Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 0-6: Ασταμάτητες «κανονιές», επίδειξη δύναμης και... μποτιλιάρισμα στην κορυφή

Ιάσονας Θεριός

bet365

Η Άρσεναλ καταβρόχθισε σαν θηρίο τη Γουέστ Χαμ εκτός έδρας και στήνοντας ένα πραγματικό πάρτι την ταπείνωσε με το εκκωφαντικό 6-0. Νέος χαμός στην κορυφή της Premier League, αφού Λίβερπουλ, Σίτι και Gunners χωρίζονται από δύο μόλις βαθμούς!

«Ιαχή» τρομοκρατίας και επίδειξη ισχύος στο Δυτικό Λονδίνο από την Άρσεναλ! Οι αποφασισμένοι Κανονιέρηδες... καταβρόχθισαν - ήδη από το πρώτο μέρος - τη Γουέστ Χαμ εκτός έδρας και με το επιβλητικό 6-0 επιβεβαίωσαν τόσο πως βρίσκονται σε απίθανο φεγγάρι όσο και το ότι παραμένουν κάτι παραπάνω από ζωντανοί στην κούρσα του τίτλου.

Μια κούρσα δε, που δείχνει ικανή να μετατραπεί σε rollercoaster δίχως τέλος, αφού με το τρίποντό της, η ομάδα του Αρτέτα έπιασε στη 2η θέση της Premier League τη Μάντσεστερ Σίτι και παρέμεινε στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ «φωνάζοντας» πως αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς κανείς δεν μπορεί να της στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο για τον τίτλο! Στην 8η θέση - και χωρίς νίκη το 2024 - συνεχίζει η Γουέστ Χαμ του Ντίνου Μαυροπάνου, ο οποίος αγωνίστηκε για 45 περίπου λεπτά ως αλλαγή, με την ομάδα του πάντως να «πνίγεται» από την αντίπαλό της και να μην εμφανίζεται ανταγωνιστική σε κανένα σημείο του αγώνα.

Τον σχεδόν ανιαρό ρυθμό των πρώτων είκοσι περίπου λεπτών έσπασαν οι δύο απανωτές πολύ καλές ευκαιρίες του Τροσάρ στο 22ο και 23ο λεπτό. Ο Βέλγος αρχικά αστόχησε με το κεφάλι κι έπειτα είδε τον Αρεολά να σταματά εντυπωσιακά το βολέ του. Ωστόσο αυτές οι στιγμές ήταν μονάχα η... προειδοποίηση της καταιγίδας, μιας κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι γκάζωσαν και χάθηκαν στον ορίζοντα. Στο 32' ο Σαλιμπά άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Ράις και έξι λεπτά μετά ο Σάκα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και κέρδισε το πέναλτι από τον Αρεολά.

Ο νεαρός Άγγλος ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-0 στο 41' και στο 44' η ιστορία επαναλήφθηκε για το 3-0. Ο Ράις εκτέλεσε το φάουλ και ο Γκάμπριελ νίκησε τους πάντες στον αέρα για να βάλει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Αυτό μάλιστα ήταν το 16ο φετινό γκολ των Gunners από στημένη φάση! Το πάρτι πάντως δεν είχε τελειώσει για το πρώτο ημίχρονο, στις καθυστερήσεις του οποίου ο Τροσάρ με πανέμορφο πλασέ «ζωγράφισε» κι έδωσε αέρα τεσσάρων τερμάτων στην Άρσεναλ από πολύ νωρίς.

Οι Gunners εξακολούθησαν να είναι απολαυστικοί και στο δεύτερο μέρος, καθιστώντας σαφές πως δεν πρόκειται να... σβήσουν τις μηχανές. Έτσι κι έγινε, αφού ο Σάκα προειδοποίησε αρχικά στο 58' και στο 63' έκανε το 5-0, μπαίνοντας με περίπατο στην περιοχή και εκτελώντας υποδειγματικά τον Αρεολά για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε - σχεδόν νομοτελειακά - ο Ντέκλαν Ράις, ο οποίος δύο λεπτά μετά «πυροβόλησε» με απίθανη πλασεδάρα εκτός περιοχής και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δίχως πάντως να πανηγυρίζει κόντρα στην πρώην του ομάδα. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη της Άρσεναλ απέναντι στη Γουέστ Χαμ μετά από τρεις προσπάθειες αλλά και η μεγαλύτερη εκτός έδρας επικράτηση της ιστορίας των Gunners στην εποχή της Premier League!

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Τσούφαλ, Ζουμά (46’ Μαυροπάνος), Αγκέρ, Έμερσον (76’ Κρέσγουελ), Τζόνσον, Γουόρντ-Πράουζ, Σούτσεκ, Άλβαρες (46’ Φίλιπς), Κούντους, Μπόουεν

Άρσεναλ: Ράγια, Γκάμπριελ, Γουάιτ (77’ Νουάνερι), Κίβιορ, Σαλιμπά, Όντεγκααρντ, Ράις (68’ Ελνένι), Χάβερτς, Τροσάρ (68’ Νέλσον), Σάκα (68’ Ενκέτια), Μαρτινέλι (77’ Σέντρικ)

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα