Premier League: Θέλει να βάλει τέλος στις αφαιρέσεις βαθμών με... luxury tax α λα NBA

gibbs_white_forest_sad

bet365

Οι «καμπάνες» στις Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ έχουν... κακοφανεί στους συλλόγους της Premier League, οι οποίοι θέλουν, σύμφωνα με την Daily Mail, να αφανίσουν τις αφαιρέσεις βαθμών βαδίζοντας στα χνάρια του NBA.

Ετοιμάζουν... επανάσταση οι σύλλογοι της Premier League, που σκοπεύουν να απελευθερωθούν από τα... δεσμά των σκληρών οικονομικών κανονισμών. Λόγω της παραβίασης των - περίφημων πλέον - PSR κανόνων (κερδών και βιωσιμότητας), τόσο η Έβερτον όσο και η Νότιγχαμ Φόρεστ τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών, ενώ κι άλλες ομάδες κινδυνεύουν με παρόμοιες ποινές.

Αυτό, όπως μετέδωσε η Daily Mail, έχει... κακοφανεί στις ομάδες της λίγκας, οι οποίες επιθυμούν να φέρουν τα πάνω κάτω. Στις τάξεις τους κυριαρχεί ο φόβος πως πλέον δεν θα μπορούν να έχουν την ίδια οικονομική άνεση να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι όπως το έκαναν (ειδικά μετά από το... κραχ του Ιανουαρίου), πως δεν θα μπορούν να προσελκύουν τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές και πως οι αφαιρέσεις βαθμών θα πλήξουν την αίγλη του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Έτσι, με βάση το ίδιο δημοσίευμα, σκέφτονται στην ετήσια συνάντησή τους τον Ιούνιο, να ψηφίσουν ένα νέο σύστημα εμπνευσμένο από το NBA. Πρόκειται για την εισαγωγή του λεγόμενου «luxury tax», ενός φόρου δηλαδή που κάθε ομάδα θα καλείται να πληρώνει όταν βγαίνει εκτός των οικονομικών ορίων που ορίζουν οι κανονισμοί της λίγκας. Εννοείται πως αν πράγματι συμβεί αυτό, οι σύλλογοι θα έχουν τη δυνατότητα να ξοδεύουν όσα χρήματα επιθυμούν, απλά πληρώνοντας ένα μικρό τίμημα ως φόρο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι 17 από τις 20 ομάδες του πρωταθλήματος κλίνουν προς το «ναι» σε μια τέτοια ιδέα, ενώ απαιτούνται 14 θετικές ψήφοι για την αλλαγή των κανόνων της Premier League.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα