Νάπολι - Ιντερ 0-0

Νάπολι - Ιντερ 0-0

bet365

Η Νάπολι ήθελε το 9x9, η Ιντερ να πατήσει κορυφή αλλά τελικά έμειναν στο 0-0, το οποίο δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια.

Εχοντας πάει στο +5 από τη Γιουβέντους την περασμένη εβδομάδα, η Νάπολι ήθελε να αποκτήσει αυτή τη διαφορά και από την Ιντερ και να διατηρήσει το απόλυτο, απειλώντας το ρεκόρ της Ρόμα (10x10 από το 2013-14). Οι Νερατζούρι, όμως, έδειξαν χαρακτήρα, είχαν Χαντάνοβιτς όποτε χρειάστηκε και παρέμειναν αήττητοι σε ακόμη ένα ντέρμπι και στο -2 από την κορυφή. Και κάπως έτσι, αναμένονται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τα ματς της Κυριακής, αφού ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε... ευχηθεί σε Ναπολιτάνους και Μιλανέζους από το μεσημέρι του Σαββάτου: «Αφού δεν γίνεται να χάσουν και οι δύο, ας έρθει ισοπαλία».

Το ματς είχε ρυθμό από το ξεκίνημα του αλλά όχι και μεγάλες φάσεις. Δύο σουτ από Χάμσικ και Ντ' Αμπρόζιο ήταν οι πρώτες προσπάθειες από τις δύο πλευρές, με τη Νάπολι να υπενθυμίζει στο 16' ότι ξέρει να φεύγει τέλεια στην κόντρα αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν τέλειο και το πλασέ του Ινσίνιε... Οι Παρτενοπέι απείλησαν για πρώτη φορά ουσιαστικά στο 20' με τον Καγιεχόν αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε και στη συνέχεια προσπάθησαν να πρεσάρουν ψηλά και να κόψουν στη μέση την Ιντερ. Τα κατάφεραν ως ένα βαθμό αλλά όχι σε τέτοιο ώστε να προηγηθούν, ειδικά όταν ο Ινσίνιε κάνει αδύναμη κεφαλιά από πολύ κοντά (35') για να αποκρούσει ξανά ο πορτιέρε των Νερατζούρι. Οι οποίοι Νερατζούρι, από την πλευρά τους, πάγωναν όποτε μπορούσαν τον ρυθμό και στο 41' πήγαν να παγώσουν και το San Paolo με τον Μπόρχα Βαλέρο από κοντά αλλά ήταν η σειρά του Ρέινα να πει «όχι».

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, πάντως, θα πλησίαζε ακόμη περισσότερο στο γκολ στο 47' με τον Βεσίνο αλλά ο Αλμπιόλ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, διατηρώντας το 0-0. Οι Μιλανέζοι ήταν αρκετά μυαλωμένοι ανασταλτικά και παράλληλα επιχειρούσαν να βγάλουν μια καλή αντεπίθεση για να βρουν το γκολ, χωρίς όμως να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού τους. Μικρό το κακό για τον Σπαλέτι, ή τουλάχιστον σίγουρα μικρότερο από αυτό που είχε να αντιμτωπίσει ο Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος δεν έπαιρνε καμία βοήθεια από τον Καγιεχόν, την ίδια ώρα που ο Ινσίνιε φανερά δεν ήταν στο 100% ενώ όσο περνούσε η ώρα έβγαινε και η κούραση από το Champions League.

Ετσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάποια αξιόλογη φάση αλλά με την αίσθηση ότι άνα πάσα στιγμή θα μπορούσε αυτή να γίνει. Οπως, για παράδειγμα, με το δυνατό σουτ του Ζιελίνσκι στο 84' που απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς. Καλή αποκρουση, αλλά ακόμη καλύτερη αυτή στο 90' στην κοντινή προσπάθεια του Μέρτενς, για να κλειδώσει το 0-0. Το οποίο, στην τελική, επιβραβεύει και τις δύο καλύτερες άμυνες (μαζί με της Ρόμα), όπως δείχνουν οι αριθμοί, της Serie A αυτή την στιγμή...

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλαν (75' Ρογκ), Ζορζίνιο, Χάμσικ (72' Ζιελίνσκι), Καγιεχόν, Ινσίνιε (80' Ουνάς), Μέρτενς.

Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Μιράντα, Ναγκατόμο, Βεσίνο, Γκαλιαρντίνι, Καντρέβα (83' Κανσέλο), Μπόρχα Βαλέρο (71' Ζοάο Μάριο), Πέρισιτς, Ικάρντι (87' Εντερ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα