ΑΠΟΕΛ: Στο 30-35% η κρατική χορηγία για το νέο γήπεδο, έτοιμο το 2028

ΑΠΟΕΛ: Στο 30-35% η κρατική χορηγία για το νέο γήπεδο, έτοιμο το 2028

Newsroom
αγης μεταξας 29/3
Ο CEO της εταιρίας του νέου γηπέδου των «γαλαζοκίτρινων», Άγης Μεταξάς, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το ποσοστό χορηγίας της κυβέρνησης στο έργο. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανεύρεση νέων επενδυτών στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα με το κράτος να συνεισφέρει ένα 30-35% σε αυτά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άγης Μεταξάς στη διάσκεψη:

«Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι εξαιρετικά. Απομένει η σωστή διαχείριση τόσο κατά τη διάρκεια κατασκευής όσο και με τη λειτουργία του γηπέδου. Ο κ. Ιορδάνου θα αποτελέσει τον βασικό επενδυτή με συνεισφορά μέχρι και το 49%. Η κρατική χορηγία θα καλύψει το 30-35% του υπολογιζόμενου κόστους. Με εξασφαλισμένοι από τώρα το 70-75% του κόστους, το έργο προχωρά άμεσα. Για το κ. Ιορδάνου η χρηματοδότηση του έργου δεν αποτελεί επενδυτική ευκαιρία αλλά μια ευκαιρία να βοηθήσει στην υλοποίηση του ονείρου. Θα αποτελεί ένα αθλητικό κέντρο με όλες τις ανέσεις. Θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα παρέχει μοναδικές εμπειρίες. Θα συσταθεί μια νέα εταιρεία που θα αναλάβει τη διεύθυνση τόσο της κατασκευής όσο και της λειτουργίας του γηπέδου. Η κερδοφορία του γηπέδου θα βοηθήσει τόσο τον ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ όσο και το σωματείο».

ΑΓΗς

Σύμφωνα με τον κ.Μεταξά, η κατασκευή του γηπέδου αναμένεται να ολοκληρωθεί το, Απρίλιο του 2028 και το συνολικό κόστος κατασκευής του ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

1

2

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / NIKOS SAVVIDES
 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα