Μαν. Σίτι – Στόουκ 7-2

Γιώργος Καραμάνος
Μαν. Σίτι – Στόουκ 7-2

bet365

Η Σίτι έπιασε μαγική απόδοση, διέλυσε 7-2 την Στόουκ, ισοφάρισε το κορυφαίο ξεκίνημα της ιστορίας της στην Premier League και έμεινε για πρώτη φορά φέτος μόνη στην 1η θέση.

Νωρίτερα είχε συμβεί το ιδανικό με το 0-0 στο Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ. Ανοιγε έτσι στη Σίτι ο δρόμος για τη μοναξιά της κορυφής και δεν θα άφηνε την Στόουκ να τον κλείσει. Οι Πολίτες έπιασαν μαγική απόδοση, τα έκαναν όλα εύκολα και φαντασμαγορικά και με το εκπληκτικό 7-2 ισοφάρισαν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους στην Premier League. Και τι σύμπτωση, ήταν το 2011-'12, σεζόν που κατέκτησαν τον τίτλο.

Η Σίτι πετάει αυτή την περίοδο. Για την ακρίβεια πετάει από το περσινό φινάλε. Εμεινε για 20 αγώνες αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (14 νίκες) και 16 στο πρωτάθλημα (13 νίκες). Εκανε καταπληκτική εμφάνιση, με τον Ντε Μπρόινε να οργανώνει μαεστρικά και να κερνάει όλο το παιχνίδι για τους μπροστινούς με υπέροχες κάθετες. Ολη η ομάδα όμως έβγαλε τρελούς αυτοματισμούς και συνεργασίες.

Το κρεσέντο ξεκίνησε στο 17' με το πάρε βάλε του Γουόκερ στον Γκάμπριελ Ζέσους. Στο 19' και στο 27' κρύφτηκε το τόπι και το εμφάνισαν στην εστία Στέρλινγκ και Νταβίντ Σίλβα. Στο 3-0 το παιχνίδι έμοιαζε τελειωμένο, αλλά η Στόουκ έκανε απρόσμενη αντεπίθεση και μείωσε πριν το ημίχρονο (44'). Ντιούφ και Σακίρι έπαιξαν το 1-2, ο πρώτος στάθηκε και τυχερός για το 3-1, ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γουόκερ έβαλε αυτογκόλ.

Η χαρά των Πότερς όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς οι γηπεδούχοι πάτησαν άμεσα φουλ γκάζι. Ο Ντε Μπρόινε μοίρασε σε Γκάμπριελ Ζέσους (56') και Σανέ (62'), ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Φερναντίνιο είχε σκοράρει με σουτάρα στο δεξί παράθυρο. Στο 79' ο Μπερνάρντο Σίλβα πρόσθεσε το έβδομο, σκορπώντας ντελίριο στην γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ.

Μαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Στόουνς, Οταμέντι, Γουόκερ, Ντελφ, Φερναντίνιο (73' Γιάγια Τουρέ), Σανέ, Ντε Μπρόινε (66' Γκουντογκάν), Ντ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Γκάμπριελ Ζέσους (63' Μπερνάρντο Σίλβα)

Στόουκ (Μαρκ Χιουζ): Μπάτλαντ, Ζουμά, Εντουαρντς (53' Σόμπι), Πιέτερς, Βίμερ (45' Ιντι), Ντιούφ, Φλέτσερ, Κάμερον, Σακίρι, Χεσέ (45' Αφελάι), Τσούπο-Μότινγκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα