arena. Και αφού ήταν υποχρεωτική, προφανώς ήταν πιο σημαντική και από μια καλή εμφάνιση. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι τα έβρισκε δύσκολα απέναντι στην Ουντινέζε που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Μάσιμο Οντο -και σε τέτοιες περιπτώσεις η κάθε ομάδα βγάζει μια αντίδραση- αλλά η λύση δόθηκε στο 33'. Ο Αντζελα βρήκε τον Μάτζιο, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, ο Σκουφέτ απέκρουσε την κακή εκτέλεση του Ζορζίνιο αλλά στην επαναφορά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα (0-1).

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τη Νάπολι να έχει τον έλεγχο αλλά να μην παίζει για το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο. Οι παίκτες του Σάρι απλά διαχειρίστηκαν την κατάσταση, απέναντι σε μια Ουντινέζε που ήθελε, προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητική. Οι καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων, άλλωστε, ήταν κάποια σουτ εκτός περιοχής, τα οποία πάντως δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Ρέινα.

Ουντινέζε (Μάσιμο Οντο): Σκουφέτ, Αντζελα (83' Μπάγιτς), Ντανίλο, Σαμίρ, Βίντμερ, Μπαράκ, Φοφανά (74' Γιάνκτο), Μπάλιτς, Αλί Αντνάν, Ντε Πάουλ, Πέριτσα (60' Λαζάνια).

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Μάτζιο, Κίρικες, Κουλιμπαλί, Χισάι, Αλαν, Ζορζίνιο (71' Ντιαβαρά), Χάμσικ (83' Ρογκ), Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (78' Ζιελίνσκι).

To... χάλασε ο Ντε Ρόσι
Στο Marassi η Ρόμα έδειχνε έτοιμη να πάρει μια σημαντική νίκη, η οποία θα τη διατηρούσε κοντά στην κορυφή και παράλληλα θα τόνωνε κι άλλο την αυτοπεποίθηση των παικτών του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο. Επειτα από ένα καλό πρώτο 45λεπτο, με ένταση αλλά όχι και με πολλές ευκαιρίες, οι Τζαλορόσι άνοιξαν το σκορ στο 59' με τον Ελ Σαράουι, ο οποίος αξιοποίησε το γύρισμα του Φλορέντσι, ελέγχοντας απόλυτα την κατάσταση. Οι Ρωμαίοι δεν ένιωθαν καμία απειλή από την Τζένοα αλλά "κατάφεραν" να ισοφαριστούν λόγω του αρχηγού τους...

Στο 69', χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, ο Ντε Ρόσι -ο οποίος θα έπρεπε να ξέρει ότι υπάρχει το VAR πλέον- έριξε σφαλιάρα στον Λαπαντούλα και ο διαιτητής έδειξε τη βούλα και την κόκκινη κάρτα μετά την εξέταση του βίντεο. Ο Λαπαντούλα ήταν αυτός που ανέλαβε και την εκτέλεση κάνοντας το 1-1, το οποίο έμεινε ως το τέλος αφού στο 85' ο Στρούτμαν σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από πολύ κοντά ενώ στο 94', σε μια φάση διαρκείας, ο Περίν με κάποιο τρόπο κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Τζένοα (Ντάβιντε Μπαλαρντίνι): Περίν, Ιτσο, Σπόλι, Ζουκάνοβιτς, Ρόζι, Ριγκόνι, Βελόζο (95' Κοφιέ), Μπερτολάτσι, Λασάλτ, Πάντεφ (63' Λαπαντούλα), Τααράμπ (86' Ομεόνγκα).

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Αλισον, Φλορέντσι, Φάσιο, Ζουάν Ζέσους, Κολάροβ, Ναϊνγκολάν (87' Σικ), Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Ελ Σαράουι (78' Γκοναλόνς), Τζέκο, Περότι (58' Ντεφρέλ).

 

SERIE A Τελευταία Νέα