Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 4-0: Αρχισε η αντίστροφη για το 19ο! (vid)

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 4-0: Αρχισε η αντίστροφη για το 19ο! (vid)

bet365

Ποιος να τη σταματήσει... Η Λίβερπουλ διέλυσε με 4-0 τη Σαουθάμπτον, βρέθηκε στο +22 από τη Σίτι και περιμένει τον... Απρίλιο να σηκώσει το 19ο πρωτάθλημα!

Λίβερπουλ έκανε ένα φανταστικό β' μέρος, πέτυχε τέσσερα γκολ, διέλυσε τη Σαουθάμπτον στο Ανφιλντ (4-0) και βρέθηκε με ματς περισσότερο στο +22 από τη Σίτι. Αήττητη με 24 νίκες σε 25 ματς και πλέον άρχισε η αντίστροφη για το 190 πρωτάθλημα στην ιστορία της. Σούπερ ο Σαλάχ που έφτασε τα 12 φετινά γκολ εντός έδρας, τρεις ασίστ ο Φιρμίνο, έφτασε τις 51 σε όλες τις διοργανώσεις με τους Reds.


Η Λίβερπουλ που παρουσιάστηκε στο ματς χωρίς τον τραυματία Μανέ, μπήκε πιο δυνατά , πίεσε, πήρε τον έλεγχο και στο 17' είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά η εντυπωσιακή σέντρα - σουτ του Άρνολντ πέρασε πάνω από τα δοκάρια! Η πίεση των Reds γινόταν εντονότερη και στο 20' ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση, ο Σαλάχ έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Η κατοχή έφτασε το 70%, οι γηπεδούχοι είχαν την κυριαρχία, αλλά ούτε και ο Βαϊνάλντουμ στο 23' μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 27' για την πρώτη τελική των «Αγιων», αλλά το σουτ του Τζενέπο εξουδετέρωσε ο Αλισον. Η Λίβερπουλ ήταν εξαιρετική στο επόμενο δεκάλεπτο, είχε σωστή κυκλοφορία, έβγαινε πιο εύκολα στην επίθεση και στο 29' και το 30' δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες. Στην πρώτη ο Τσάμπερλεϊν δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο επόμενο λεπτό, Φαν Ντάικ και Φιρμίνο νικήθηκαν από τον ΜακΚάρθι. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης ο Βραζιλιάνος ζήτησε σωστά πέναλτι, αλλά διαιτητής και VAR διαφώνησαν! Κι όμως η Σαουθάμπτον αντέδρασε και είχε ένα εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο, με διαδοχικές ευκαιρίες. Στο 35' το σουτ του Ρέντμοντ πέρασε άουτ, στο 40' ο Αλισον είχε υπέροχη τοποθέτηση στο πλασέ του Ινγκς, ενώ ο Βραζιλιάνος νίκησε και τον Λονγκ στο 41'.


Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Κλοπ στο β' μέρος, αφού στο 47΄η η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ! Υπέροχος συνδυασμός Ρόμπερτσον, Φιρμίνο, Τσάμπερλεϊν, ο τελευταίος είδε την γωνία του ΜακΚάρθι ορθάνοιχτη και πέτυχε το 1-0. Οι Reds πίεσαν για να «καθαρίσουν» το ματς, στο 54' ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Σαλάχ, ωστόσο στο 60' ήρθε το 2-0! Αψογη ασίστ του Φιρμίνο και ο Χέντερσον πέτυχε το 2-0. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς και στο 72' πέτυχαν ακόμα ένα τέρμα. Ο αρχηγός έκανε την υπέροχη ασίστ και ο Σαλάχ με άψογο πλασέ πέτυχε το 3-0! Κι όμως, ο ρυθμός δεν έπεσε, η Λίβερπουλ αναζητούσε κι άλλο τέρμα, με τους Κεϊτά, Φιρμίνο να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ο Μο Σαλάχ στις καθυστερήσεις επιβεβαίωσε το εξαιρετικό μομέντουμ που βρίσκεται, διαμορφώνοντας το 4-0.

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ (81' Μιναμίνο), Φαμπίνιο, (Χέντερσον 88' Λαλάνα), Τσάμπερλεϊν (73' Κεϊτά), Φιρμίνο, Σαλάχ

Σαουθάμπτον (4-4-2): ΜακΚάρθι. Μπέρτραντ, Μπεντνάρεκ, Στέφενς, Γουόρν-Πρόουζ, Ρέντμοντ, Χόιμπιεργκ, Ρομέου, Τζενέπο (82' Μπουφάλ), Ινγκς (70' Ανταμς), Λονγκ (70' Ομπαφέμι)


Αλώβητη και πενταδάτη η Σέφιλντ

Μπορεί να μετρούσε μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι ματς, όμως, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, βρήκε ξανά τον τρόπο να ανέβει στην πέμπτη θέση, περνώντας νικηφόρα και από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας (0-1). Το μοναδικό γκολ προήλθε μέσω αυτογκόλ από τον Γκουάιτα, για το σύνολο του Κρις Γουάιλντερ που συνεχίζει να εντυπωσιάζει και μετρά 36 βαθμούς, πάνω από Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Γουλβς (όλες με 34 και ματς λιγότερο). Από την άλλη, οι Λονδρέζοι έμειναν στους 30 βαθμούς.

Νίκη ανάσα για Μπόρνμουθ

Το βαθμολογικό ντέρμπι της επικίνδυνης ζώνης βρήκε κερδισμένη την Μπόρνμουθ. Τα κεράσια επικράτησαν της Άστον Βίλα με 2-1 και ξέφυγαν οριακά από την επικίνδυνη ζώνη, από την οποία παραμένουν εκτός και οι Χωριάτες μετά τα αποτελέσματα των Γουέστ Χαμ και Γουότφορντ. Χάρη στα γκολ του Μπίλινγκ (37') και του Άκε (44'), η ομάδα του Χάουι έβαλε τις βάσεις από το πρώτο μέρος, χωρίς η αποβολή του Λέρμα να παίξει καθοριστικό ρόλο (δεύτερη κίτρινη στο 51'). Για την Βίλα, μείωσε ο Σαμάτα, ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του και χρίστηκε ο πρώτος Τανζανός που αγωνίζεται στην Premier League. Στους 26 βαθμούς οι Τσέριζ, έναν λιγότερο η ομάδα του Ντιν Σμιθ.

Μεγάλο διπλό η Έβερτον
Σε ένα απίθανο ματς, με εντυπωσιακές εναλλαγές, η Έβερτον επικράτησε 3-2 της Γουότφορντ και πλησίασε ακόμα περισσότερο την πρώτη πεντάδα. Αντίθετα, οι Χόρνετς έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν πάνω από τη ζώνη. Η Γουότφορντ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ο Μασίνα άνοιξε το σκορ στο 10’, ενώ ακολούθησε και το γκολ του Περέιρα στο 42’ για το 2-0! Κάπου εκεί, όμως, ηρθε η αντεπίθεση της Έβερτον, η οποία πέτυχε κάτι εντυπωσιακό, μιας και ο Μίνα με δυο γκολ στο 45' και στις καθυστερήσεις του α' μέρους έφερε το ματς στα ίσα. Το β΄ μέρος δεν είχε φάσεις, πάθος και την αποβολή του Ντελφ στο 71'. Η Γουότφορντ πίεσε, δεν είχε όμως ουσία και στις καθυστερήσεις, από ασίστ του Κέιν, ο Γουόλκοτ διαμόρφωσε το 3-2.

Στο μηδέν...
Νιουκάστλ και Νόριτς αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες, αλλά όχι ουσία. Οι «Καρακάξες» έμειναν στην πρώτη δεκάδα, αντίθετα τα «Καναρίνια» διατηρήθηκαν στον πάτο της βαθμολογίας. Ζοέλιντον και Αλμιρόν είχαν καλές ευκαιρίες, ο Πούκι απάντησε, αλλά γκολ δε μπήκε ποτέ...

Κάτω από τη ζώνη η Γουέστ Χαμ...
Δεν μπόρεσε να πάρει βαθμολογική ανάσα η Γουέστ Χαμ, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 εντός έδρας με τη Μπράιτον! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν, αλλά δεν είχαν ουσία για να σκοράρουν. Αντίθετα, οι Λονδρέζοι ανέβασαν ρυθμό μετά το 25΄και στο 30ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Ντιόπ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και στο 45' ο Σνόντγκρας πέτυχε το 2-0. Ωστόσο, τα πολλά λάθη στην άμυνα των Σφυριών έφεραν προβλήματα. Μάλιστα, στο 48' ο Ογκμπόνα σημείωσε αυτογκόλ κι έβαλε τη Μπράιτον στο ματς. Η Γουέστ Χαμ πήρε ξανά προβάδισμα δυο γκολ με τον Σνόντγκρας, αλλά η άμυνα την... πρόδωσε! Στο 75' ο Γκρος μείωσε σε 3-2 και στο 79' ο Μάρεϊ διαμόρφωσε το 3-3!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα