Κρίσταλ Πάλας - Μπράιτον 1-2

Gazzetta team
Κρίσταλ Πάλας - Μπράιτον 1-2

bet365

Νίκη παραμονής για την Μπράιτον στο ντέρμπι του Μ23 με την Κρίσταλ Πάλας (1-2) με τους «Γλάρους» να παίρνουν σημαντική βαθμολογική απόσταση από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Το ματς μεταξύ της Κρίσταλ Πάλας και της Μπράιτον είναι ένα από τα ντερμπάκια του Νησιού, παρά το γεγονός ότι τις δύο ομάδες χωρίζουν κάποια χιλιόμετρα. Είναι γνωστό ως το ντέρμπι του Μ23, δηλαδή του αυτοκινητόδρομου που συνδέει το Νότιο Λονδίνο, όπου εδρεύει η Πάλας, με την περιφέρεια του Σάσεξ, όπου βρίσκεται το Μπράιτον. Και το μεσημέρι του Σαββάτου αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι «Γλάροι», οι οποίοι χάρη στο 1-2 πήραν ένα τρίποντο που στο τέλος μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για την παραμονή τους.

Η Πάλας ήταν αυτή που είχε την κατοχή με το μέρος της στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι «Γλάροι» ήταν εκείνοι που πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ. Ο Γκλεν Μάρεϊ με το 100ο γκολ του στην κατηγορία «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του με ένα δυνατό δεξί σουτ στο 19' για το 0-1.

Η Κρίσταλ Πάλας, ωστόσο, βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσια λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους με τον γνωστό της τρόπο και τον συνήθη ύποπτο. Οι «Αετοί» κέρδισαν στο 50' πέναλτι, με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, όπως πάντα, να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο 72' ο Σέρβος μέσος με ένα φαλτσαριστό σουτ έφτασε κοντά στο να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, αλλά δύο λεπτά αργότερα ήταν η Μπράιτον αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Νόκερτ με μία όμορφη ενέργεια έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, «έκοψε» προς τα μέσα και με ένα καλοζυγισμένο σουτ έγραψε το 1-2! Ένα γκολ που έδωσε και τη νίκη στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απομακρύνθηκαν οκτώ βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, πιάνοντας την Κρίσταλ Πάλας στη 13η θέση.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα