Ρόμα - Λάτσιο 2-1

Ρόμα - Λάτσιο 2-1

bet365

Με δύο γκολ (πεν. Περότι, Ναϊνγκολάν) σε ένα 4λεπτο η Ρόμα πήρε (2-1) το πρώτο derby della Capitale της σεζόν και προσπέρασε την Λάτσιο, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη φετινή Serie A!

Η περσινή σεζόν άνηκε στους Λατσιάλι σε ό,τι αφορά τα της Ρώμης, με την πρόκριση στο κύπελλο και την 3άρα στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Η φετινή, όμως, αρχίζει με τους Τζαλορόσι να κάνουν το πρώτο... ματ. Χάρη σε ένα ξέσπασμα τεσσάρων λεπτών, η ομάδα του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο νίκησε αυτή του Σιμόνε Ιντσάγκι και ανέβηκε στην 3η θέση, δημιουργώντας ένα χαμό στο γκρουπ των πρωτοπόρων, με δεδομένο ότι τόσο αυτή όσο και η συμπολίτισσα έχουν και ένα ματς λιγότερο.

Το πρώτο ματς έπειτα από διακοπή πρωταθλήματος δεν είναι ποτέ εύκολο για κανέναν. Οταν πρόκειται και για ντέρμπι, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει και το να δεις ωραίο παιχνίδι είναι ακόμη πιο δύσκολο. Στο Olimpico, πάντως, Τζαλορόσι και Λατσιάλι έδωσαν από νωρίς καλό ρυθμό, αν και έλειπαν οι καλές φάσεις. Δύο, ουσιαστικά, ήταν όλες κι όλες στο πρώτο μέρος και ήταν αμφότερες για την Ρόμα με τον Τζέκο, ο οποίος πλησίασε στο γκολ με κεφαλιά στο 20' (ελάχιστα άουτ) και με γυριστό σουτ στο 35' (απέκρουσε ο Στρακόσια) μετά το κόρνερ του Κολάροβ. Ο Σέρβος δεν έδωσε ασίστ σε αυτή τη φάση αλλά ουσιαστικά την έδωσε στο 48', όταν μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Μπάστος, με τον διαιτητή Ρόκι να πάει στη βούλα.

Η εύστοχη εκτέλεση του Περότι έδωσε προβάδισμα και ψυχολογία στους Τζαλορόσι, οι οποίοι "έχτισαν" αμέσως πάνω σε αυτό και έφτασαν στο 2-0 στο 53' με το ωραίο διαγώνιο σουτ του Ναϊνγκολάν εκτός περιοχής! Η πλάστιγγα είχε γύρει για τα καλά προς την ομάδα του Ντι Φραντσέσκο, με τον Ιντσάγκι από την άλλη πλευρά να αρχίζει αμέσως τις αλλαγές για να ανατρέψει την κατάσταση. Το αχρείαστο χέρι του Μανωλά στο 70', το οποίο μετατράπηκε σε πέναλτι μετά την εξέταση του βίντεο από τον Ρόκι, έδωσε ελπίδες στους Λατσιάλι αφού ο Ιμόμπιλε μείωσε (2-1) αλλά ως εκεί... Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήθελαν σαν τρελοί την ισοφάριση αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν λογικοί στο παιχνίδι τους και έτσι το 2-1 δεν άλλαξε, με την Ρόμα να παίρνει το πρώτο ντέρμπι της σεζόν και να υπενθυμίζει ότι είναι κι αυτή δυνατά στη μάχη που γίνεται εκεί μπροστά. Κι ίσως όχι μόνο για την είσοδο στην 4άδα...

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Αλισον, Φλορέντσι (80' Πέρες), Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Ναϊνγκολάν (85' Ζουάν Ζέσους), Ελ Σαράουι (73' Ζέρσον), Περότι, Τζέκο.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Στρακόσια, Μπάστος, Ντε Φράι, Ράντου (77' Πάτρικ), Μάρουσιτς, Παρόλο, Λέιβα (58' Νάνι), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λούλιτς (58' Λουκάκου), Λουίς Αλμπέρτο, Ιμόμπιλε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα