Ομόνοια: Η... ζωή χωρίς τον διπλό Μπεζούς, το δυναμικό παρών του κόσμου και το «ματς που ξεκινά από 0-0»

Ομόνοια: Η... ζωή χωρίς τον διπλό Μπεζούς, το δυναμικό παρών του κόσμου και το «ματς που ξεκινά από 0-0»

Newsroom
ΜΠΕΖΟΥΣ
Η Ομόνοια έχασε τον Μπεζούς για το υπόλοιπο της σεζόν, όμως καλείται να παρουσιαστεί σοβαρή και να πάει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση των στόχων της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ρομάν Μπεζούς, επισκίασε σχεδόν τα πάντα στην Ομόνοια. Και οι «πράσινοι», καλούνται να ζήσουν με τους διαδοχικούς σημαντικούς τραυματισμούς, ενόψει των καθοριστικών ραντεβού με Άρη στο Κύπελλο αύριο και την Κυριακή με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Ο Ουκρανός παικταράς, παρά την μεγάλη του στεναχώρια, έδειξε χθες ότι πέραν από μεγάλος παίκτης, είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Με το ιδιαιτέρως συγκινητικό ποστ που ανέβασε: «Είμαι ευγνώμων για τη διαχρονική υποστήριξη σας. Ένα πράγμα θέλω από εσάς, στηρίξτε την Ομόνοια μέχρι το τέλος».

Ο Ρόμαν, τρέφει μεγάλη εκτίμηση στον πράσινο λαό, ειδικά στην απώλεια του πέναλτι με την Πάφο, όταν ακολούθησε η αποθέωση-στήριξης, αυτό τον συγκίνησε πολύ. Και θέλησε μέσω του χθεσινού story να ανταποδώσει. Η ζωή συνεχίζεται, με την ευχή ότι ο οργανισμός του ποδοσφαιριστή θα αντιδράσει πλήρως μετά το χειρουργείο και την αποκατάσταση, ώστε να μη γίνει το απευκταίο, με το τέλος της καριέρας του. Του ευχόμαστε ολόψυχα, πίσω γερός και ακόμη πιο δυνατός.

Η επόμενη μέρα και οι σκέψεις Αναστασίου

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα για το «τριφύλλι», ο Γιάννης Αναστασίου, φανερά «σκασμένος» από τα χθεσινά νέα, καλείται να πορευτεί στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια, χωρίς έναν εκ των κορυφαίων τριών της φετινής χρονιάς (Σεμέδο, Χάμπος οι άλλοι δύο κατά την ταπεινή μου άποψη). Τον εγκέφαλο της ομάδας στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Που φέτος «οργίασε» και έκανε «παπάδες» με το «τριφύλλι».

Στα μέχρι τώρα ματς που έπαιξε σε Κύπρο, (πρωτάθλημα Κύπελλο) και Ευρώπη έχει κάνει double-double, με διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ! Δείγμα της ποιότητας και του άκρως ανεπτυγμένου ποδοσφαιρικού του I.Q του. ‘Ητοι : Έξι γκολ, μία ασίστ, στην Ευρώπη, επτά γκολ, έξι ασίστ στο πρωτάθλημα, και ένα γκολ, τρεις ασίστ στο Κύπελλο.

Αυτά τα πολύ σπουδαία χάνει η Ομόνοια και ο Αρτινός κόουτς καλείται να βρει τις λύσεις. Με το Σίμιτς, να μπορεί να «παίξει» επιτυχώς τη θέση, όπως έκανε και στο «ΠΑΠ». Αλλά και τον Χάμπο, με διαφορετικά μεν χαρακτηριστικά, αλλά κατά συνθήκη σε κάποια παιχνίδια, να μπορεί να δώσει λύσεις, με Μπασιρού-Κούσουλο πιο πίσω του στην 3άδα. Ενώ, δεν είναι απομακρυσμένο σενάριο, κάποιες φορές να επιστρατευτεί το 4-4-1-1, με Μπάκιτς/Κακουλλή, πίσω από τον Στεπίνσκι. ‘Ολα αυτά επί χάρτου. Στο χορτάρι, θα διαφανεί, αρχής γενομένης από αύριο, πόσο θα επηρεαστεί η εξαίρετη χημεία που είχε αποκτήσει στον άξονα, η 3άδα Κούσουλος-Χαραλάμπους-Μπεζούς.

Με πλήρη σοβαρότητα, «λες και ξεκινάμε από το 0-0»

Αύριο (17/4) στο Γ.Σ.Π και μαζί με τον κόσμο της, που ετοιμάζει δυναμικό παρών, θέλει να «κλειδώσει» την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 18ης Μαϊου η Ομόνοια. Διεκδικώντας το 3ο σερί Κύπελλο. Αυτό που καλείται να κάνει, είναι να παρουσιαστεί σοβαρή και πειθαρχημένη στο μέγιστο βαθμό. Ναι μεν έχει ένα μεγάλο προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα, από την άλλη όμως, αλοίμονο αν υποτιμήσει τον Άρη, κι αν θεωρήσει ότι η υπόθεση πρόκριση είναι τελειώμενη. Τουναντίον, πολλά τα παραδείγματα, των μεγάλων υπερβάσεων-ανατροπών. Και θα πρέπει να δείξει σεβασμό, ετοιμότητα, αγωνιστική και πνευματική.

«Σοβαρά, χωρίς κανένα εφησυχασμό από το 3-0, ξεκινάμε από 0-0, να είμαστε αυτοί που πρέπει ώστε να βρεθούμε στον τελικό για 3η διαδοχική χρονιά», το μήνυμα στο «τριφύλλι».

Πέραν του Μπεζούς, εκτός από το αυριανό ματς, παραμένουν οι Φαμπιάνο (βαίνει καλώς η αποθεραπεία του και είναι σε τροχιά επανόδου), Λανγκ και Κασάμα. Επιστρέφει και αυξάνει τις ποιοτικές επιλογές της τεχνικής ηγεσίας, ο αρχηγός Κούσουλος.

Α.Γ.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα