Premier League: Από εξάρα σε πεντάρα η Άρσεναλ, η Γουλβς σόκαρε ξανά την Τότεναμ

bet365

Η «καυτή» Άρσεναλ διέλυσε την Μπέρνλι, εκτός έδρας, με 5-0 και έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες. «Ζευγάρωσε» τις νίκες της κόντρα στη Γουλβς η Τότεναμ. Μεγάλο τρίποντο της Νότιγχαμ Φόρεστ, 2-0 τη Γουέστ Χαμ.

Οι... κανονιές συνεχίζονται! Η Άρσεναλ μετά την «εξάρα» στην έδρα της Γουέστ Χαμ συνέτριψε την Μπέρνλι στο «Ταρφ Μουρ» με 5-0 και έφτασε τα πέντε διαδοχικό τρίποντα στην Premier League. Στη 2η θέση οι Λονδρέζοι, στο -2 από τη Λίβερπουλ και στο +3 από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει δυο ματς λιγότερα.

Το... πάρτι άρχισε νωρίς, μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Όντεγκααρντ άνοιξε το σκορ με σουτ στην κίνηση μετά από γύρισμα του Μαρτινέλι. Η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι στο 38'. Φανταστική κάθετη του Όντεγκααρντ, ο Χάβερτς άνοιξε στον Τροσάρ, ο οποίος ανατράπηκε από τον Ασινιόν. Ο Σάκα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0, παρόλο που ο κίπερ της Μπέρνλι έπεσε σωστά στη γωνιά του.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα βρήκε γρήγορο γκολ και στο δεύτερο μέρος. Στο 47' ο Όντεγκααρντ έβγαλε μια φανταστική μπαλιά και ο Σάκα με δυνατό σουτ με το δεξί από δύσκολη διαγώνια θέση έκανε το 3-0 επί της Άρσεναλ. Στο 66' μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Τροσάρ, ο οποίος με πλασέ έκανε το 4-0 κόντρα στην Μπέρνλι. Στο 78' ο Χάβερτς πήρε την μπάλα από πλάγιο άουτ, έκανε φανταστική ατομική ενέργεια, απέφυγε έναν αντίπαλο και εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 5-0.

Εκτός τετράδας η Τότεναμ

Σοκ για την Τότεναμ, γνώρισε την ήττα 2-1 από τη Γουλβς εντός έδρας κι έμεινε εκτός τετράδας. Αντίθετα, οι «Λύκοι» άφησαν πίσω τους τις περιπέτειες και βρέθηκαν στη δεκάδα. Εντυπωσιακός ο Γκόμες, πέτυχε δυο τέρματα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν και είχαν καλές στιγμές τόσο με τον Ριτσάρλισον όσο και με τον Ντέιβις. Η πίεση της Τότεναμ αυξήθηκε, όμως και πάλι ο Ριτσάρλισον στο 28' δεν κατάφερε να σκοράρει.

Αντίθετα, η Γουλβς στην καλύτερή της στιγμή βρήκε δίχτυα. Ο Σαράμπια εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ζοάο Γκόμες με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Ο Σαράμπια στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά το σουτ πέρασε μόλις άουτ. Η Τότεναμ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 46' βρήκε δίχτυα με υπέροχο σουτ του Κουλουσέφσκι. Γρήγορος ρυθμός στο ματς, η Τότεναμ πίεσε για την ανατροπή, αλλά στο 46' και πάλι ο Γκόμες σκόραρε και διαμόρφωσε το 2-1 για τη Γουλβς. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση των Λονδρέζων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν με τον Βέρνερ και τον Ντέιβις στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσουν.

Εσωσε τον βαθμό στο τέλος η Νιουκάστλ

Συναρπαστικό ματς στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με τη Νιουκάστλ να… σώζει τον βαθμό στις καθυστερήσεις και να αποσπά ισοπαλία 2-2 από την Μπόρνμουθ. Έτσι, οι «Καρακάξες» έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την εξάδα. Οι Αλμιρόν και Γκιμαράες ήταν εκείνοι που πίεσαν για το γκολ, ωστόσο η Μπόρνμουθ ήταν αυτή που σκόραρε στο 51'! Ο Ντουμπράβκα γλίστρησε και ο Σολάνκε έτρεξε για να κάνει εύκολα το 1-0.

Η Νιούκαστλ απάντησε επτά λεπτά αργότερα, όταν ο Γκόρντον από την άσπρη βούλα έκανε το 1-1. Οι «cherries» στο 69' πέτυχαν και δεύτερο γκολ, όταν ο Σολάνκε έστειλε τη μπάλα δεξιά στον Σεμένιο, που με υπέροχο διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1! Οι «καρακάξες», πίεσαν και στο 90' + 2' με αρκετή δόση τύχης ισοφάρισαν 2-2 με τον Ρίτσι.

Τρίποντο «ανάσα» για τη Νότιγχαμ

Επιστροφή στα τρίποντα για τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην Premier League με τρεις ήττες και μια ισοπαλία η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο επέστρεψε στα τρίποντα, καθώς επικράτησε της Γουέστ Χαμ στο «City Ground» με 2-0. Οι Reds είναι στη 15η θέση, με 24 βαθμούς, στο +5 από τη 18η Έβερτον, η οποία έχει ματς λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Στο 45+5' ο Ντομίγνκες πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Αβονίγι με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 71' άλλαξαν οι ισορροπίες, καθώς ο Φίλιπς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Νότιγχαμ «σφράγισε» το τρίποντο στο 90+4'. όταν ο Ελάνγκα «σέρβιρε» στον Χάντσον Οντόι, ο οποίο από κοντά έκανε το τελικό 2-0.

Ο Γουότκινς «καθάρισε» για την Άστον Βίλα

Η Άστον Βίλα με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Όλι Γουότκινς που σκόραρε δις, επικράτησε με 2-1 της Φούλαμ εκτός έδρας και εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της Premier League. Ο 28χρονος φορ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ουνάι Έμερι στο 23ο λεπτό, με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λένο για το 1-0 στο 23ο λεπτό.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 56' και πάλι με σκόρερ τον Γουότκινς, ο οποίος πήρε εξαιρετική πάσα από τον Τίλεμανς και έγραψε το 2-0. Η Φούλαμ το μόνο που κατάφερε να πετύχει ήταν να μειώσει το σκορ στο 63' με τον Μουνίζ, ο οποίος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Βαθμολογία

pl-table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα