Νότιγχαμ Φόρεστ - Άρσεναλ 4-2

Gazzetta team
Νότιγχαμ Φόρεστ - Άρσεναλ 4-2

bet365

Η Νότιγχαμ Φόρεστ κέρδισε με 4-2 την κάτοχο Άρσεναλ, αποκλείοντας τον Βενγκέρ για πρώτη φορά στον τρίτο γύρο. Πρόκριση για Τότεναμ, έγραψε ιστορία η Νιούπορτ, σε επαναληπτικό η Γουέστ Χαμ.

Η τελευταία φορά που η Άρσεναλ είχε αποκλειστεί για τελευταία φορά στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου το 1996 πριν αναλάβει ο Αρσέν Βενγκέρ. Για όλα, όμως, υπάρχει η πρώτη φορά και ο Αλσατός, που παρακολούθησε το ματς από την εξέδρα λόγω τιμωρίας, είδε την ομάδα του να δέχεται τέσσερα γκολ από ομάδα κατώτερης κατηγορίας για πρώτη φορά μετά το 1908 (!) στο Κύπελλο, να χάνει με 4-2 από την εκπληκτική Φόρεστ και να μην μπορεί να διατηρήσει το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι.

Ο Βενγκέρ αποφάσισε να ξεκουράσει Σάντσες και Οζίλ και μάλλον αυτό το ματς δείχνει και το ζοφερό μέλλον που περιμένει τους κανονιέρηδες. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 20’, όταν ο Οσπίνα έκανε λάθος εκτίμηση και ο Λιτσάι το 1-0 με κεφαλιά, όμως στο 23’ ήρθε η ισοφάριση με διπλή προσπάθεια του Μέρτεζακερ. Και πάλι, όμως, οι κανονιέρηδες δεν ικανοποίησαν και στο 44’ ήρθε το 2-1 με γκολάρα του Λιτσάι! Στο 64’ ο 18χρονος Μπέρετον έκανε το 3-1 με πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να τα παίζουν όλα για όλα, να μειώνουν σε 3-2 με τον Γουέλμπεκ στο 79’, αλλά στο 85’ ο Ντάουελ με νέο πέναλτι να κάνει το τελικό 4-2 σε περιπετειώδη φάση. Ο μέσος της Φόρεστ γλίστρησε και ο διαιτητής Μος συζήτησε με τον βοηθό του, καθώς δεν φάνηκε ξεκάθαρα αν βρήκε την μπάλα και με τα δύο πόδια. Τελικά, το γκολ μέτρησε και το κάζο της Άρσεναλ ολοκληρώθηκε, με την Φόρεστ να τελειώνει το ματς με δέκα παίκτες (κόκκινη ο Γουόραλ στο 89’).

Ιστορική πρόκριση με ανατροπή η Νιούπορτ
Ήταν ένα κλασικό παιχνίδι για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου, με τη Νιούπορτ να παίρνει μεγάλη νίκη και να υποχρεώνει την Λιντς σε ντροπιαστικό αποκλεισμό. Ήρωας για τους γηπεδούχους ήταν ο δανεικός από την Μπρίστολ Σίτι ΜακΚούλσκι, που έκανε το τελικό 2-1 με κεφαλιά στο 89’ για να δώσει στη Νιούπορτ την πρώτη πρόκριση στον τέταρτο γύρο μετά το 1979! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 9’ με τον Μπεράρντι, όμως δεν άξιζαν τη νίκη και δέχθηκαν στο τέλος την ανατροπή. Στο 76’ ήρθε το 1-1 με αυτογκόλ του Σόνεσι, ενώ στο 89’ ήρθε το τελικό 2-1.

Σε επαναληπτικό η Γουέστ Χαμ
Η Γουέστ Χαμ δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Σριούσμπερι και απέφυγε το κάζο, στέλνοντας το ζευγάρι σε επαναληπτικό στο Λονδίνο. Ο Τζο Χαρτ επέστρεψε ως αντίπαλος στην πόλη από όπου ξεκίνησε την καριέρα του και χρειάστηκε να κάνει τις περισσότερες αποκρούσεις στο 0-0. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με ενθουσιασμό, πίεσαν και έβαλαν πολύ δύσκολα στην ομάδα του Μόγιες. Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές, με τους γηπεδούχους να κινούν τα νήματα, έχοντας την πρωτοβουλία, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το 0-0 να παραμένει.

Εύκολα η Τότεναμ
Η Γουίμπλεντον το πάλεψε όσο μπορούσε, όμως η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια και η Τότεναμ με τρία γκολ στην επανάληψη έφτασε στη νίκη με 3-0, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στα πρώτα 15’ η κατοχή ήταν στο 90% για τα σπιρούνια, που δεν μπορούσαν να φτάσουν στο γρήγορο γκολ που θα τελείωνε τα πάντα από νωρίς. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και ο Κέιν χρειάστηκε μόλις 111 δευτερόλεπτα για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με δύο γκολ στο 63’ και στο 65’. Φυσικά, τα πάντα είχαν τελειώσει, με τον Βερτόνχεν να κάνει το τελικό 3-0 στο 71’.

Αποτελέσματα (3ος γύρος)
Παρασκευή

Λίβερπουλ – Εβερτον 2-1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ντέρμπι 2-0

Σάββατο
Μίντλεσμπρο – Σάντερλαντ 2-0
Φλίτγουντ Τάουν – Λέστερ 0-0
Αστον Βίλα – Πίτερμπρο 1-3
Μπέρμιγχαμ – Μπέρτον 1-0
Μπλάκμπερν – Χαλ 0-1
Μπόλτον – Χάντερσφιλντ 1-2
Μπόρνμουθ – Γουίγκαν 2-2
Μπρέντφορντ – Νοτς Κάουντι 0-1
Κάρντιφ – Μάνσφιλντ 0-0
Καρλάιλ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 0-0
Κόβεντρι – Στόουκ 2-1
Ντονκάστερ – Ρότσντεϊλ 0-1
Εξετερ – Γουέστ Μπρομ 0-2
Φούλαμ – Σαουθάμπτον 0-1
Ιπσουιτς – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-1
Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι 4-1
Μίλγουολ – Μπάρνσλεϊ 4-1
Νιούκαστλ – Λούτον 3-1
ΚΠΡ – MKD 0-1
Στίβενεϊτζ – Ρέντινγκ 0-0
Γουότφορντ – Μπρίστολ 3-0
Γουλβς – Σουόνσι 0-0
Γουίκομπ – Πρέστον 2-5
Γέοβιλ – Μπράντφορντ 2-0
Νόριτς – Τσέλσι 0-0

Κυριακή
Νιούπορτ – Λιντς 2-1
Σριούσμπερι – Γουέστ Χαμ 0-0
Τότεναμ – Γουίμπλεντον 3-0
Νότιγχαμ Φόρεστ – Αρσεναλ 4-2

Δευτέρα
Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας
* Οι ισόπαλες αναμετρήσεις θα έχουν επαναληπτικό στην αντίθετη έδρα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα