Ρόμα - Νάπολι 0-1

Ρόμα - Νάπολι 0-1

bet365

Ο Ινσίνιε σκόραρε και οι Παρτενοπέι πέρασαν και από το Olimpico (1-0 την Ρόμα), έκαναν το 8x8 και πήγαν στο +5 από τη Γιουβέντους!

Οι Ιταλοί περίμεναν το Ρόμα-Νάπολι για να διαπιστώσουν αν η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι σοβαρολογεί όταν κάνει λόγο για πρωτάθλημα. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, με τη Γιουβέντους να χάνει από την Λάτσιο και τους Παρτενοπέι να επικρατούν στη Ρώμη, τα πράγματα σοβαρεύουν από νωρίς αφού οι νότιοι είναι πλέον στο +5! Ο Ινσίνιε έβαλε το γκολ της νίκης στο Olimpico, όπου η Νάπολι πήγε για να πάρει τη νίκη... σαν Γιουβέντους και ακριβώς αυτό έκανε, την ίδια ώρα που οι -απογοητευτικοί για 70 λεπτά- Ρωμαίοι σημάδευαν και πάλι, όπως και με την Ιντερ, τα δοκάρια.

Το ματς δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του αλλά αυτό, όπως αποδείχθηκε, δεν πείραξε και ιδιαίτερα τη Νάπολι. Οι παίκτες του Σάρι ήταν προσεκτικοί από την αρχή και μετά το 15λεπτο ανέβασαν για λίγο στροφές, φτάνοντας στο γκολ στο 20': Λάθος του Ντε Ρόσι, «grazie» από τον Ινσίνιε και 0-1! Οι Παρτενοπέι είχαν αυτό που ήθελαν και στη συνέχεια έδειξαν ότι αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να... κοιμήσουν την Ρόμα. Το έκαναν με το passing game, το οποίο μπορούν να κάνουν και με κλειστά μάτια, με αποτέλεσμα το πρώτο 45λεπτο να βγει πολύ εύκολα αφού οι Τζαλορόσι δεν είχαν ούτε σουτ...

Το ίδιο εύκολο φαινόταν ότι θα ήταν και το δεύτερο, με τους Ναπολιτάνους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 56' με τον Μέρτενς, σε μια φάση που τραυματίστηκε ο Μανωλάς. Το Olimpico άρχισε να γκρινιάζει σε κάθε φάση αφού οι παίκτες του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο δεν έκαναν απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα οι Παρτενοπέι να νιώθουν ασφαλείς. Αυτό, τελικά, θα μπορούσαν να το πληρώσουν στο τελευταίο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν κάπως και πίεσαν, πλησιάζοντας δύο φορές στην ισοφάριση. Σε αμφότερες, όμως, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι από τις κεφαλιές των Φάσιο (βρήκε την μπάλα και ο Ρέινα) και Τζέκο, στο 70' και στο 84' αντίστοιχα, με τη Νάπολι να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη! Μια νίκη που θα της δημιουργήσει τον ενθουσιασμό, ή την πίεση, της ομάδας που θα λογίζεται από τον Τύπο σαν φαβορί. Με βάση όσα έχουν δείξει όλες οι ομάδες ως τώρα, γιατί όχι;

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Αλισον, Πέρες, Μανωλάς (59' Φάσιο), Ζουάν Ζέσους, Κολάροβ, Πελεγκρίνι (78' Ζέρσον), Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Φλορέντσι (72' Ουντέρ), Τζέκο, Περότι.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλαν, Ζορζίνιο (73' Ντιαβαρά), Χάμσικ (71' Ζιελίνσκι), Καγιεχόν (82' Ρογκ), Μέρτενς, Ινσίνιε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα