Μπόρνμουθ - Άρσεναλ 1-2

Gazzetta team
Μπόρνμουθ - Άρσεναλ 1-2

bet365

Η Άρσεναλ πέρασε δύσκολα με νίκη 2-1 από το Μπόρνμουθ και πλησίασε στο βαθμό την Τσέλσι στην τέταρτη θέση.

Η Άρσεναλ πέρασε με νίκη από την έδρα της Μπόρνμουθ και αύξησε το αήττητο σερί στα 17 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα του Έμερι δέχθηκε μεγάλη πίεση στο τέλος, όμως άντεξε και πλησίασε την Τσέλσι στην τέταρτη θέση στο βαθμό.

Ο ρυθμός ήταν καλό στο ξεκίνημα και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ στο 8’ με τον Μπρουκς, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ. Δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Τορέιρα για την Άρσεναλ σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια οι κανονιέρηδες ανέβασαν ταχύτητα και άρχισαν να πιέζουν. Χρειάστηκε, όμως, να σκοράρει ένας αντίπαλος για να πάρουν το προβάδισμα, με τον Λέρμα να πετυχαίνει εντυπωσιακό αυτογκόλ στο 30’ για το 0-1. Πριν το ημίχρονο, όμως, ήρθε η ισοφάριση για την Μπόρνμουθ, με τον Κινγκ να κάνει το 1-1 με άψογο τελείωμα.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν πολύ πιο βαρετό, καθώς ναι μεν οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση, όμως οι παίκτες του Έμερι ήθελαν να ελέγξουν το ρυθμό και μέχρι ένα σημείο τα κατάφεραν. Ύστερα από κάποιες μικροευκαιρίες ο Ομπαμεγιάνγκ συνέχισε την παράδοση του να σκοράρει τις Κυριακές και από κοντά στο 67’ έπειτα από ασίστ του Κολάσινατς έκανε το 1-2. Οι επόμενες ευκαιρίες χάθηκαν για την Άρσεναλ, με τους παίκτες της συνήθως να παίρνουν τη λάθος απόφαση στο τέλος, αλλά μετά το 80’ οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ. Στάνισλας (80’, 96’) και Λέρμα έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, με τον δεύτερο να βλέπει τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο 85’ για να μείνει το 1-2 μέχρι το τέλος.

Μπόρνμουθ (Έντι Χάου): Μπέγκοβιτς, Ντάνιελς, Άκε, Κουκ, Φράνσις, Γκόσλινγκ (73’ Κουκ), Λέρμα, Φρέιζερ, Μπρουκς (73’ Στάνισλας), Κινγκ (82’ Μουσέ), Γουίλσον

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Λένο, Κολάσιντας, Παπασταθόπουλος, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Μπεγιερίν, Τζάκα, Τορέιρα (79’ Γκεντουζί), Ιβόμπι (82’ Ράμσεϊ), Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ (94’ Νκέτια)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα