Premier League: Ο Φόντεν σέρβιρε τρίποντο στη Σίτι, πάτησε κορυφή η Άστον Βίλα

Newsroom

bet365

Δίχως να φουλάρει τις μηχανές η Σίτι έβγαλε την υποχρέωση απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2-0) και παρέμεινε στη μάχη του τίτλου! Πάτησε κορυφή η Άστον Βίλα λυγίζοντας τη Μπέρνλι στο φινάλε.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε τη... δική της χρονιά η Μάντσεστερ Σίτι! Το 2023 ήταν ονειρικό για τους Πολίτες και φρόντισαν να γράψουν τον επίλογό του με ανάλογο τρόπο. Η ομάδα του Πεπ δίχως καν να χρειαστεί να... ανάψει τις μηχανές της, υπέταξε τη Σέφιλντ στο «Έτιχαντ» με 2-0 και θύμισε ξανά τον καλό της εαυτό, πλησιάζοντας την πρωτοπόρο (σε ισοβαθμία με τη Βίλα) Λίβερπουλ στους δύο βαθμούς.

Η Σίτι πήρε από την πρώτη στιγμή τα ηνία του ματς και ευτύχησε να έχει τον Φόντεν σε εξαιρετικό απόγευμα. Στο 14ο λεπτό, ο Άγγλος έστρωσε στον Ρόδρι κι αυτός με ωραία ενέργεια και τελείωμα στη γωνία έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, θέτοντας από νωρίς βάσεις νίκης.

Ο Φόντεν με εξαιρετική κάθετη τροφοδότησε και τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 21', ωστόσο ο Φόντριγχαμ τού είπε «όχι» στο τετ α τετ. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παιχνίδι, δίχως καν να... ζορίζονται και έχοντας τον πλήρη έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας όρισαν την εικόνα του ματς.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο δεύτερο μέρος, με τη Σίτι να βρίσκει το δεύτερο τέρμα, να κλειδώνει το τρίποντο και να... ηρεμεί, ρίχνοντας για τα καλά το tempo. Στο 61ο λεπτό, ο νεαρός Μπομπ βρήκε με εξαιρετική μεταβίβαση τον Φόντεν στην περιοχή, αυτός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Άλβαρες με κοντινή προβολή διαμόρφωσε σε ανυπεράσπιστη εστία το τελικό 2-0.

Έπιασε κορυφή η Άστον Βίλα με λύτρωση στο φινάλε

Πολύ πιο δύσκολη απ΄ότι αρχικά αναμενόταν αποδείχθηκε η υπόθεση νίκη για την Άστον Βίλα, η οποία για 89 λεπτά τα... χρειάστηκε απέναντι στη Μπέρνλι αλλά με πέναλτι - λύτρωση στο φινάλε πήρε τη νίκη με 3-2 που την έστειλε στην κορυφή της Premier League με συγκάτοικο τη Λίβερπουλ. Οι Villains άνοιξαν το σκορ με τον Μπέιλι στο 28΄, όμως μόλις δυο λεπτά αργότερα η Μπέρνλι απάντησε με γκολ του Αμντουνί.

Η Άστον Βίλα ωστόσο είχε βάλει σκοπό να πάει με το προβάδισμα στο ημίχρονο και τελικά τα κατάφερε όταν στο 42΄ο Ντιαμπί βρήκε δίχτυα για το 2-1. Η αποβολή του Μπέργκε στο 56΄ για τη Μπέρνλι έδειχνε να βάζει τέλος στη σεμνή τελετή, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 71΄με ατομική ενέργεια του Φόστερ και τελείωμα στην κλειστή γωνία. Όλα μύριζαν... γκέλα, αλλά στο 89΄ο Ντουράν κέρδισε χρυσό πέναλτι, το οποίο ο Ντούκλας Λουίζ μετέτρεψε στο τελικό 3-2 που σήμανε την προσωρινή κατάληψη της κορυφής από τους Villains.

Κατασπάραξε την Έβερτον η Γουλβς

Ένα πραγματικό... πάρτι για τη νέα χρονιά έστησε στο «Μολινό» η Γουλβς, η οποία διέλυσε με 3-0 την Έβερτον και συνέχισε την καλή της πορεία, φτάνοντας τα τέσσερα τρίποντα στα έξι τελευταία ματς. Τρίτη διαδοχική ήττα για τα Ζαχαρωτά, που παραμένουν στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Λύκοι κυριάρχησαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και εξέθεσαν πολλάκις την ομάδα του Ντάις. Ο Κίλμαν άνοιξε το σκορ από κοντά στο 25', ενώ στο 53' και το 61' «χτύπησαν» οι Κούνια και Ντόσον για να καθαρίσουν από νωρίς το σημαντικό τρίποντο.

Τριάρα με ανατροπή για την Κρίσταλ Πάλας

Τι κι αν βρέθηκε πίσω σκορ σκορ από τα αποδυτήρια; Η Κρίσταλ Πάλας έβγαλε αντίδραση από το πρώτο κιόλας μέρος και πήρε τη νίκη με ανατροπή 3-1 επί της Μπρέντφορντ για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Παρά το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων με τον Λιούις Πότερ (2΄), οι Αετοί απάντησαν και έφεραν τούμπα το ματς με σκόρερ τους Ολίσε (14΄) και Έζε (39΄). Στο 58΄ο Ολίσε «χτύπησε» για δεύτερη φορά στο ματς για να γράψει το 3-1 για την Κρίσταλ Πάλας που κλείδωσε το τρίποντο και βρέθηκε στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα