Wyscout Analysis: Αυτά χάνει η Ομόνοια με τον τραυματισμό του Μπεζούς

Wyscout Analysis: Αυτά χάνει η Ομόνοια με τον τραυματισμό του Μπεζούς

Newsroom
ΜΠΕΖΟΥΣ
Νοκ-άουτ για τους επόμενους έξι μήνες τέθηκε ο Ρομάν Μπεζούς έπειτα από την ρήξη αχίλλειου τένοντα που υπέστη, και το Gazzetta Cyprus με την βοήθεια του Wyscout σας παρουσιάζει τα νούμερα (του Ουκρανού) που θα στερηθούν οι «πράσινοι».

Ο Ρομάν Μπεζούς στάθηκε πολύ άτυχος, καθώς υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός γηπέδων για τους επόμενους έξι μήνες! Στο πιο κρίσιμο σημείο της αγωνιστικής περιόδου, η Ομόνοια χάνει έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες της, και ενώ είναι για τα καλά μέσα στη «μάχη» του νταμπλ.

Το Gazzetta Cyprus με την πολύτιμη βοήθεια του Wyscout σας παρουσιάζει τα νούμερα που θα στερηθεί το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου. εξαιτίας της απουσίας του Ουκρανού χαφ.

Δεύτερος σε ασίστ αλλά και εκτελεστής

Το πρωτάθλημα τελείωσε νωρίτερα για τον Μπεζούς, που πάντως έχει κατορθώσει να «γράψει» 6 ασίστ στους συμπαίκτες του, νούμερο που τον τοποθετεί στην 2η θέση της σχετικής λίστας (παρέα με Καζού και Ντράζιτς). Πέραν των τελικών πασών όμως, ο Ουκρανός είναι ένας εκ των πιο απειλητικών παικτών της λίγκας, έχοντας στο ενεργητικό του 70 τελικές, όντας 6ος στην ανάλογη λίστα.

Από αυτές τις 70, οι τέσσερις έχουν σταματήσει στο δοκάρι του αντιπάλου, 2ο μεγαλύτερο νούμερο πίσω από τα 5 του Φερέιρα της Ανόρθωσης. Το πιο εντυπωσιακό όμως, είναι το γεγονός πως 54 εξ' αυτών έγιναν εκτός περιοχής. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ καλά πόδια, που δεν διστάζει να σουτάρει από «μακριά».

Ντριμπλέρ, πασέρ

Όσον αφορά το ένας με έναν, ο Μπεζούς έχει από τα καλύτερα ποσοστά επιτυχίας, ήτοι 57,47%. Καλά για τις μεταβιβάσεις του δεν το συζητάμε. Το 70.92% ευστοχίας που είναι ο μέσος όρος του ανά ματς, σε συνδυασμό με τη θέση και τους χώρους στους οποίους επιχειρεί τις πάσες, λένε πολλά.

Συνολικά, ο 34χρονος «φεύγει» από τη σεζόν με 7 γκολ και 6 ασίστ (σε επίπεδο πρωταθλήματος), νούμερα αρκετά καλά, αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα που διαθέτει η Ομόνοια μεσοεπιθετικά, και το «μοίρασμα» των γκολ από όλους.

Αυτά χάνει η Ομόνοια

Τι θα χάσει όμως η Ομόνοια με την απουσία του; Θα χάσει 0.27 XGoals και 0.23XAssists ανά 90', 2.72 τελικές προσπάθειες, σχεδόν πέντε μακρινές μεταβιβάσεις (4.97), 3.38 ντρίμπλες, 1.44 σέντρες και σχεδόν πέντε ανακτήσεις κατοχής (4.62).

Πρόκειται για νούμερα αρκετά σημαντικά, τα οποία θα πρέπει να «αντικαταστήσει» με άλλους τρόπους, ούτως ώστε οι δείκτες της να μην πέσουν, στα τέσσερα ή πέντε παιχνίδια που της απομένουν μέχρι το όνειρο του εγχώριου νταμπλ.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα