Τσέλσι: Το εξωφρενικό ποσό που σπατάλησε σε προμήθειες μάνατζερ!

Νίκος Κικίδης
gettyimages-1767723080_1

bet365

Η Τσέλσι ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα σε προμήθειες προς ατζέντηδες από όλη την Premier League για τη σεζόν 2023 -2024, με το σχετικό ποσό να ανέρχεται στα 88 εκατομμύρια ευρώ!

Είναι κοινό μυστικό πως τη σήμερον ημέρα οι ατζέντηδες «τρέχουν» το ποδόσφαιρο και δη τις μεταγραφές, με τους κορυφαίους (κι όχι μόνο) συλλόγους κάθε χρόνο να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να ικανοποιήσουν τα οικονομικά τους αιτήματα.

Η δύναμη και η επιρροή τους άλλωστε είναι αδιαμφισβήτητη παρά τις προθέσεις της FIFA να τους χαλιναγωγήσει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ποσά που σπατάλησαν οι ομάδες της Premier League τη σεζόν 2023-2024 σε προμήθειες ατζέντηδων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η FA, οι είκοσι ομάδες της πρώτης κατηγορίας ξόδεψαν συνολικά το ποσό των 478 εκατομμυρίων ευρώ σε πληρωμές προς μάνατζερ από το διάστημα μεταξύ του Φεβρουαρίου 2023 μέχρι τον επόμενο Φλεβάρη του 2024 και ο Νο.1 σύλλογος μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη...

Ο λόγος φυσικά για την Τσέλσι, η οποία με δεδομένο πως πραγματοποίησε συνολικά 13 μεταγραφές μέσα σε αυτό το διάστημα - μεταξύ των οποίων οι Πάλμερ, Καϊσέδο, Ενκουνκού, Λάβια και Ντισασί - κατάφερε να ξοδέψει 88 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες προς ατζέντηδες!

Δεύτερη στη λίστα είναι η Μάντσεστερ Σίτι που ξόδεψε κάτι παραπάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ προς τους μάνατζερ παικτών όπως οι Γκβάρντιολ, Κόβασιτς και Ντοκού, ενώ το βάθρο συμπληρώνει η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ που περιορίστηκε ωστόσο στο πολύ πιο προσιτό ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε παρόμοια επίπεδα κινήθηκαν και η Λίβερπουλ με την Άρσεναλ (36 εκατομμύρια η πρώτη, 29 εκατομμύρια η δεύτερη), ενώ τελευταία του Big-Six ήταν η Τότεναμ με το ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα