Λίβερπουλ - Μπέρνλι 3-1: Κυνική τριάρα των Ρεντς και επιστροφή στην κορυφή

Newsroom

bet365

Μπορεί να μην εντυπωσίασε, ωστόσο η Λίβερπουλ έκανε τη δουλειά απέναντι στην αξιόμαχη Μπέρνλι και πήρε το πολύτιμο τρίποντο χάρη στο οποίο επέστρεψε στην κορυφή της Premier League και το +2 από τη Μάντσεστερ Σίτι. «Ξέρανε» στο 90+6' την Μπράιτον η Τότεναμ.

Με κυνισμό και αποτελεσματικότητα ξανά στην κορυφή η Λίβερπουλ! Οι Ρεντς άφησαν πίσω τους την ήττα από την Άρσεναλ και, ακόμη κι αν χρειάστηκε να... ζοριστούν σχετικά, υπέταξαν την Μπέρνλι με 3-1 στο «Άνφιλντ» για να πατήσουν στην 1η θέση της Premier League και να αφήσουν τη Μάντσεστερ Σίτι στο -2. Επέστρεψε στη δράση ο Κώστας Τσιμίκας μετά τον τραυματισμό του τον Δεκέμβριο και αγωνίστηκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του ματς.

Οι Κλάρετς ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στα παιχνίδι κι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 10', όταν ο Κέλεχερ σταμάτησε τον Αμντουνί στο τετ α τετ. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βρουν τα πατήματά τους και παρά την κατοχή της μπάλας δεν γίνονταν επικίνδυνοι.

Ευτύχησαν πάντως στην πρώτη τους καλή στιγμή να πάρουν το προβάδισμα. Στο 31ο λεπτό ο Τράφορντ δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας από το κόρνερ του Άρνολντ και ο Ζότα εκμεταλλεύτηκε την κακή του έξοδο για να κάνει το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά. Ο Άγγλός κίπερ πάντως, δήλωσε βροντερά «παρών» λίγο μετά, αφού στο 37' με φοβερή εξ επαφής επέμβαση στην προβολή του Ντίας απέτρεψε το 2-0 και κράτησε την Μπέρνλι ζωντανή. Η ομάδα του Κομπανί μάλιστα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, απαντώντας με το ίδιο νόμισμα. Στην εκπνοή του ημίχρουν η κεφαλιά-οβίδα του Ο'Σέι από κόρνερ κατέληξε στην αγκαλιά των διχτυών του Κέλεχερ για το 1-1 της Μπέρνλι.

Ο Χάρβεϊ Έλιοτ πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και δικαίωσε πλήρως τον Κλοπ, αφού συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδα του. Στο 52ο λεπτό, ο νεαρός Άγγλος σέντραρε από τα δεξιά και με κοντινή κεφαλιά ο Ντίας ανέκτησε το προβάδισμα των Ρεντς. Η Λίβερπουλ έπαιξε με τη φωτιά μετά το 2-1, αφού είδε τον Φοφανά να μην καταφέρνει να σκοράρει δις από πλεονεκτικές θέσεις, ωστόσο δεν... κάηκε και λίγο μετά «κλείδωσε» το ματς. Στο 79', ο Έλιοτ έβγαλε νέα εξαιρετική σέντρα και ο Νούνιες με φοβερή κεφαλιά νίκησε τον Τράφορντ για να... πακετάρει το κόκκινο τρίποντο.

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Άρνολντ (46’ Έλιοτ), Έντο (90+6' Τσιμίκας), ΜακΆλιστερ (90+6' ΜακΚόνελ), Τζόουνς, Ντίας (82’ Χάκπο), Ζότα, Νούνιες

Μπέρνλι: Τράφορντ, Ασινιόν, Ο’Σέι, Εστέβε (80’ Βιτίνιο), Ντελκρουά, Μπέργκ, Μπράουνχιλ, Ράμσεϊ (81’ Μασενγκό), Οντομπέρ, Φοφανά, Αμντουνί (86’ Λάρσεν)

Ανατροπή τετράδας η Τότεναμ με buzzer beater

Σπουδαίο τρίποντο μπόρεσε να πάρει η Τότεναμ, η οποία λύγισε με ανατροπή της τελευταίας στιγμής την Μπράιτον στο Λονδίνο (2-1) και ανέβηκε στην 4η θέση, πληγώνοντας την ομάδα του Ντε Τσέρμπι, η οποία παρέμεινε 8η.

Οι Γλάροι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και απείλησαν με τον Γουέλμπεκ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Η αρχική τους πίεση δικαιώθηκε στο 17', όταν κέρδισαν το πέναλτι και είδαν τον Πασκάλ Γκρος - εν τη απουσία του... συνήθους υπόπτου - Ζοάο Πέδρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι Σπερς βελτιώθηκαν έπειτα, είχαν καλές στιγμές με Ριτσάρλισον, Μάντισον και Κουλουσέφσκι όμως δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Στιλ, ενώ θα είχαν δεχθεί κι άλλο τέρμα, εάν ο Βικάριο δεν αντιδρούσε εξαιρετικά στο τελείωμα του Μιτόμα στο 29'.

Η πίεση της ομάδας του Ποστέκογλου ανταμείφθηκε στο 61', με τον Σαρ να σκοράρει από κοντά και να φέρνει το ματς στα ίσα. Η Μπράιτον πήρε ξανά τα πάνω της μετά την ισοφάριση, έψαξε το γκολ αλλά έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τους Φατί και Μπουονανότε και... τιμωρήθηκε. Στην τελευταία φάση του ματς ο Σον ξεχύθηκε στην κόντρα, γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Τζόνσον από κοντά χάρισε τη νίκη στην Τότεναμ.

Σοκ για τη Λούτον, δεύτερη νίκη για τη Σέφιλντ

Εντός έδρας ήττα-σοκ από την ουραγό της βαθμολογίας υπέστη η Λούτον, μιας και η Σέφιλντ επικράτησε 3-1. Οι γηπεδούχοι αν και βρίσκονται σε καλό μομέντουμ δεν μπόρεσαν να μπουν ποτέ στον ρυθμό του ματς και η αποτυχία τούς στέρησε την ευκαιρία να βρεθούν στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, για τη Σέφιλντ ήταν η δεύτερη νίκη στη σεζόν και πλέον πήρε παράταση ζωής. Ο Άρτσερ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 36' ο ΜακΑτί με πέναλτι πέτυχε το 2-0. Ο Μόρις από την άσπρη βούλα μείωσε σε 2-1, η Λούτον πίεσε, αλλά ο Σόουζα στο 72' διαμόρφωσε το 3-1.

Πέρασε από το «Μολινό» η Μπρέντφορντ

Η Μπρέντφορντ επικράτησε της Γουλβς με 2-0 μέσα στο «Μολινό» και πήρε σημαντικό τρίποντο που την ανέβασε μακριά από τις... θέσεις κινδύνου. Το γκολ του 1-0 πέτυχε για την ομάδα του Τόμας Φρανκ ο Κρίστιαν Νόργκααρντ με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ρεγκιλόν στο 35ο λεπτό. Στο 80ο λεπτό, η Μπρέντφορντ διπλασίασε τα τέρματά της με σκόρερ τον Ιβάν Τόνεϊ. Ο Γιάνελτ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τόνεϊ με εξαιρετικό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Μουνίζ «καθάρισε» για τη Φούλαμ

Η Φούλαμ επικράτησε τη Μπόρνμουθ με 2-0 στο «Κρέιβεν Κότατζ» και την προσπέρασε στη βαθμολογία της Premier League. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Μπόμπι ντε Κορντόβα-Ριντ έκλεψε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της Μπόρνμουθ και με ένα... ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Νέτο για το 1-0. Τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε στο 35' ο Ροντρίγκο Μουνίζ, ο οποίος μετά την κεφαλιά-πάσα του Ριντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Μπόρνμουθ κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 50ο λεπτό, με σκόρερ τον Μάρκος Σενέσι. Ο Σολάνκι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Λένο για το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα, η Φούλαμ πήρε και πάλι «αέρα» δύο τερμάτων, με σκόρερ και πάλι τον Μουνίζ. Ο Γουίλιαν έβγαλε εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Βραζιλιάνος στράικερ με εντυπωσιακό τελείωμα έκανε το τελικό 3-1.

Η βαθμολογία της Premier League

pl2

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα