Σαμπντόρια - Γιουβέντους 3-2

Gazzetta team
Σαμπντόρια - Γιουβέντους 3-2

bet365

Η Σαμπντόρια συνέχισε την τρελή πορεία στην Serie A επικρατώντας (και) της Γιουβέντους στο Marassi (3-2) και την άφησε στο -4 από την κορυφή και την Νάπολι.

Μαγικά πράγματα κάνουν στο Campionato οι Blucerchiati του Μάρκο Τζανπάολο και αφού επιβλήθηκαν της 6 σερί φορές πρωταθλήτριας, Γιουβέντους, με 3-2 στο Marassi, έκαναν το 6x6 εντός έδρας. Η Γιουβέντους δέχθηκε 3 γκολ από 4 προσπάθειες on-target και λίγο πριν παίξει με την Μπαρτσελόνα στο Champions League, είδε τη διαφορά από την πρωτοπόρο, Νάπολι, να μένει στους 4 βαθμούς. Μπουφόν, Μπαρτσάλι και Ντιμπάλα άφησε εκτός 11άδας ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος είδε την Σαμπ να νικά την Γιούβε για πρώτη φορά μετά το 2013. Κοντά στην 4άδα βρίσκονται πλέον οι Γενοβέζοι, που έχουν και ένα χρωστούμενο ματς με την Ρόμα.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μπάκα σημειώσει το πρώτο τέρμα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Μόλις στο 2' η Γιουβέντους είχε την πρώτη ευκαιρία αλλά ο Ιγουαΐν δεν μπόρεσε να κάνει τη ζημιά και οι γηπεδούχοι ήταν άτυχοι καθώς στο 28' έχασαν με τραυματισμό τον Πραέ ύστερα από τάκλιν του Λιχτστάινερ. Στο 32' ο Κουαδράδο έφυγε από δεξιά και έκανε δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε με την... πλάτη ο Βιβιάνο και στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Κολομβιανός έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Στρίνιτς, όμως ο Γκουίντα δεν έδωσε κάτι. Το πρώτο μέρος έκλεισε πολύ ήσυχα, ειδικά σε σχέση με αυτά που συνέβησαν στην επανάληψη.

Στο 51' ο Ρουγκάνι είχε κεφαλιά άουτ και οι Bianconeri βρέθηκαν να χάνουν στο επόμενο λεπτό ύστερα από αποτυχημένη προσπάθεια του Μπερναρντέσκι να διώξει και κεφαλιά του Ζαπάτα (1-0). Στο 56' η Σαμπ έφυγε εξαιρετικά στην κόντρα με τον Κουαλιαρέλα που έβγαλε μόνο του τον σκόρερ αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Σέζνι. Στο 62' ο Αλέγκρι πέρασε στο ματς τον Ντιμπάλα, η Γιούβε είχε στο 63' φάση διαρκείας, στο 66' ο Κεντίρα δεν πρόλαβε και στο 70' ο Ιγουαΐν με τον Κουαδράδο έφυγαν στην κόντρα δύο με έναν αλλά ο Pipita δεν έδωσε καλά στον Κολομβιανό.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Γιουβέντους δέχθηκε δεύτερο γκολ στο 71' μετά το τρομερό σουτ του Τορέιρα και στο 79' οι Γενοβέζοι έκαναν party με το 3-0 από τον Φεράρι σε κενό τέρμα ύστερα από ασίστ πάρε-βάλε από τον Κουαλιαρέλα. Στο 82' ο Ντάγκλας Κόστα έχασε τετ-α-τετ με τον Βιβιάνο και οι τιφόζι των γηπεδούχων δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πόσο θα αγχωθούν, έστω για λίγο. Στο 91' ο Στρίνιτς αντί να διώξει την μπάλα έδιωξε το πόδι του Ντάγκλας Κόστα και από τη βούλα ο Ιγουαΐν μείωσε σε 3-1 σκοράροντας σε 4ο σερί αγώνα. Στο 93' η Σαμπ έχασε διπλή ευκαιρία με τους Καπράρι - Λινέτι και στο 94' ο Πάουλο Ντιμπάλα με την trademark κίνηση από δεξιά και το σουτ έκανε το 3-2, όμως ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να κάνουν οι Τορινέζοι μια απίστευτη ανατροπή...

Σαμπντόρια (Μάρκο Τζανπάολο): Βιβιάνο, Φεράρι, Σιλβέστρε, Μπερεζίνσκι, Στρίνιτς, Τορέιρα, Πραέ (28' Λινέτι), Μπαρέτο (74' Βέρε), Ραμίρες, Κουαλιαρέλα (84' Καπράρι), Ζαπάτα.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Λιχτστάινερ, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Ασαμόα, Κεντίρα, Πιάνιτς (80' Ματουιντί), Κουαδράδο (72' Ντάγκλας Κόστα), Μπερναρντέσκι (62' Ντιμπάλα), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν.

Η χειρότερη στην ιστορία
Η Μπενεβέντο έχασε και το 13ο της παιχνίδι στη Serie A και έσπασε το αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα. Η ουραγός έφτασε κοντά στον πρώτο της βαθμό, αλλά λύγισε στις καθυστερήσεις για να χάσει με 2-1 εντός έδρας από την Σασουόλο. Η τελευταία άνοιξε το σκορ με τον Μάτρι στο 57’, αλλά στο 65’ η ελπίδα έκανε την εμφάνισή της στο «Τσίρο Βιγκορίτο», όταν ο Αρμεντέρος έκανε το 1-1. Οι γηπεδούχοι, όμως, έμειναν με δέκα παίκτες στιγμές αργότερα στο 67’, όταν ο Λετίτσια αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και δεν άντεξαν, με τον Μπεράρντι να χάνει πέναλτι στο 92’ για την Σασουόλο και τον Πελούζο να τη λυτρώνει για το τελικό 1-2 στο 94’.

Ανεβαίνει η Κάλιαρι
Η Κάλιαρι πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενή της νίκη, κερδίζοντας εκτός έδρας με 1-0 την Ουντινέζε. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά οι νησιώτες παρέμεναν επικίνδυνοι στην κόντρα. Το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο και στο ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα, όταν η άμυνα των γηπεδούχων κοιμήθηκε και ο Ζοάο Πέδρο με κεφαλιά έκανε το 0-1. Πέρα από ένα καλό διάστημα των γηπεδούχων, οι παίκτες της Κάλιαρι ήταν ανώτεροι μέχρι το τέλος και έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες. Η Ουντινέζε, μάλιστα, τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, όταν στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο κίπερ Μπιζάρι για φάουλ εκτός περιοχής και με τις αλλαγές να έχουν κλείσει, ο αμυντικός Σαμίρ πήρε θέση στην εστία μέχρι τέλος, χωρίς να αλλάξει κάτι.

Δεν... ισιώνει η Τορίνο
Δεν λένε να πάνε καλά τα πράγματα στην Τορίνο, η οποία δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην νίκες μετά τη διακοπή. Η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς βρέθηκε να χάνει εντός έδρας από την Κιέβο και παρότι απάντησε σχετικά άμεσα, έμεινε στο 1-1 στο Olimpico και με μόλις ένα τρίποντο στις τελευταίες 8 αγωνιστικές. Στο 14' με κεφαλιά ο Χετεμάι έκανε το 0-1 για τους Βερονέζους και ο Ντανιέλε Μπαζέλι ισοφάρισε στο 33' με τον ίδιο τρόπο. Στο φινάλε του αγώνα η Granata είχε την ευκαιρία να λυτρωθεί αλλά το πέναλτι του Μπελότι απέκρουσε ο Σορεντίνο κρατώντας το 1-1.

Ολα άσχημα στο φινάλε για Σπαλ
Η νίκη της Σασουόλο στο φινάλε επί της Μπενεβέντο ήταν ό,τι χειρότερο για την Σπαλ. Η νεοφώτιστη στο 80' επίσης δέχτηκε γκολ που της έκανε τεράστια ζημιά. Στη δική της περίπτωση ήταν η ισοφάριση από το πλασέ του Κιέζα σε τετ α τετ για λογαριασμό της Φιορεντίνα. Η Σπαλ είχε προηγηθεί από το 43΄με τον Παλόσκι σε κενή εστία και αφού πρώτα η μπάλα είχε χτυπήσει στο δοκάρι του Σπορτιέλο. Η ισοπαλία 1-1 την άφησε οριακά εκτός επικίνδυνης ζώνης. Στο 91' αποβλήθηκε ο Μάριος Οικονόμου για τους γηπεδούχους, έχοντας μπει στο γήπεδο στο 46'.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα