Κλοπ για Τσάμπι Αλόνσο: «Πήρα την ίδια απόφαση στη Ντόρτμουντ και δεν το μετάνιωσα»

Νίκος Κικίδης
Τσάμπι Αλόνσο

bet365

Την απόφαση του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει στη Λεβερκούζεν σχολίασε ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος στήριξε πλήρως τον Ισπανό.

Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου έδωσαν για εβδομάδες γερή μάχη για να καταφέρουν να πείσουν τον Τσάμπι Αλόνσο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, αλλά τελικά ο Ισπανός τις άφησε στα κρύα του λουτρού.

Ο Ισπανός τεχνικός άλλωστε δήλωσε πιστός στη Λεβερκούζεν και έκρινε πως θα ήταν καλύτερο να παραμείνει για τουλάχιστον μια σεζόν στις Ασπιρίνες.

Ερωτηθείς πάνω στην απόφαση του 42χρονου, ο Γιούργκεν Κλοπ τον στήριξε πλήρως και συνέκρινε την περίπτωση του Τσάμπι Αλόνσο με τη δική του, όταν πίσω στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας είχε την ευκαιρία να αποχωρήσει ως πρωταθλητής από τη Ντόρτμουντ, αλλά επέλεξε να παραμείνει στα ηνία.

«Προσωπικά έχω μια ιδέα για το τι σημαίνει να είσαι ένας νέος και επιτυχημένος προπονητής. Έκανα το ίδιο (σ.σ με τον Τσάμπι Αλόνσο), έμεινα και δεν το μετάνιωσα. Ο Τσάμπι κάνει μια εξαιρετική δουλειά και ίσως καταφέρουν να κρατήσουν την ομάδα ενωμένη. Δεν είναι πάντα έτσι, αλλά καταλαβαίνω γιατί πήρε αυτή την απόφαση» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα