Μίλαν - Γιουβέντους 0-2

Μίλαν - Γιουβέντους 0-2

bet365

Με δύο γκολ του Αργεντίνου, ο οποίος έφτασε τα 101 στη Serie A, η Γιουβέντους πέρασε επαγγελματικά από το San Siro (0-2) και βύθισε στη μιζέρια την Μίλαν.

Από το βράδυ της Τετάρτης και τη νίκη επί της Σπαλ, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αλλά και οι Μπουφόν-Μπαρτσάλι τόνιζαν συνεχώς ότι οι Μπιανκονέρι θα έπρεπε να σοβαρευτούν αν ήθελαν να νικήσουν στο Μιλάνο. Πραγματοποιώντας τελικά την πιο... Γιουβέντους φετινή εμφάνιση της, η Κυρία πήρε αυτό που ήθελε πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ιγουαΐν. Ο Αργεντίνος "χτύπησε" μία φορά σε κάθε ημίχρονο και καθάρισε τους Ροσονέρι, οι οποίοι μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο τέλος του πρώτου 45λεπτου αλλά ο Κάλινιτς κατάφερε να βρει δοκάρι από κοντά... Στην κορυφή παρέα με τη Νάπολι, αλλά και με ματς περισσότερο, οι Τορινέζοι.

Το ματς άρχισε με την Μίλαν να πατάει καλύτερα, να βγάζει περισσότερη ένταση και να έχει την κατοχή, χωρίς όμως να την μετουσιώσει σε κάποια ευκαιρία. Η Γιουβέντους, από την άλλη, προσπάθησε μετά το 15λεπτο να κρατήσει μπάλα και να την κυκλοφορήσει, δίνοντας τον ρυθμό της στο ματς. Οι Μπιανκονέρι είχαν την πρώτη τελική στο 18' με το σουτ του Ντιμπάλα και λίγο μετά, στο 23', ο Αργεντίνος έδωσε στον Ιγουαΐν και αυτός γύρισε και πλάσαρε όπως έπρεπε για το 0-1. Ηταν το γκολ Νο100 του Pipita στη Serie A αλλά δεν θα το χαιρόταν και πολύ αν ο Κάλινιτς στο 26' προλάβαινε να κάνει την κοντινή προβολή μετά το γύρισμα του Μπορίνι. Οι Ροσονέρι έβγαλαν αντίδραση, πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση πριν το ημίχρονο και πίστεψαν ότι τα κατάφεραν στο 45', αλλά το δοκάρι και ο Ρουγκάνι σταμάτησαν Κάλινιτς και Τσαλχάνογλου αντίστοιχα.

Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στο δεύτερο μέρος, με τον Σούσο να προσπαθεί να πάρει πρωτοβουλίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα για την ομάδα του. Αντιθέτως, ο Ιγουαΐν ήταν 100% αποτελεσματικός και το έδειξε στο 63', όταν πήρε την μπάλα μετά την συνεργασία Ασαμόα-Ντιμπάλα και με ωραία κίνηση και ακόμη ωραιότερο τελείωμα έγραψε το 0-2! Ο Αλέγκρι άρχισε τις αλλαγές για να δέσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του και το αποτέλεσμα, με τη Γιούβε να παραμένει σοβαρή ως το τέλος -για πρώτη φορά φέτος- και να μην επιτρέπει στους Μιλανέζους να την απειλήσουν ουσιαστικά, κλειδώνοντας ένα σημαντικό, από όλες τις απόψεις τρίποντο.

Μίλαν (Βιτσέντζο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Αμπάτε (61' Λοκατέλι), Κεσί, Μπίλια (61' Αντονέλι), Μπορίνι, Σούσο, Τσαλχάνογλου (77' Αντρέ Σίλβα), Κάλινιτς.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ (65' Μπαρτσάλι), Ρουγκάνι, Κιελίνι, Ασαμόα (71' Αλεξ Σάντρο), Κεντίρα (81' Ματουιντί), Πιάνιτς, Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν.

 

SERIE A Τελευταία Νέα