Πρώτη νίκη για Τζένοα

Gazzetta team
Πρώτη νίκη για Τζένοα

bet365

Η Τζένοα πέρασε με 2-3 από την έδρα της Κάλιαρι και πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή Serie A. Νίκη-ανατροπή για την Σαμπ, 3-1 την Αταλάντα.

Υστερα από 5 ήττες και 2 ισοπαλίες, οι Rossoblu πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο και βγήκαν, έστω από ισοβαθμία, από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Ιβάν Γιούριτς πήρε καθαρό προβάδισμα στο πρώτο μέρος χάρη στα γκολ των Γκαλαμπίνοβ και Τααράμπ και παρότι ο Παβολέτι μείωσε για την Κάλιαρι, ο Λούκα Ριγκόνι έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων πριν διαμορφώσει το τελικό 2-3 ο Ζοάο Πέδρο με πέναλτι. Νίκη έκανε και η άλλη ομάδα της Γένοβας, η Σαμπντόρια. Οι Blucerchiati αν και βρέθηκαν να χάνουν νωρίς από την Αταλάντα στο Marassi από το γκολ του Κριστάντε, γύρισαν την εις βάρος τους κατάταση και έκαναν το 3x3 εντός με τους Ζαπάτα, Καπράρι και Λινέτι να σκοράρουν.

Το έσωσε στις καθυστερήσεις η Τορίνο
Η Τορίνο ισοφάρισε δύο φορές την Κροτόνε και με γκολ του Ντε Σιλβέστρι στο τέλος κατάφερε να φύγει με το βαθμό (2-2). Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, έχασαν ευκαιρίες και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 25’ με ατομική ενέργεια του Ρόντεν. Οι παίκτες του Μιχάιλβιτς βγήκαν αμέσως στην επίθεση για την ισοφάριση, πίεσαν, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο δεύτερο μέρος για να κάνει ο Φαλκέ το 1-1 στο 53’ με ωραίο σουτ. Το ματς ήταν ανοιχτό και η Κροτόνε πήρε ξανά το προβάδισμα στο 64’ με τον Μαρτέλα και το σκηνικό επαναλήφθηκε. Η Τορίνο έχασε πολλές ευκαιρίες, πριν έρθει ο Ντε Σιλβέστρι να κάνει το τελικό 2-2 στο 3’ των καθυστερήσεων.

Νίκη μισού... αιώνα η Μπολόνια
Χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια, ώστε Μπολόνια και Σπαλ να κοντραριστούν στο γειτονικό ντέρμπι σε επίπεδο Σέριε Α. Οι φιλοξενούμενοι είχαν νικήσει την τελευταία φορά στο «Νταλ Αρα» το 1967 και το έκαναν και στη Σέριε Β το 1992. Αυτή τη φορά όμως η Μπολόνια πήρε το τρίποντο με 2-1 και παρέμεινε οριακά κάτω από τις ευρωπαϊκές θέσεις σε ένα σχετικά καλό ξεκίνημα. Με τον Πόλι (30') και το αυτογκόλ του Σάλαμον (49') φάνηκε ότι θα καθάριζαν εύκολα, αλλά στο 88' μείωσε ο Αντενούτσι και η νεοφώτιστη πίεσε για την ισοφάριση, που όμως δεν πήρε.

* Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχτηκαν στο «ΜΑΠΕΪ» Σασουόλο και Κιέβο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα