Μπεν Γκίμπσον: «Όταν βλέπεις το νεογέννητό σου να σταματά να αναπνέει, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο»

Μπεν Γκίμπσον: «Όταν βλέπεις το νεογέννητό σου να σταματά να αναπνέει, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο»

ben_gibson

bet365

Συγκλονιστικό άνοιγμα από τον Μπεν Γκίμπσον της Νόριτς, ο οποίος μίλησε για το πώς τον επηρέασε η μάχη της πρόωρης, νεογέννητης κόρης του να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Μπεν Γκίμπσον της Νόριτς τράβηξε δυνατά την κουρτίνα ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή και υπενθύμισε σε όλους πως οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν «ανοσία» στις δύσκολες στιγμές, πως συχνά αναγκάζονται να παίζουν, προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα σε σκληρές καταστάσεις, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

Ο εφιάλτης του 31χρονου διήρκεσε 44 ημέρες. Η κόρη του, Μάιλι, ήρθε στη ζωή πρόωρα, περίπου δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη ημέρα γέννησής της. Το μωρό του χρειάστηκε να μείνει στην εντατική του νοσοκομείου, όσο εκείνος και η γυναίκα του έπρεπε να φροντίσουν και τον ενός έτους γιο τους, ενώ ο ίδιος επέστρεφε στη δράση μετά από έναν τραυματισμό.

«Είχαν ένα μέλος του προσωπικού μαζί της 24-7, σε βάρδια. Χρειαζόταν βοήθεια με οξυγόνο, έπαιρνε καφεΐνη γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνη της, διαφορετικά θα κουραζόταν πολύ. Σταδιακά, ξεκαθάρισαν τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες - ακοή, όραση, τάισμα επειδή δεν έτρωγε γάλα, τρεφόταν μέσω σωλήνα, έπαιρνε αντιβιοτικά. Ήταν ένα φρικτό θέαμα. Το μωρό ήταν αγνώριστο. Έκανε θεραπεία με μπλε φως για τον ίκτερο. Το στόμα της ήταν πρακτικά καλυμμένο και το υπόλοιπο σώμα της είχε διαφορετικά καλώδια και συστήματα παρακολούθησης συνδεδεμένα σε αυτό», δήλωσε ο Γκίμπσον στο Athletic.

«Έπρεπε ακόμα να πηγαίνω στην προπόνηση, να δουλεύω τη φυσική μου κατάσταση και να κάνω τα σωστά πράγματα αλλά η αλήθεια είναι πως η δουλειά σου είναι ίσως το λιγότερο σημαντικό πράγμα για σένα εκείνη τη στιγμή. Η οικογένειά μου είναι ό,τι πιο σημαντικό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι που το σκέφτεσαι», προσέθεσε στη συνέχεια.

Το μεγαλύτερο σοκ για τον Γκίμπσον ήρθε όταν στο ημίχρονο του πρώτου παιχνιδιού στο οποίο βρέθηκε ξανά στην αποστολή της Νόριτς, ένα μέλος της ομάδας τον ειδοποίησε πως έπρεπε να καλέσει επειγόντως τη σύντροφό του, που βρισκόταν ακόμα στο νοσοκομείο με την κόρη τους.

«Αυτός ο τρόμος εκείνη τη στιγμή με διέλυσε», θυμάται. «Την πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι η Μάιλι ουσιαστικά είχε σταματήσει να αναπνέει οκτώ φορές. Πήγα κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκείνη η στιγμή ήταν κάπως: “Ουάου. Τι συμβαίνει;”. Έπρεπε να ήμουν εκεί. Η Άσλι δεν ήθελε να τηλεφωνήσει για να μη με ενοχλήσει από το ποδόσφαιρο. Αλλά μετά της είπα πως δεν είχε καμία σημασία. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, όταν βλέπεις το παιδί σου να σταματά να αναπνέει».

«Καθόταν εκεί με τη Μάιλι και έπαθε κάτι που το λένε αποκορεσμό του οξυγόνου, όσο ήταν πάνω της έγινε μπλε και φαινόταν πως δεν είναι καθόλου καλά. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Όσο πήγαινα στο νοσοκομείο ένιωθα απαίσια που ήμουν στο γήπεδο, έθεσα τον εαυτό μου διαθέσιμο για την ομάδα, προσπαθώντας να κάνω το σωστό, αλλά σκεφτόμουν: “Μπεν, τι κάνεις;”. Αυτή, ήταν μια πραγματικά δύσκολη στιγμή», ανέφερε ο Τζόνσον.

Ευτυχώς ωστόσο, η περιπέτεια του ίδιου και της συντρόφου του έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού μετά από περίπου ενάμιση εφιαλτικό μήνα, μπόρεσαν να πάρουν τη μικρή – υγιέστατη πια- Μάιλι στο σπίτι τους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα